MG4 XPower: Δύναμη 435 ίππων σε τιμή-πρόκληση!

Το κορυφαίο MG4 αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά αυτοκινήτου, καθιστώντας τις κορυφαίες επιδόσεις πιο προσιτές από ποτέ.

  • -
  • -

Το MG4 μπορεί να καθιερωθεί σήμερα ως χαρισματικό. Είτε μιλάμε για τις μικρές εκδόσεις των 170 και 204 ίππων, είτε για τις κορυφαίες των 245 και 435 ίππων, το ηλεκτρικό hatchback της MG Motors έχει συνεπάρει την αυτοκινητιστική αγορά χάρη στο κορυφαίο πακέτο παροχών και επιδόσεων που προσφέρει, σε ασύγκριτα χαμηλή τιμή. Ειδικότερα, αν επικεντρωθούμε στην έκδοση XPower των 435 ίππων, διαπιστώνουμε πως πρόκειται για ένα οικογενειακό μοντέλο επιδόσεων, που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ! 1

Εντυπωσιακό από κάθε γωνία

Η ξεχωριστή εμφάνιση που χαρακτηρίζει το MG4 δίνει το στίγμα από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα το αντικρίσεις. Οι έντονες ακμές και γωνίες του χαρίζουν μία δυναμική εμφάνιση που του επιτρέπουν να διαφέρει από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο δρόμο. Στοιχείο που ενισχύεται ακόμη περισσότερο στην έκδοση XPower. Τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και η εμπρός μάσκα, δημιουργούν την απαραίτητη σπορ διάθεση, ενώ οι σπορ τροχοί των 18 ιντσών με τα μεγαλύτερα φρένα και η διαφορετικής απόχρωσης οροφή, αποτελούν πινελιές που συναντάμε αποκλειστικά στην κορυφαία εκδοχή.

2

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος, στο οποίο η σχεδίαση φαίνεται να κορυφώνεται σε ότι έχει να κάνει με το σύνολο του μοτίβου της αισθητικής που αποκαλύπτεται. Όπως και εμπρός, έτσι και πίσω, τα φωτιστικά σώματα έχουν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση μιας φουτουριστικής εικόνας, ενώ την διαφορά κάνει η αεροτομή δύο μερών, που προεκτείνεται από το τέλος της οροφής.

3

Περνώντας στο εσωτερικό του κορυφαίου XPower, συναντάμε το συνδυασμό όλων των στοιχείων που καθιστούν την καμπίνα του MG4 ξεχωρστή, χωρίς να λείπουν οι προσθήκες που αναδεικνύουν τον σπορ χαρακτήρα που κρύβει. Αυτό σημαίνει πως η ευρυχωρία και η άνεση παραμένουν στα ίδια υψηλά στάνταρ με τις υπόλοιπες εκδόσεις, μόνο που τώρα έχουμε στον στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης νέες επενδύσεις από eco leather και Alcantara, με κόκκινες ραφές που τονίζουν τις λεπτομέρειες του εσωτερικού. Η “αιωρούμενη” κεντρική κονσόλα εκτός από θελκτική και ιδιαίτερη αποδεικνύεται ιδιαίτερα λειτουργική με σωστή εργονομία στη σχεδίασή της, προδιαθέτοντας ευχάριστα αυτόν που θα βρεθεί στη θέση του οδηγού. Πίσω από το τιμόνι μια ψηφιακή οθόνη παίζει το ρόλο του πίνακα των οργάνων προσφέροντας πληρότητα πληροφοριών. Την ίδια ώρα, η υψηλής ανάλυσης και αφής οθόνη με διαγώνιο 10 ιντσών είναι τοποθετημένη ψηλά στη κεντρική κονσόλα και προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του συστήματος infotainment.

