Το δημοφιλές υβριδικό με 223 ίππους, 0-100 km/h σε 6,8 sec και κατανάλωση 0,5 lt/100km – Ποιο είναι;

Με τεχνολογία plug-in hybrid αποτελεί την νέα γενιά του διασημότερου υβριδικού στην ιστορία της αυτοκίνησης.

  • -
  • -

Ο υβριδισμός μπορεί να έχει γίνει γνωστός πλέον στη συντριπτική πλειοψηφία του κοινού, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Πολλοί πιστεύουν πως αποτελεί μία τεχνολογία των τελευταίων χρόνων, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν κατασκευαστές που παράγουν υβριδικά μοντέλα εδώ και δεκαετίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μοντέλο που θα δείτε παρακάτω, το οποίο μπορεί τώρα να παρουσιάστηκε στην πιο πρόσφατη του γενιά, αλλά υπάρχει εδώ και 26 ολόκληρα χρόνια. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που επαναπροσδιορίζει την έννοια «οικολογικό αυτοκίνητο» με κάθε νέα του γενιά.

Από το 1997 που πρωτοεμφανίστηκε άνοιξε τον δρόμο του υβριδισμού για όλους τους υπόλοιπους, όντας το πρώτο εξηλεκτρισμένο όχημα μαζικής παραγωγής. Σήμερα έχει φτάσει να έχει πουλήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια κομμάτια, συνεχίζοντας να κυριαρχεί με την νέα του πέμπτη γενιά να κάνει το επόμενο βήμα προς την ηλεκτρική εποχή, καθώς πλέον συνδυάζεται αποκλειστικά με plug-in υβριδική τεχνολογία.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέρνο τόσο εμφανισιακά, όσο και τεχνολογικά μοντέλο, το οποίο έχει αποκτήσει σημαντικά καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά ενώ πλέον αποδίδει 223 ίππους και 190 Nm. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που από την μία μπορεί να ολοκληρώσει το 0-100 km/h σε μόλις 6,8 sec και ταυτόχρονα καίει μόλις 0,5 lt/100km, έχοντας φυσικά μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας χάρη στα 11 gr/km που εκπέμπει. Η μπαταρία των 13,6 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που μπορεί να αγγίξει τα 86 km.

Δείτε ακόμη: Τα αυτοκίνητα με την καλύτερη και τη χειρότερη μεταπωλητική αξία

Τόση ώρα αναφερόμαστε στην ολοκαίνουργια γενιά του προηγμένου Toyota Prius, το οποίο κατέφθασε στην χώρα μας και έχει ως στόχο να συνεχίσει στην υβριδική παράδοση που έχτισαν οι προηγούμενες γενιές. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις.

Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη μας οδηγική εμπειρία που είχαμε στην Γερμανία πριν λίγους μήνες.

prius

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...