Toyota C-HR: Η επόμενη σελίδα της επιτυχίας

Το μοντέλο που τάραξε τα νερά με την επαναστατική του εμφάνιση στην κατηγορία των μεσαίων SUV, επέστρεψε πιο αποδοτικό και πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

  • -
  • -

Λίγα μοντέλα έχουν καταφέρει να αλλάξουν τις ισορροπίες στην αγορά αυτοκινήτου όσο το πρώτο Toyota C-HR. Το crossover με την ριζοσπαστική σχεδίαση αποτέλεσε ορόσημο τόσο για τον Ιάπωνα κατασκευαστή όσο και για το C-SUV segment. Σε μία κατηγορία με πολύ σκληρό ανταγωνισμό, το C-HR έσπασε τους κανόνες του design, φέρνοντας μία δυναμική και νεανική πνοή που του χάρισε κατευθείαν τον τίτλο του best-seller.

2

Αφού λοιπόν έθεσε τα θεμέλια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πρώτη γενιά του μοντέλου, τώρα σειρά έχει η ακόμη πιο εντυπωσιακή, ακόμη πιο αποδοτική ολοκαίνουργια γενιά του C-HR, η οποία έρχεται με το βλέμμα ξεκάθαρα στραμμένο στην κορυφή. Η νέα γενιά προάγει την εξαιρετική ποιότητα και το κύρος που έχτισε ο προκάτοχός του σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, χάρη στην avantgarde σχεδίαση, στις προηγμένες τεχνολογίες και σε μία πιο πλούσια από ποτέ γκάμα υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήριων συνόλων με αυξημένη ισχύ, βελτιωμένα δυναμικά χαρακτηριστικά και διευρυμένες δυνατότητες αμιγούς ηλεκτροκίνησης.

Επιπλέον, αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα της δέσμευσης του Ιάπωνα κατασκευαστή προς την ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή δεν είναι άλλη απ’ το ότι η ιδέα για το νέο μοντέλο γεννήθηκε και κατασκευάζεται αποκλειστικά στην Ευρώπη, με γνώμονα τους πελάτες της Γηραιάς Ηπείρου.

3

Σχεδίαση που το κάνει μοναδικό

Παραμένοντας πιστό στο δρόμο που χάραξε ο προκάτοχός του, το νέο C-HR συνεχίζει να υιοθετεί μία γραμμή κουπέ αυτοκινήτου η οποία έχει γίνει μάλιστα ακόμη πιο έντονη για ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση. Το εμπρός τμήμα απεικονίζει το νέο πρόσωπο των SUV της Toyota, ενώ ακολουθώντας την λογική που γνωρίσαμε στο πρωτότυπο Prologue, η σχεδίασή του είναι έντονη και διαπεραστική. Η συμπαγής σιλουέτα του αυτοκινήτου ενισχύεται από τους κοντούς προβόλους και τους μεγάλους τροχούς, οι οποίοι φτάνουν σε διάμετρο έως τις 20 ίντσες. Μια νέα διχρωμία, με το μαύρο χρώμα της οροφής να επεκτείνεται έως τον πίσω προφυλακτήρα και το πίσω φτερό, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εμφάνιση του. Οι προσπάθειες των σχεδιαστών επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μιας εμφάνισης με πιο αυστηρές γραμμές και τέλεια ενσωμάτωση στοιχείων όπως οι κάμερες, το ραντάρ και τα μπεκ πλύσης των φώτων με μια προσέγγιση «κρυφής τεχνολογίας».

4

Περνώντας στο εσωτερικό, το πρώτο C-HR σηματοδότησε ένα άλμα προόδου στην άμεσα αντιληπτή ποιότητα. Το νέο μοντέλο προχωρά ακόμη περισσότερο, με μια καμπίνα που έχει ακόμη πιο premium και εκλεπτυσμένη αίσθηση και εμφάνιση. Όλα τα στοιχεία ελέγχου είναι συγκεντρωμένα στον χώρο του οδηγού, ενώ η οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων 12,3” και ο εσωτερικός σχεδιασμός δίνουν στους επιβάτες την αίσθηση ότι η καμπίνα τους αγκαλιάζει, ενισχύοντας την αίσθηση της άνεσης. Από πλευράς οθόνης πολυμέσων, το crossover έρχεται με το Toyota Smart Connect, που περιλαμβάνει οθόνη αφής έως και 12,3”, ενσωματωμένο φωνητικό βοηθό και ασύρματη σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto.