4

Επιδόσεις και αναβαθμίσεις που παραπέμπουν σε supercar

Πατώντας στην πλατφόρμα Modular Scalable Platform (MSP) του MG4, το XPower είναι εξοπλισμένο με μια ολοκαίνουργια διαμόρφωση που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 435 ίππων και 600 Nm. Χάρη σε αυτά τα νούμερα, αλλά και σε τεχνολογίες όπως το Launch Control, το κορυφαίο ηλεκτρικό hatchback μπορεί να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,8 sec, ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 200 km/h! 
5

Εκτός από τις επιδόσεις στην ευθεία που το τοποθετούν απέναντι σε hyper-hatch μοντέλα, το βελτιωμένο σύστημα μετάδοσης διαθέτει τεχνολογικές αναβαθμίσεις για την αποτελεσματική κατανομή της ισχύος και τη μεγιστοποίηση της συμμετοχικότητας στις στροφές. Ένα νέο σύστημα Dynamic Cornering Control System, το οποίο είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο σε μοντέλο της μάρκας, χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και σύστημα διαχείρισης της ενέργειας που επιτρέπει το μοίρασμα ροπής μεταξύ και των τεσσάρων τροχών, δημιουργώντας συνθήκες μέγιστης πρόσφυσης, ασχέτως των καιρικών συνθηκών.

Όσον αφορά το στήσιμο του αυτοκίνητου, μια ολοκληρωμένη σειρά αναβαθμίσεων στην ανάρτηση, έχει σαν αποτέλεσμα μία σφιχτότερη ρύθμιση κατά 25%, στοχεύοντας σε αυξημένη αμεσότητα και πιο ακριβές τιμόνι. Αλλαγές έχουμε και στο σύστημα ανάκτησης, έτσι ώστε να είναι εφικτή η χρήση του “one-pedal”, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

6

Τα μεγαλύτερα φρένα , εκτός από την εμφάνιση ενισχύουν και την ικανότητα ακινητοποίησης του MG4 XPower, το οποίο στην κορυφαία του έκδοση χρειάζεται μόλις 33,9 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 km/h. Αυτό οφείλεται στους νέους αεριζόμενους δίσκους διαμέτρου 345 mm, αλλά και στην καλύτερη γόμα που ντύνει τους τροχούς των 18 ιντσών.

Ποτέ οι επιδόσεις ενός supecar δεν ήταν πιο προσιτές! 

Η έλευση του MG4 XPower με την μπαταρία των 64 kWh αποτελεί τουλάχιστον κομβικό σημείο για την ελληνική αγορά. Κι αυτό γιατί το μοντέλο επιδόσεων εκτός του ότι μπορεί να προσφέρει άνετες και οικονομικές μετακινήσεις, με την αυτονομία του να αγγίζει τα 385 km, ταυτόχρονα σημειώνει επιδόσεις που ξεπερνούν ακόμη και καθαρόαιμες σπορ κατασκευές σε τιμή κόστους.

7

Συγκεκριμένα, μετά και την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης, το κορυφαίο MG4 κοστίζει μόλις 35.150 €. Αυτό κατευθείαν το καθιστά ως το καλύτερο value for money αυτοκίνητο επιδόσεων, με τεράστια διαφορά από το δεύτερο. Αν το ηλεκτρικό hatchback της MG στις μικρότερες εκδόσεις αποτελεί ένα εξαιρετικό σύνολο που ξεπερνά τις προσδοκίες σε κάθε τομέα, τώρα στην κορυφαία πανίσχυρη εκδοχή του, μπορεί σίγουρα να θεωρηθεί μοναδικό! Προσθέτοντας και την κορυφαία υποστήριξη από το μεγάλο πανελλαδικό δίκτυο της ελληνικής αντιπροσωπείας, με 7 χρόνια ή 150.000 χιλιόμετρα εγγύηση, τότε το MG4 XPower γίνεται η κορυφαία επιλογή για ένα τεράστιο μέρος του αγοραστικού κοινού. Μην χάνεις χρόνο και μάθε περισσότερα για το κορυφαίο MG4 XPower πατώντας εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...