Honda CR-V e:HEV: Η απόλυτη έκφραση του υβριδικού SUV

Η ολοκαίνουργια γενιά του Honda CR-V, με την πλήρως υβριδική τεχνολογία e:HEV, προσφέρει ιδανική ισορροπία μεταξύ δυναμικών χαρακτηριστικών, οικονομίας και πρακτικότητας.

  • -
  • -

Με την ηλεκτροκίνηση όχι μόνο να μας χτυπά την πόρτα, αλλά να βρίσκεται ήδη εδώ, είναι αναγκαία τα μέσα που θα κάνουν το κοινό να εγκλιματιστεί εύκολα σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων. Η υβριδική τεχνολογία είναι το καλύτερο μέσο που μπορεί να χρησιμοποιήσει μία αυτοκινητοβιομηχανία και η Honda ξέρει να το κάνει καλύτερα από τον οποιοδήποτε. Συνδυάζοντας τις κορυφαίες τεχνολογίες με την ποιότητα, παράγει αυτοκίνητα που προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό μεταξύ δυναμικών χαρακτηριστικών που παραμένουν πιστά στο αγωνιστικό υπόβαθρο της μάρκας, απαράμιλλης οικονομίας και πρακτικότητας. Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα η ολοκαίνουργια, έκτη γενιά του CR-V.

2

Το νέο Honda CR-V e:HEV έχει σμιλευτεί με τρόπο ώστε να γίνει το τέλειο all-rounder SUV. Χάρη στα υλικά και τις τεχνολογίες που κουβαλά καταφέρνει να συνδυάζει τις δυναμικές αρχές για τις οποίες είναι γνωστή η ιαπωνική μάρκα, με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες ασφαλείας και πολλά ακόμη για να φτάσει σε νέα επίπεδα τον δυναμισμό, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την άνεση που μπορεί να προσφέρει ένα SUV.

Οικείο και ταυτόχρονα επαναστατικό

Το ολοκαίνουργιο Honda CR-V e:HEV διατηρεί τη γνώριμη σιλουέτα του, ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί έναν επαναστατικό σχεδιασμό που ενισχύει σημαντικά την παρουσία του στο δρόμο. Αυτός ξεκινά από το πιο αντιπροσωπευτικό design στο εμπρός μέρος, με την έκδοση e:HEV (υπάρχει και η plug-in hybrid e:PHEV) να διακρίνεται για τη δική της αποκλειστική σχεδίαση μάσκας. Οι λεπτότεροι προβολείς συνδυάζονται με νέα εντυπωσιακά φώτα ημέρας για να δημιουργήσουν μια παρουσία με δυναμισμό, ενώ στο πίσω μέρος, ο συνδυασμός των φώτων για τα φρένο και το φλας στο κατακόρυφο τμήμα είναι μια έξυπνη εξέλιξη της αναγνωρίσιμης σχεδίασης των πίσω φώτων των προηγούμενων CR-V.

3

Στο εσωτερικό, με γνώμονα την ευχρηστία και την πρακτικότητα, το νέο Honda CR-V προσφέρει κορυφαία περιμετρική ορατότητα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και ταυτόχρονα ασφαλές περιβάλλον για οδηγό και επιβάτες. Παράλληλα, το νέο μοντέλο έχει μεγαλώσει σε όλες τις διαστάσεις, προσφέροντας ακόμη περισσότερο χώρο και άνεση. Το κατά 40 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο επιτρέπει 16 mm περισσότερο χώρο για τα πόδια πίσω και 18% μεγαλύτερη χωρητικότητα αποσκευών, ενώ τα 8 επίπεδα ρύθμισης για την ανάκλιση των πίσω καθισμάτων, με 10,5° μεγαλύτερη γωνία, επιτρέπουν στους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν άνεση εφάμιλλη με αυτή του συνοδηγού.

Μια προηγμένη σουίτα συστημάτων Honda SENSING και νέα δομικά στοιχεία συμβάλλουν στην κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια που προσφέρει το ιαπωνικό SUV. Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της μάρκας που περιλαμβάνει το Honda SENSING 360, το ολοκαίνουργιο πανκατευθυντικό σύστημα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, το οποίο εξαλείφει τα τυφλά σημεία γύρω από το όχημα και συμβάλλει περαιτέρω στην αποφυγή σύγκρουσης αφαιρώντας το άγχος από τον οδηγό.

4

Με κορυφαία υβριδική τεχνολογία e:HEV

Το CR-V e:HEV διαθέτει την πιο προηγμένη εκδοχή του βραβευμένου πλήρως υβριδικού συστήματος της Honda, με τον βενζινοκινητήρα να συνδυάζεται με μια νέα έκδοση του αυτόματου κιβωτίου με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Πλέον αυτά τα δύο βρίσκονται σε ξεχωριστό άξονα, κάτι που επιτρέπει μία αύξηση της ροπής κατά 6,5%, στα 335 Nm, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περισσότερο χώρο. Επιπλέον, ο μέγιστος ρυθμός περιστροφής του πρώτου έχει αυξηθεί κατά 1.500 rpm φτάνοντας τις 14.500 rpm, με αποτέλεσμα 7% υψηλότερη τελική ταχύτητα.

Η αύξηση της ισχύος σε σύγκριση με το προηγούμενο CR-V μεταφράζεται σε πιο έντονη αίσθηση επιτάχυνσης αλλά και βελτιωμένη απόκριση, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε μόλις 9 sec στις εκδόσεις 2WD και σε 9,4 sec στις AWD, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 194 km/h και 187 km/h, αντίστοιχα.

5

Παρά τα κέρδη στην απόδοση όμως, το σύστημα e:HEV προσφέρει επίσης χαμηλότερη κατανάλωση και μείωση των εκπομπών CO2, καθώς οι συγκεκριμένες τιμές δεν ξεπερνούν τα 5,9 lt/100km και τα 134 g/km, αντίστοιχα, στην περίπτωση του CR-V e:HEV 2WD. Η τετρακίνητη AWD έκδοση καταναλώνει 6,7 lt/100 km και εκπέμπει 151 g/km CO2.

Το νέο Honda CR-V e:HEV έρχεται να κατακτήσει την κατηγορία D-SUV, διεκδικώντας τον τίτλο του κορυφαίου οικογενειακού SUV που προσφέρει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί κάποιος. Μήπως πρέπει να είστε κι εσείς στους πρώτους που θα το δουν από κοντά όταν έρθει στις εκθέσεις της Honda στην Ελλάδα, μέσα στον Ιανουάριο του 2024;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...