Ήρθε στην Ελλάδα το Seres 5 - Η τιμή του κινεζικού SUV

Το Seres 5 είναι ένα εντυπωσιακό πολυτελές SUV 585 ίππων, που επιταχύνει αστραπιαία. Πλέον, πωλείται και στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Η πρώτη αντιπροσωπεία της κινεζικής μάρκας Seres εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα στη χώρα μας. Η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία ξεκινά την εμπορική της δραστηριότητα, με την πώληση του Seres 5, ενός μεγάλου ηλεκτρικού SUV. Την εισαγωγή έχει αναλάβει η εταιρεία Σπανός Α.Ε.

seres

Το αυτοκίνητο βάρους σχεδόν 2,5 τόνους, ανήκει στην κατηγορία των SUV, κατασκευάζεται σε δύο εκδόσεις, τη Standard Range και τη Long Range. Η βασική διαφορά τους αφορά την μπαταρία. Στην πρώτη περίπτωση η χωρητικότητα είναι 80 kWh, η μπαταρία είναι τύπου LFP και προσφέρει αυτονομία 483 km. Στη δεύτερη περίπτωση η μπαταρία είναι τύπου semi-solid state, η χωρητικότητα είναι 90 kWh και η αυτονομία φτάνει τα 530 km.

seres-5-back

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Seres 5

Το Seres 5 έχει μήκος 4,70 μέτρα, πλάτος 1,90 μέτρα και ύψος 1,60 μέτρα. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με τη συνολική ισχύ να φτάνει τα 430 kW (585 ίπποι) και η ροπή τα 940 Nm. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 km/h.

seres 5

Δείτε ακόμα: Xiaomi SU7: Παρουσιάστηκε επίσημα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας

Η φόρτιση του Seres 5 σε DC ταχυφορτιστή γίνεται με ισχύ μέχρι και 100 kW, ενώ όταν συνδεθεί σε AC φορτιστή μπορεί να τραβήξει μέχρι και 11 kW. Στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Seres 5 είναι ότι ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί την ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στην μπαταρία, αφού το αυτοκίνητο προσφέρει έξοδο με ισχύ μέχρι και 3,3 kW.

Προς το παρόν, η διάθεση του Seres 5 στην Ελλάδα γίνεται μόνο στη Standard Range έκδοση, με την τιμή να ξεκινάει από τα 66.500 ευρώ, η οποία πέφτει στα 58.500 ευρώ με την επιδότηση των 8.000 ευρώ από το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2.

Όποιος επιθυμεί να δει από κοντά το Seres 5 ή ενδιαφέρεται για την αγορά του, μπορεί να επισκεφθεί την αντιπροσωπεία της κινεζικής μάρκας. Η έκθεση στεγάζεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας 286, στο Χαλάνδρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...