«Στον πάγο» οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο, Ραφήνα, Λ. Βουλιαγμένης

Μέχρι να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, οι πολυαναμενόμενες επεκτάσεις της Αττικής Οδού προς τρεις σημαντικές κατευθύνσεις παγώνουν.

  • -
  • -

Περισσότερα από 20 χρόνια έχουν περάσει, από την έναρξη λειτουργίας της Αττικής Οδού. Ο αυτοκινητόδρομος της Αττικής έχει κατασκευαστεί με σύγχρονα πρότυπα, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στην αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων του λεκανοπεδίου, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, το μποτιλιάρισμα και η κίνηση κατά τις ημέρες και ώρες αιχμής δεν λείπουν. Ειδικά σε συγκεκριμένα σημεία που δεν είχε γίνει τόσο σωστή μελέτη, όπως η χαρακτηριστική πλέον έξοδος για Λαμία ή η έξοδος για Ελευσίνα, από την Περιφερειακή Υμηττού. Σε κάθε περίπτωση, η Αττική Οδός δεν θα παραμείνει στάσιμη και μάλιστα, σχεδιάστηκε μεγάλο έργο επέκτασης προς τρεις βασικές κατευθύνσεις: προς Λαύριο, Ραφήνα και Λ. Βουλιαγμένης, για σύνδεση με το Ελληνικό.

Τι θα γίνει με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού;

Για την ώρα, τα σχέδια για την επέκταση του αυτοκινητόδρομου μπαίνουν «στον πάγο». Μάλιστα, στις δηλώσεις του στο πλαίσιο του 1ου Growthfund Summit, ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός. «Έχουν κατατεθεί πρότυπες προτάσεις, όμως τα οδικά έργα στην Αττική δεν είναι επιλέξιμα στο νέο ΕΣΠΑ. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να βρούμε λύσεις χρηματοδότησης» ήταν τα λόγια του.

Δείτε ακόμη: Τούνελ Ηλιούπολης - Πώς θα πηγαίνεις από Καρέα, στο Ελληνικό σε 10'

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το σχέδιο επέκτασης της Αττικής Οδού προς το Λαύριο, το λιμάνι της Ραφήνας, αλλά και τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την πολυσυζητημένη «Σήραγγα της Ηλιούπολης», ξεπερνούν σε κόστος το 1 δις ευρώ. Όταν πάντως ολοκληρωθούν, οι επεκτάσεις του αυτοκινητόδρομου θα περιορίσουν σημαντικά την κίνηση των αυτοκινήτων εντός Αττικής. Με την κατάσταση σήμερα να βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο, ειδικά σε μεγάλες εξόδους, επιστροφές, εορταστικές περιόδους και ώρες αιχμής, θα πρέπει να γίνουν στρατηγικές κινήσεις που θα ανακουφίσουν τους δρόμους αλλά και τους… οδηγούς.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...