5

Ισχύς και οικονομία σε ένα πακέτο

Το νέο Toyota C-HR έρχεται με τρεις επιλογές εξηλεκτρισμένων κινητήριων συνόλων, με τη μία εξ αυτών να προσφέρει για πρώτη φορά και τη δυνατότητα τετρακίνησης. Η γκάμα περιλαμβάνει υβριδικές εκδόσεις (HEV) 1,8 και 2 λίτρων και ένα plug-in hybrid (PHEV) μοντέλο 2 λίτρων, με αντίστοιχες ονομασίες Hybrid 140, Hybrid 200 και Plug-in Hybrid 220. Η έκδοση Hybrid 200 είναι αυτή που διατίθεται επιπλέον με την επιλογή έξυπνης τετρακίνησης (AWD-i).

6

Τα νέα μοντέλα επωφελούνται από την hybrid electric τεχνολογία 5ης γενιάς της Toyota, η οποία εξισορροπεί άριστα την αυξημένη ισχύ με τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, καλύπτοντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των πελατών στην καρδιά της αγοράς της κατηγορίας C. Το σύστημα κίνησης Hybrid 140, που επίσης διατίθεται με τη νέα οικογένεια Corolla, εστιάζει στις οικολογικές επιδόσεις, αλλά αποδίδει σημαντικά περισσότερη ισχύ από το προηγούμενο υβριδικό Toyota C-HR 1.8. Το Hybrid 200 είναι μια ακόμη ισχυρότερη πρόταση, με την αυξημένη ισχύ των 197 ίππων να συμβάλλει σε μια απολαυστική υβριδική οδηγική εμπειρία, χωρίς συμβιβασμούς στην αποδοτικότητα. Η επιλογή AWD-i που διατίθεται με το Hybrid 200 παρέχει πρόσθετη πρόσφυση και σταθερότητα κατά την εκκίνηση, στις στροφές ή σε ολισθηρές επιφάνειες, με την υποστήριξη ενός ακόμα ηλεκτροκινητήρα στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.

7

Τέλος, το Plug-in Hybrid 220 παρέχει αβίαστη αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση για έως και 66 km και εξαιρετικά αποδοτικές υβριδικές επιδόσεις για μακρινά ταξίδια. Το σύστημα εξασφαλίζει πιο ξέγνοιαστη οδήγηση, με πραγματική ικανότητα λειτουργίας ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και με Regeneration Boost: μια εμπειρία που θυμίζει «one pedal», με τρία επίπεδα λειτουργίας, για άνετες μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον. Επίσης, ρυθμίζει αυτόματα το προφίλ οδήγησης για βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης, αναγνωρίζοντας τις καλύτερες ευκαιρίες για επαναφόρτιση κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μέσω του συστήματος πλοήγησης του αυτοκινήτου. Χάρη στην εισαγωγή μιας νέας λειτουργίας geofencing, το C-HR PHEV μπορεί να μεταβεί αυτόματα σε λειτουργία EV όταν εισέλθει σε ζώνη χαμηλών εκπομπών, βελτιστοποιώντας τη χρήση της μπαταρίας.

Με εμφάνιση που θυμίζει concept car, κορυφαία ψηφιακή εμπειρία χρήστη, πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα κινητήριων συνόλων και εξαιρετικά δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, το νέο Toyota C-HR ενισχύει τη θέση του ως κορυφαίο σε απήχηση μοντέλο, προσελκύοντας νέους πελάτες και ενισχύοντας τη θέση της Toyota στην Ευρώπη.

Για να μάθετε περισσότερα για το νέο C-HR, να πραγματοποιήσετε ένα test drive ή να αποκτήσετε το δικό σας, βρείτε το στην επίσημη ιστοσελίδα της Toyota ή επισκεφθείτε τον κοντινότερο αντιπρόσωπο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...