Jeep Avenger: Συμπυκνωμένη ελευθερία χωρίς περιορισμούς

Η Jeep έχει στο ενεργητικό της μια μακρά πορεία κατά την οποία εξελίσσεται συνεχώς. Η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό ονομάζεται Avenger και αποτελεί ένα μοντέρνο όσο και συναρπαστικό B-SUV.

  • -
  • -

Η Jeep είναι μια μάρκα με πλούσια ιστορία και άρρηκτη σύνδεση με την περιπέτεια και την απόλυτη ελευθερία κίνησης. Με το πέρασμα των χρόνων μάλιστα εξελίσσεται σε πρωτοπόρο της ηλεκτρικής εποχής, διατηρώντας παράλληλα τα εμβληματικά της χαρακτηριστικά.

Με το νέο Jeep Avenger η μάρκα παρουσίασε ένα μοντέλο που εκφράζει τις δύο ισχυρότερες σύγχρονες τάσεις της αγοράς: Τα SUV και την ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, για να υποστηρίζει στο έπακρο τη «Συμπυκνωμένη ελευθερία», το μικρότερο μοντέλο της μάρκας διατίθεται και με κινητήρα βενζίνης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7b970e5cfbd3ad090a394e72bba5c0b8.jpeg

Ηγέτης του σήμερα, με αναλλοίωτο DNA

Το εκπληκτικό επίτευγμα του Avenger είναι ότι καταφέρνει να προσαρμόζει το αυθεντικό DNA της Jeep σε ένα αμάξωμα με μήκος οριακά κάτω από 4,1 m, διατηρώντας στο ακέραιο το μοναδικό στιλ των δημιουργιών του διάσημου brand. Είναι ένα κόμπακτ σε εξωτερικές διαστάσεις B-SUV, αλλά ευρύχωρο και με άκρως λειτουργική καμπίνα, με 34 lt αποθηκευτικών χώρων για μικροπράγματα και 380 lt για τις αποσκευές.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Jeep Avenger είναι κάτοχος του τίτλου «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023, μια διάκριση που επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων την εξαιρετική ποιότητα και τις απαράμιλλες επιδόσεις που επιτυγχάνει.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/91b4cd56c8d8e7fdc3881e40c3b0423e.jpg

«Jeep» σημαίνει απόλυτη ελευθερία, ακόμα και στο καύσιμο!

Το Jeep Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, ωστόσο η γκάμα διαθέτει και κινητήρα βενζίνης προκειμένου να δίνει την ελευθερία της επιλογής και να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Η έκδοση βενζίνης χρησιμοποιεί κινητήρα τούρμπο 1,2 lt άμεσου ψεκασμού με ισχύ 100 PS και ροπή 205 Nm, ώστε να εξασφαλίζει την επιτάχυνση που απαιτείται σε όποια περίσταση κι αν προκύψει. Η ισχύς του συγκεκριμένου κινητήρα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, με τη βοήθεια του οποίου η μέση κατανάλωση διατηρείται στα 5,6 lt/100 km μόλις.

Το Jeep Avenger με τον κινητήρα βενζίνης είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Altitude που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων adaptive cruise control, αυτόματο κλιματισμό, κάμερα οπισθοπορείας, ασύρματη φόρτιση κινητού, σύστημα πλοήγησης, premium ηχοσύστημα της JBL και ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”.

Η ηλεκτρική έκδοση από την πλευρά της αποδίδει 156 PS και χάρη στην μπαταρία των 54 kWh αλλά και το πολύ εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας, έχει μέση αυτονομία 400 km κατά WLTP. Να σημειωθεί ότι και εδώ η μετάδοση της κίνησης γίνεται στους εμπρός τροχούς.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/66af1971cb23d58a9cf6fd32d6848a8b.jpg

Πολλές ικανότητες, ακόμα περισσότερη τεχνολογία

Όπως κάθε γνήσιο Jeep, το Avenger έχει φτιαχτεί με την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της μάρκας για να τα βγάζει πέρα στα δύσκολα. Προκειμένου να τα καταφέρει απέχει 20 εκατοστά από το έδαφος, ενώ οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης των 20, 20 και 35 μοιρών, αντίστοιχα, αποτελούν εχέγγυο υψηλής ικανότητας όταν κάτω από τους τροχούς δεν υπάρχει άσφαλτος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bc996c480dced6714b14d7be62eb25ee.jpg

Με το πλήθος των συστημάτων που διαθέτει, το Avenger είναι πάντα στιβαρός σύμμαχος του οδηγού. Το Selec-Terrain με τις ρυθμίσεις ECO, NORMAL, SPORT, SAND, MUD και SNOW εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση των τροχών σε κάθε έδαφος. Επιπλέον, με το Hill Descent Control δε χρειάζεται να βρίσκεται πίσω στο τιμόνι κάποιος έμπειρος οδηγός, αφού η ταχύτητα του αυτοκινήτου οριοθετείται αυτόματα ακόμα και στην πιο απότομη κατηφόρα.

Το Avenger υιοθετεί κορυφαία τεχνολογία για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού, υποστηρίζοντας έως και Αυτόνομη Οδήγηση επιπέδου 2. Η ψηφιακή τεχνολογία περιλαμβάνει επίσης το infotainment Uconnect με οθόνη 10,25”, καθώς και τα Uconnect Services που μέσω της εφαρμογής Jeep app δίνουν απομακρυσμένο έλεγχο σε βασικές λειτουργίες και πληροφορίες για το αυτοκίνητο (πού βρίσκεται, πόσο καύσιμο έχει, εάν είναι κλειδωμένο, κλείδωμα/ξεκλείδωμα κλπ).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ee3fa8618d98445377b7fae6da592d37.jpg

Jeep - Ταυτόσημη με την ελευθερία

Η Jeep είναι μια μάρκα με παράδοση στην περιπέτεια και την απόλαυση της οδήγησης, γι' αυτό και έχει συνδέσει το όνομά της με την ελευθερία και την ανεξαρτησία, αξίες ανεκτίμητες για τους λάτρεις των SUV.

Με το Avenger αποδεικνύει ότι αυτές οι αξίες μπορούν να συνδυάζονται όχι μόνο με κινητήρα βενζίνης, αλλά και με αμιγή ηλεκτροκίνηση. Μοντέρνο και συναρπαστικό, με 4 χρόνια (ή 160.000 km) εγγύηση για τα μηχανικά μέρη, το μικρότερο Jeep συγκεντρώνει όλα τα προνόμια που απαιτούνται για να ξεχωρίσει στα B-SUV, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για το παρόν και το μέλλον της μάρκας.

Ετοιμαστείτε για την πρώτη σας γνωριμία με το Jeep Avenger σε οποιονδήποτε επίσημο αντιπρόσωπο της μάρκας, διαλέγοντας μέσα από ένα δίκτυο που καλύπτει όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...