Mercedes GLB: Η φθηνότερη έκδοση στην Ελλάδα - Τιμή

Το δημοφιλές premium C-SUV της Mercedes-Benz διατίθεται σε πενταθέσιες ή επταθέσιες εκδόσεις και με πολλούς, διαφορετικούς κινητήρες βενζίνης ή diesel. Ποια είναι η φθηνότερη πρόταση όμως;

  • -
  • -

Εκτός από την «κλασική» GLA, η Mercedes-Benz έχει ακόμη μια πρόταση στην premium C-SUV κατηγορία με το όνομα GLB. Διατηρώντας μια πιο τετράγωνη σχεδίαση, έχει πιο κλασικό SUV παρουσιαστικό συγκριτικά με την πιο ασφάλτινη GLA, ενώ είναι διαθέσιμη και σε επταθέσιες εκδόσεις, στοιχείο που ενισχύει περεταίρω τον οικογενειακό χαρακτήρα του μοντέλου, ειδικά για πολύτεκνους αγοραστές που αναζητούν ένα πολυτελές και ποιοτικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της οικογένειάς τους. Η Mercedes GLB, είναι διαθέσιμη σε μια ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στον κατάλογο τόσο τις τετρακίνητες εκδόσεις 4MATIC, όσο και την πιο σπορ Mercedes-AMG GLB 35.

Η φθηνότερη έκδοση της Mercedes-Benz GLB

 

Εκείνοι που ενδιαφέρονται κυρίως για τη χαμηλότερη τιμή αγοράς, μπορούν να στραφούν στη βάση της γκάμας και συγκεκριμένα, στην πολύ ενδιαφέρουσα Mercedes-Benz GLB 180. Το συγκεκριμένο μοτέρ βενζίνης (M282) είναι το γνωστό τετρακύλινδρο turbo των 1.33 λίτρων που χρησιμοποιεί και η ισχυρότερη έκδοση GLB 200, ωστόσο η απόδοση είναι ρυθμισμένη στους 136 ίππους με 200 Nm ροπή. Οι επιδόσεις είναι μια χαρά για ένα οικογενειακό SUV τέτοιου είδους (0-100 km/h σε 9,9 sec, τελική ταχύτητα 197 km/h) ενώ το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (7G DCT) που συνδυάζεται, εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο άνεσης σε κάθε συνθήκη οδήγησης και υψηλή αποδοτικότητα.

Η τιμή της βασικής Mercedes-Benz GLB 180 χωρίς κανένα extra, τοποθετείται στις 41.200 € έχοντας ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού που δεν έχει ανάγκη από πολλές προσθήκες. Η τιμή μάλιστα, είναι πάνω από 5.000 € φθηνότερη συγκριτικά με την ισχυρότερη GLB 200, η οποία χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο κινητήρα, απλώς με λίγους ίππους παραπάνω φτάνοντας στους 163.

Δείτε ακόμη: Η φθηνότερη Mercedes-Benz στην Ελλάδα - Πόσο κοστίζει;

Από την άλλη, όποιος προτιμάει τους diesel κινητήρες, η βασική έκδοση πετρελαίου είναι η Mercedes-Benz GLB 180 d με τετρακύλινδρο turbodiesel 2.0 λίτρων απόδοσης 116 ίππων και αρχική τιμή στις 48.150 €. Το ίδιο μοτέρ διατίθεται και με 150 ή 190 ίππους, αλλά και σε τετρακίνητες εκδόσεις, προαιρετικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...