Ποια SUV συνδυάζουν ιδανικά υβριδική τεχνολογία και τετρακίνηση; [videos]

Διαθέτουν εξελιγμένους κινητήρες που προσφέρουν δυναμικές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου, αλλά και δυνατότητα συνδυασμού με τετρακίνηση, για να ολοκληρωθεί ο SUV χαρακτήρας.

  • -
  • -

Η σύνθεση του ιδανικού SUV σήμερα, είναι μια αρκετά περίπλοκη υπόθεση. Για παράδειγμα, θα πρέπει αναπόφευκτα να περιλαμβάνει την υβριδική τεχνολογία, ώστε να μιλάμε για επίκαιρα μοντέλα, που κάνουν χρήση των πρόσφατων τεχνολογιών για να αποδίδουν το μέγιστο, ζητώντας ελάχιστο αντάλλαγμα σε καύσιμο. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν μεγάλους χώρους και υψηλή πρακτικότητα, ενώ η προαιρετική δυνατότητα συνδυασμού με τετρακίνηση είναι ένα απαραίτητο στοιχείο, για εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Ποια εταιρεία συνδυάζει ιδανικά τετρακίνηση και HYBRID τεχνολογία;

Η Suzuki, είναι μια εταιρεία που φτιάχνει SUV και 4x4 αυτοκίνητα εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμα γίνουν… μόδα. Το know-how που έχει δημιουργήσει δεν αμφισβητείται, κυριαρχώντας στην αγορά! Σήμερα, προσφέρονται τα VITARA και S-CROSS, δύο δυναμικά SUV που συνδυάζονται με άκρως αποδοτικούς κινητήρες. Τα υβριδικά συστήματα με τα οποία είναι διαθέσιμα, δίνουν ασυναγώνιστα πλεονεκτήματα στα ιαπωνικά SUV. Ο αποδοτικός τετρακύλινδρος turbo 1.4 BoosterJet κάνει χρήση Mild Hybrid 48V τεχνολογίας και συνδυαστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, αποδίδει 129 ίππους με 235 Nm ροπή, διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πλούσια ισχύ που προσφέρει άνετη κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, τους επαρχιακούς δρόμους, αλλά και την πόλη. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα σε κάθε σενάριο οδήγησης, αντανακλώντας τα οφέλη της ήπια υβριδικής τεχνολογίας. Για εκείνους που θέλουν να βιώσουν το μέγιστο της υβριδικής εμπειρίας, η έκδοση Strong Hybrid των Suzuki VITARA και S-CROSS είναι η ιδανική πρόταση. Το σύνολο των 116 ίππων έρχεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο προσθέτοντας πόντους άνεσης, ωστόσο η οικονομία καυσίμου είναι το κυρίαρχο στοιχείο, καθώς αποδεικνύεται ακόμη πιο… ολιγαρκής!

Σε συνδυασμό με την ησυχία που προσφέρει η ηλεκτρική κίνηση στις χαμηλές ταχύτητες, οι μετακινήσεις εντός πόλης αποκτούν εντελώς διαφορετική διάσταση, με φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα και αραιές επισκέψεις στο πρατήριο. Εννοείται ότι σε όλες τις εκδόσεις, τόσο στις Mild Hybrid 48V όσο και στις Stστις Hybrid, η Suzuki προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής της τετρακίνησης ALLGRIP Select για τα VITARA και S-CROSS, προσθέτοντας εξαιρετικές off-road ικανότητες στα δύο επιτυχημένα SUV της ιαπωνικής μάρκας, αλλά και επιπλέον ασφάλεια σε κάθε συνθήκη οδήγησης, ακόμη και στην άσφαλτο. 

Suzuki VITARA, ένα icon και στην υβριδική εποχή

Με όνομα… βαρύ σαν ιστορία, το Suzuki VITARA συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στην αγορά. Με compact διαστάσεις που βοηθούν στις καθημερινές εντός πόλης μετακινήσεις, αλλά και ευρύχωρο εσωτερικό που επιτρέπει την άνετη φιλοξενία ακόμη και ψηλών ενηλίκων πίσω, το SUV της Suzuki διατίθεται με Mild Hybrid 48V κινητήρα ή Strong Hybrid σύστημα κίνησης για να διαλέξει ο υποψήφιος αγοραστής την ιδανική έκδοση. Η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικά υλικά που αντέχουν στις καθημερινές καταπονήσεις και τις περιπέτειες εκτός ασφάλτου, ενώ ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας ολοκληρώνει απόλυτα τον χαρακτήρα του. Επιπλέον, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, διατίθεται και μια ειδική έκδοση Special Edition για το Suzuki VITARA, που προσφέρει ξεχωριστό στυλ. 

Suzuki S-CROSS, το ιδανικό οικογενειακό SUV

Στη νεότερη γενιά του, το Suzuki S-CROSS διαθέτει μια σύγχρονη και δυναμική εικόνα που ταιριάζει τέλεια στο οικογενειακό προφίλ του. Ως γνήσιο SUV, προσφέρεται σε δύο υβριδικές εκδόσεις (Mild Hybrid 48V και Strong Hybrid) αλλά και με τετρακίνηση ALLGRIP Select, για περιπέτειες ακόμη και μετά το τέλος της ασφάλτου. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας είναι κορυφαίος από τη βασική έκδοση και το εσωτερικό του αποσπά αριστείο χωροταξικής εκμετάλλευσης αφού στο πίσω κάθισμα, κάθονται ακόμη και τρεις ενήλικες! Με έντονο το στοιχείο της συνδεσιμότητας, το Suzuki S-CROSS έχει πλήρη αλληλεπίδραση με το smartphone του οδηγού, όχι μόνο όσο βρίσκεται μέσα σε αυτό αλλά και με το όχημα παρκαρισμένο, χάρη στην εφαρμογή Suzuki Connect που δίνει πρόσβαση σε πολλές, σημαντικές λειτουργίες και πληροφορίες.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...