Νέο Honda CR-V: Σε έκδοση PHEV με κορυφαία ηλεκτρική αυτονομία

Η νέα γενιά του Honda CR-V διατίθεται για πρώτη φορά και σε έκδοση plug-in hybrid, συνδυάζοντας την ποιότητα και την ευρυχωρία με τις καθημερινές μετακινήσεις μηδενικών ρύπων.

  • -
  • -

Η Honda δείχνει τον δρόμο προς το μέλλον, όχι μόνο με τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρει, αλλά και με το υψηλό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει με τα υβριδικά μοντέλα της. Το CR-V, αν και έχει ενστερνιστεί την υβριδική τεχνολογία εδώ και χρόνια, πλέον περνά στην ολοκαίνουργια 6η του γενιά, η οποία εκτός του ότι θα διατίθεται αποκλειστικά σε υβριδικές εκδόσεις με ισχυρές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, είναι και η πρώτη που θα χρησιμοποιεί και προηγμένη plug-in hybrid τεχνολογία στην έκδοση e:PHEV.

2

Το νέο SUV έρχεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε τομείς όπως η άνεση και η δυναμική συμπεριφορά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί σε λεπτομέρειες όπως τα υλικά του εσωτερικού, τις επενδύσεις και τον εξοπλισμό. Έχει εξελιχθεί με κάθε τρόπο έτσι ώστε να γίνει το τέλειο all-round οικογενειακό SUV. Συνδυάζει τις προηγμένες και σπορ αξίες για τις οποίες είναι γνωστή η ιαπωνική μάρκα, με τα πιο σύγχρονα συστήματα οδήγησης και ασφαλείας, αλλά και με υψηλής ποιότητας υλικά και υφάσματα σε όλο του το εσωτερικό για απαράμιλλη premium αίσθηση.

Για πρώτη φορά με plug-in hybrid τεχνολογία

Το CR-V θα προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε ένα πλήρως υβριδικό κινητήριο σύνολο e:HEV και σε ένα plug-in hybrid σύνολο e:PHEV, το οποίο διατίθεται για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή αγορά. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 2,0 λίτρων, που λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, για βελτιωμένη απόδοση και καλύτερες επιδόσεις.

3

Βασισμένο στα κορυφαία θεμέλια που έχει θέσει το πλήρως υβριδικό σύστημα e:HEV, το plug-in hybrid CR-V e:PHEV διαθέτει μια σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία 17,7 kWh και έναν ελαφρύ, ενσωματωμένο φορτιστή υψηλής απόδοσης. Αυτή η αυξημένη ηλεκτρική υποβοήθηση σημαίνει ότι οι στροφές του κινητήρα μπορούν να διατηρηθούν πολύ χαμηλότερα από πριν, βελτιώνοντας περαιτέρω τα επίπεδα θορύβου, αλλά και την κατανάλωση καυσίμου σε διάφορες ταχύτητες.

Η αυξημένη ηλεκτρική υποβοήθηση που προσφέρει το plug-in υβριδικό σύστημα σημαίνει ότι οι τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 είναι μόλις 0,8 lt/100 km και 18 g/km, αντίστοιχα. Αν η μπαταρία δεν φορτίζεται από εξωτερική πηγή ρεύματος, αυτά τα νούμερα θα αυξηθούν ελάχιστα, καθώς το όχημα λειτουργεί σαν ένα κλασικό υβριδικό, προσφέροντας αντίστοιχες επιδόσεις με την έκδοση 2WD e:HEV. Εάν πάλι η μπαταρία φορτίζεται πλήρως, τότε το CR-V e:PHEV μπορεί να καλύψει έως και 82 km αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό μεταφράζεται σε μετακίνηση χωρίς να καταναλωθεί ούτε σταγόνα βενζίνης, για την πλειονότητα των καθημερινών δρομολογίων!

4

Χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή των 6,8 kW μια πλήρης φόρτιση πραγματοποιείται σε μόλις 2,5 ώρες. Και η έξυπνη τοποθέτηση των ηλεκτρικών εξαρτημάτων και της μπαταρίας κάτω από το δάπεδο δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 596 lt.

Ως μέρος των online υπηρεσιών που προσφέρονται στο e:PHEV, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια σειρά από λειτουργίες προετοιμασίας και κλιματισμού κατά τη φόρτιση για περαιτέρω βελτίωση της απόδοσης, μείωση του κόστους και αύξηση της άνεσης σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν χρονοδιακόπτη, καθώς και ρυθμίσεις θερμοκρασίας και χρόνου λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να προγραμματίσει τη φόρτιση για τις ώρες που βολεύουν περισσότερο ή φέρουν το χαμηλότερο κόστος και να ρυθμίσουν αυτόματα την καμπίνα του αυτοκινήτου στην επιθυμητή θερμοκρασία πριν βγουν από το σπίτι τους.

6

Γνώριμο αλλά και ολοκαίνουργιο, με premium αισθητική

Κοιτώντας το νέο CR-V, το εμπρός μέρος εκπέμπει δυναμισμό, ενώ πίσω συναντάμε τα κατακόρυφα τοποθετημένα φωτιστικά σώματα που πάντα χαρακτήριζαν το CR-V. Συγκριτικά με το προηγούμενο, διατηρεί αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία, εμπλουτισμένα όμως με σύγχρονες πινελιές που φωνάζουν από μακριά ότι πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο.

Η καμπίνα εντυπωσιάζει με την εικόνα της, αλλά και με τους χώρους καθώς μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που έχει μεγαλώσει σε όλες του τις διαστάσεις. Το βασικό σχεδιαστικό μοτίβο προέρχεται από το νέο Civic, με το πλούσιο ταμπλό που φιλοξενεί χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού, αλλά και μια αιωρούμενη οθόνη αφής με διαγώνιο έως 9 ίντσες. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελείται από μια οθόνη 7 ιντσών, ενώ το υπόλοιπο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα πρακτικό, με διάφορες θήκες σε πολύ βολικά σημεία.

5

Όπως και στα υπόλοιπα νέα μοντέλα της Honda, το εσωτερικό του νέου CR-V χαρακτηρίζεται από κορυφαία ποιότητα συναρμολόγησης και premium υλικά. Ταυτόχρονα, η εμπειρία θα συνοδεύεται από μια πλήρη σουίτα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, την Honda SENSING 360, με την οποία ένας άγρυπνος βοηθός στέκεται στο πλάι του οδηγού, εξαφανίζοντας τις νεκρές γωνίες περιμετρικά του αμαξώματος και βοηθώντας στην ταχεία αντίληψη επικείμενων κινδύνων.

Τόσο το νέο Honda CR-V e:PHEV, όσο και το e:HEV, αναμένεται να ταράξουν τα νερά στην κατηγορία των οικογενειακών SUV από τον Ιανουάριο του 2024, όταν θα φτάσουν στην ελληνική αγορά. Ένα μοντέλο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της μόδας όσον αφορά την υβριδική τεχνολογία, αλλά και αναθεωρημένο σε κάθε τομέα ώστε να παρέχει κορυφαία αίσθηση άνεσης, ασφάλειας και ποιότητας. Μήπως πρέπει να κλείσετε θέση για να το δείτε από κοντά σε έναν επίσημο έμπορο Honda;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...