Πρώτες τιμές του ηλεκτρικού Renault Scenic E-Tech 100% electric

Το Renault Scenic στην τελευταία του γενιά άλλαξε, έπαψε να είναι MPV και έγινε ένα ηλεκτρικό SUV, του οποίου μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες τιμές στην Ευρώπη.

  • -
  • -

Το Scenic είναι γνωστό και αρκετά αγαπημένο όνομα στην Ελλάδα, καθώς ως MPV κάλυψε τις ανάγκες πολλών οικογενειών και γενικά ανθρώπων που χρειάζονταν ένα αυτοκίνητο με μεγάλους χώρους. Τώρα το Scenic έγινε ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο μόλις που ξεκινάει την εμπορική του πορεία, με την ανακοίνωση των πρώτων τιμών στην Ευρώπη.

Κατά έναν παράδοξο τρόπο, η αρχή δεν έγινε από τη Γαλλία, χώρα από την οποία κατάγεται το Renault Scenic, αλλά από το Βέλγιο και τη Βρετανία. Αυτό ίσως να σχετίζεται με το γεγονός ότι στη Γαλλία υπάρχουν ζυμώσεις αυτή τη στιγμή σχετικά με τη μορφή και το ύψος που θα έχουν οι επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων από εδώ και στο εξής.

2-renault-scenic-e-tech-100%-electric

Πόσο κάνει το ηλεκτρικό Scenic στο Βέλγιο;

Δεδομένου ότι η Βρετανία μετά το Brexit έχει φορολογικές επιβαρύνσεις, θα εστιάσουμε στο Βέλγιο, καθώς είναι χώρα της ΕΕ. Στο μικρό κράτος στο κέντρο της Ευρώπης η τιμή του Renault Scenic E-Tech 100 electric ξεκινάει από 39.950 ευρώ στην έκδοση Evolution. Αυτή είναι η τιμή που αναγράφει ο τιμοκατάλογος και δεν περιλαμβάνει τυχόν κρατικές επιδοτήσεις, όπως είναι το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 στην Ελλάδα.

Δείτε ακόμα: Σαρώνει ο όμιλος Renault στην Ευρώπη - Τα 2 μοντέλα που κυριαρχούν

Αυτονομία και ισχύς της βασικής έκδοσης του Renault Scenic E-Tech 100% electric

Σε αυτήν την έκδοση η μπαταρία έχει χωρητικότητα 60 kWh και προσφέρει αυτονομία 430 km, με την κίνηση να αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας που είναι τοποθετημένος στον μπροστά άξονα. Η ισχύς φόρτισης σε ρεύμα AC με χρήση wallbox μπορεί να φτάσει μέχρι τα 7 kW, ενώ αν συνδεθεί σε DC ταχυφορτιστή μπορεί να δεχτεί ρεύμα με ισχύ μέχρι και 130 kW.

3-renault-scenic-e-tech-100%-electric

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης του ηλεκτρικού Scenic

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης κρίνεται επαρκέστατος καθώς περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, infotainment openR με οθόνη 9 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12 ιντσών και adaptive cruise control. Στον στάνταρντ εξοπλισμό είναι το καλώδιο type 2 για χρήση σε wallbox. Σημαντικό ρόλο στην αυξημένη αυτονομία παίζει το γεγονός ότι ακόμα και στη βασική έκδοση χρησιμοποιείται αντλία θερμότητας για τη θέρμανση της καμπίνας, περιορίζοντας σημαντικά την κατανάλωση ρεύματος.

Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα;

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσο θα κοστίζει το Renault Scenic E-Tech 100% electric όταν έρθει στην Ελλάδα, όμως μπορούμε  να δούμε τις τιμές μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας σε ένα άλλο μοντέλο. Το Renault Captur E-Tech Full Hybrid στην έκδοση Techno κοστίζει 28.300 ευρώ στο Βέλγιο και 32.310 ευρώ στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...