Έχεις κατοικίδιο; Αυτό είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για εσένα!

Το Honda WOW έφερε μια μοναδική καινοτομία, η οποία θα άλλαζε ριζικά τις ζωές όσων συνηθίζουν να μετακινούνται παρέα με τον αγαπημένο τους τετράποδο σύντροφο.

  • -
  • -

Πολλές φορές οι κατασκευαστές παρουσιάζουν εκπληκτικές ιδέες στα πρωτότυπα μοντέλα τους, οι οποίες όμως, δυστυχώς, δεν φτάνουν ποτέ μέχρι την παραγωγή. Ένα τέτοιο επαναστατικό concept car ήταν και το Honda WOW, ένα πρωτότυπο που ήταν πραγματικά… ουάου για όσους έχουν κατοικίδιο, αφού στη θέση που συνήθως βρίσκουμε το ντουλαπάκι του συνοδηγού, υπήρχε ένα άνετο σπιτάκι. Εκεί, ο σκύλος, η γάτα ή τέλος πάντων, οποιοδήποτε ζωάκι είχε ο οδηγός, θα μπορούσε να μεταφερθεί με άνεση.

Ένα επαναστατικό αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια

Το Honda WOW δεν είναι ένα νέο πρωτότυπο. Για την ακρίβεια, παρουσιάστηκε πίσω στο μακρινό -πλέον- 2005 και το όνομά του σημαίνει “Wonderful Open-hearted Wagon”. Εκτός από το «σπιτάκι» στα πόδια του συνοδηγού, υπήρχε ακόμη ένας χώρος φιλοξενίας κατοικιδίου στο πίσω μέρος και μάλιστα, κλειστός, με δυνατότητα να παραμένει ασφαλισμένος ή ανοικτός, ανάλογα με την επιθυμία του οδηγού. Γενικότερα, το ξεχωριστό πρωτότυπο ήταν σχεδιασμένο με προτεραιότητα τη φιλικότητα προς τον χρήστη και τις μεταφορικές ανάγκες μιας οικογένειας.

Δείτε ακόμη: Πώς μεταφέρω σωστά τον σκύλο ή τη γάτα μου στο αυτοκίνητο;

Φυσικά δεν αφορούσε μόνο τα κατοικίδια αλλά και τους ίδιους τους επιβάτες, με τους χώρους να είναι απλόχερα δοσμένοι σε όλους, εμπρός και πίσω. Το μόνο… ερωτηματικό που προκύπτει από τη μεριά μας είναι ότι στα σημεία φιλοξενίας των κατοικιδίων δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο μέτρο ασφαλείας για αυτά, όπως κάτι σαν ζώνη ασφαλείας ή μαλακές επενδύσεις που θα το προφύλασσαν -έστω και στοιχειωδώς- σε περίπτωση ανάγκης. Ωστόσο, μιλάμε μόνο για ένα πρωτότυπο και μια ιδέα που τελικά, δεν υλοποιήθηκε ποτέ, οπότε μάλλον για αυτό και δεν βλέπουμε μια ολοκληρωμένη από όλες τις πλευρές πρόταση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...