Η σπάνια BMW των 148.000 € - Είναι ήδη sold out

Μόνο 5 μονάδες θα κατασκευαστούν από αυτή τη σπάνια BMW και είναι ήδη… sold out.

  • -
  • -

Η BMW έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Νότια Αφρική. Εκεί «έστησε» το πρώτο της  εργοστάσιο εκτός Γερμανίας πριν από 50 χρόνια, και γι' αυτό το λόγο, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να κατασκευάσει μία από τις πιο σπάνιες εκδόσεις της Σειράς 3 ως φόρο τιμής!

BMW Alpina B3 50 Years South Africa Edition

Η BMW Alpina B3 50 Years South Africa Edition είναι, ήταν βασικά διαθέσιμη, μόνο για  άτομα που κατοικούν στο νότιο άκρο της Αφρικής. Για την ακρίβεια σε μόλις… πέντε. Όσα και τα αντίτυπα που κατασκεύασε η γερμανική φίρμα. Κάθε ένα από αυτά τα συλλεκτικά «κομμάτια» φέρει την υπογραφή του οίκου Alpina και θα είναι βαμμένη σε πράσινο μεταλλικό χρώμα.

Βασισμένο στην τελευταία BMW Σειρά 3 Sedan, το Alpina B3, φοράει τον S58 twin-turbo 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα από την M3, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε να  παράγει 495 ίππους και 730 Nm ροπής.

Η ρύθμιση της ανάρτησης στη B3 είναι πιο «απαλή», δίνοντας προτεραιότητα στην άνεση, με τα πρώτα 0-100 km/h από στάση να επιτυγχάνονται σε 3,6’’ και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 305 km/h.

Εξωτερικά, αυτή η special έκδοση παραμένει πιστή στη φιλοσοφία Alpina. Φέρει κλασικές σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών, το μοναδικό λογότυπο «BMW Group South Africa 50 Years Edition» «κεντημένο» στα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων και επίσης μια πλακέτα στην κεντρική κονσόλα που αναγράφει «50 Years an Icon BMW South Africa».

Άλλες λεπτομέρειες της Alpina περιλαμβάνουν μοναδικά μαρσπιέ στις πόρτες και τιμόνι με λευκές και πράσινες ραφές. Φυσικά, η ειδική αυτή έκδοση φέρει και αρκετές τεχνικές αναβαθμίσεις. Πέραν του κινητήρα, διαθέτει διαφορετικό σύστημα εξάτμισης, πιο ισχυρά φρένα με διάτρητους δίσκους και νέα ελατήρια στην ανάρτηση.

Σε μόλις 5 αντίτυπα

Και οι πέντε μονάδες έχουν ήδη πουληθεί και θα παραδοθούν στους κατόχους τους έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Η BMW ήθελε με τον τρόπο αυτό να αποτίνει ένα φόρο τιμής σε άλλες ειδικές εκδόσεις της Νότιας Αφρικής, όπως η 333i, η οποία πούλησε λίγο περισσότερες από 200 μονάδες ως εναλλακτική της E30 M3 που δεν πουλήθηκε ποτέ στην αγορά της Νότιας Αφρικής.

Δείτε ακόμα: 1.360 άλογα και νέο όνομα για την BMW M3

Η BMW Νότιας Αφρικής κατασκεύασε επίσης «κρυφά» την M7, που οι Γερμανοί δεν τόλμησαν ποτέ εκείνη την εποχή να ρίξουν στην αγορά, ενώ είχε προχωρήσει και στη δημιουργία αρκετών μοντέλων M πριν καν υπάρξει επίσημα το τμήμα M Division της BMW.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...