Από τα smartphones στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Νέο Huawei Aito M5 EV (video)

Έχοντας πλήρη εξειδίκευση στο κομμάτι των λογισμικών και της τεχνολογίας, η Huawei παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα σήματά της.

  • -
  • -

Τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τα ηλεκτρονικά και τα αυτόνομα συστήματα, ίσως απαιτούν μεγαλύτερη εξειδίκευση στο κομμάτι του λογισμικού και του ψηφιακού υποβάθρου, παρά σε αυτό του ίδιου του αυτοκινήτου. Κάπως έτσι, ανοίγει ο δρόμος για νέους κατασκευαστές αυτοκινήτων, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών. Αυτή την ευκαιρία είδε και η Huawei!

Το Aito M5 EV είναι το πρώτο όχημα τεσσάρων τροχών της Huawei και με αυτό, στοχεύει σε αυτοκίνητα όπως το Tesla Model Y. Στο παρελθόν η εταιρεία έχει παρουσιάσει κι άλλες ιδέες γύρω από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο (το SF5), ωστόσο αυτό μοιάζει με την πιο ρεαλιστική της πρόταση. Ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS και αναμένεται ότι θα είναι ένα από τα πιο εξελιγμένα που έχουμε δει ποτέ σε αυτοκίνητο.

ΔΟΚΙΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ TESLA MODEL Y

Στο εσωτερικό, οι χειρισμοί των λειτουργιών του αυτοκινήτου γίνονται από μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό. Σε αντίθεση με το μοντέλο της Tesla, το οποίο έχει βάλει στο στόχαστρο, υπάρχει και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων που πληροφορεί τον οδηγό με στοιχεία γύρω από το όχημά του. Λέγεται ότι στις ΗΠΑ, η τιμή του θα είναι 39.000 δολάρια, ήτοι 5.000 δολάρια φθηνότερο από το βασικό Tesla Model Y.

Ο κινεζικός κολοσσός ωστόσο, κρύβει έναν πολύ σημαντικό άσσο στο μανίκι του. Το Aito M5 EV δεν είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Διαθέτει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που παράγει ενέργεια καίγοντας βενζίνη και γεμίζοντας τις μπαταρίες, αν ο οδηγός «μείνει» από ρεύμα. Φυσικά, αυτό αποτελεί μια λύση ανάγκης, για μια δύσκολη στιγμή. Ο βενζινοκινητήρας δεν συνδέεται με τη μετάδοση του αυτοκινήτου παρά μόνο με την μπαταρία, οπότε δεν δίνει απευθείας κίνηση στους τροχούς.

Σύμφωνα με τη Huawei, η αυτονομία και η μέγιστη ισχύς του Aito M5 EV είναι ανώτερες από του Tesla Model Y. Η εταιρεία επίσης αναφέρει ότι οι κάτοχοι των smartwatches της θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως κλειδί για το όχημά τους. Αν σας… ψήνει η ιδέα ενός αυτοκινήτου της Huawei, θα πρέπει να περιμένετε, μέχρι οι Κινέζοι να αποφασίσουν να το λανσάρουν και στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ πάντως, οι παραδόσεις του οχήματος εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από τις 20 Φεβρουαρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...