Tesla Cybertruck - Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό, αλεξίσφαιρο «αγροτικό». Δείτε τιμές

Ο ίδιος ο Elon Musk παρουσίασε το Tesla Cybertruck, το πρώτο pick up της μάρκας και ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας που κινούνται ηλεκτρικά, παγκοσμίως.

  • -
  • -

Πραγματικότητα είναι από σήμερα το ολοκαίνουριο Tesla Cybertruck, το ηλεκτρικό pick up της αμερικανικής μάρκας του οποίου την παρουσίαση έκανε ο ίδιος ο Elon Musk, ο οποίος μπήκε στον χώρο της παρουσίασης οδηγώντας το και μετά ανέβηκε στον χώρο φόρτωσης (καρότσα).

Η αρχική ανακοίνωση του αυτοκινήτου έγινε το 2019, με τα αρκετά έτη που πέρασαν από τότε να έχουν αυξήσει σημαντικά την αναμονή του κοινού για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Τελικά έφτασε η στιγμή να αποκαλυφθεί επίσημα.

cybertruck-tesla

Εξωτερική εμφάνιση και ιδιαίτερα μέταλλα για το Tesla Cybertruck

Εξωτερικά το Tesla Cybertruck δεν είναι βαμμένο, αλλά  έχει χρησιμοποιηθεί ανοξείδωτος χάλυβας. Μάλιστα, είναι ένα κράμα μετάλλου που δεν υπήρχε και η Tesla έπρεπε να το κατασκευάσει από την αρχή.

Δείτε ακόμα: Tesla Cybertruck - Το μάζεψε η αστυνομία, πριν αρχίσουν οι πωλήσεις

Η χρήση αυτού του μετάλλου κάνει το Cybertruck εξαιρετικά άκαμπτο, τόσο που έχει περισσότερη ακαμψία από μία McLaren P1. Ακόμα, το μεταλλικό περίβλημα κάνει το Tesla Cybertruck αλεξίσφαιρο, κάτι που ο Musk φρόντισε να αποδείξει με ένα σχετικό υλικό.

tesla-cybertruck-sfaires

Εντυπωσιακές ικανότητες από το ηλεκτρικό pick up της Tesla

Ένα από τα πρώτα στοιχεία που αναφέρθηκαν είναι ότι το κέντρο βάρους βρίσκεται τόσο χαμηλά, που είναι εξαιρετικά δύσκολο (σχεδόν αδύνατο) να ανατραπεί. Βέβαια, αυτό μένει να αποδειχθεί στην καθημερινότητα.

Όσον αφορά το χρηστικό κομμάτι, μπορεί να ρυμουλκήσει σχεδόν μέχρι 5 τόνους (11.000 pounds) και στον χώρο φόρτωσης μπορούν να μπουν αντικείμενα με βάρος μέχρι και 1.132,5 κιλά (2.500 pounds).

Όπως μας έχει συνηθίσει η Tesla μέχρι σήμερα, έτσι και στο Cybertruck οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές. Η κορυφαία έκδοση, εκείνη των τριών κινητήρων μπορεί να επιταχύνει το βαρύ όχημα από στάση μέχρι τα 96 km/h (0-60 mph) σε 2,6 δευτερόλεπτα.

tesla-cybertruck-gyalini-panoramiki-orofi

Καινοτομία στο τιμόνι και τα ηλεκτρικά του Cybertruck

Στο οδηγικό κομμάτι, το pick up Της Tesla έχει ενεργή αερανάρτηση η οποία προσαρμόζεται στις συνθήκες του δρόμου αλλά και στην οδήγηση, torque vectoring, συντελεστή οπισθέλκουσας 0,335 Cd (νούμερο πολύ καλό για το είδος και το σχήμα του αυτοκινήτου), αλλά και steer by wire. Το τελευταίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει φυσική σύνδεση ανάμεσα στο τιμόνι και τους τροχούς, αλλά ένας αισθητήρας ο οποίος «βλέπει» συνεχώς πόσο έχει στρίψει το τιμόνι και δίνει εντολή στους τροχούς να κινηθούν ανάλογα.

Η επιλογή του steer by wire, σε συνδυασμό με την τετραδιεύθυνση, δηλαδή το γεγονός ότι στρίβουν και οι πίσω τροχοί, εξασφαλίζουν μεγαλύτερη του αναμενόμενου ευελιξία στο θηριώδες pick up. Για την ακρίβεια, ο Musk ανέφερε ότι η ακτίνα στροφής είναι μικρότερη από εκείνη του Model S, αν και το τελευταίο δεν φημίζεται για την ευελιξία του.

tesla-cybertruck-timoni

Μία καινοτομία που φέρνει το Tesla Cybertruck είναι ότι το βασικό ηλεκτρικό του κύκλωμα θα λειτουργεί στα 48 V, αντί για τα 12 V που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 100+ χρόνια. Ένα από τα οφέλη, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ότι απαιτήθηκε σημαντικά λιγότερη ποσότητα χαλκού για τις καλωδιώσεις των υποσυστημάτων.

Κολοσσιαία απόσταση από το έδαφος

Ωστόσο, υπάρχει ένα νούμερο που εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο από την επιτάχυνση αυτού του «θηρίου». Πρόκειται για την απόσταση από το έδαφος, η οποία είναι 17 ίντσες ή για να το φέρουμε στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αντιστοιχεί σε 43,18 εκατοστά. Είναι ένα υπερβολικά μεγάλο νούμερο, αναλογιζόμενοι ότι η πλειοψηφία των μοντέλων, ακόμα και των πιο ικανών, κινείται από τα 19-20 εκατοστά μέχρι τα περίπου 30 εκατοστά, σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/74779fed33739fa4a3e810cc1e9fe1ad.jpg

Παραδόθηκαν ήδη τα πρώτα Tesla Cybertruck - οι διαθέσιμες εκδόσεις

Η παρουσίαση του Tesla Cybertruck ολοκληρώθηκε με την παράδοση των πρώτων μοντέλων στους ιδιοκτήτες τους από τον ίδιο τον Elon Musk, σε μία κίνηση που έχει κάνει ξανά η Tesla, όμως δεν είναι και τόσο κοινή πρακτική στις εταιρείες του χώρου.

Οι τιμές του Tesla Cybertruck στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα γίνεται η αποκλειστικά διάθεση (τουλάχιστον προς το παρόν), θα ξεκινάνε από τα 60.990 δολάρια για την πισωκίνητη έκδοση, η οποία όμως θα είναι διαθέσιμη από το 2025. Θα κάνει το 0-96 km/h σε 6,5 δευτερόλεπτα και η αυτονομία θα είναι 402 km (250 μίλια).

tesla-cybertruck-times-ameriki-parousiasi

Αρχικά θα είναι διαθέσιμη η τετρακίνητη έκδοση με 0-96 km/h σε 4,1 δευτερόλεπτα, αυτονομία 547 km (340 μίλια), 600 ίππους ισχύ και ροπή 10.080 Nm. Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 180 km/h. Η τιμή αυτής της έκδοσης είναι 79.990 δολάρια.

Η κορυφαία έκδοση όλων ονομάζεται Cyberbeast και έχει τρεις κινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν 845 ίππους και ροπή που φτάνει το εξωφρενικό νούμερο των 13.960 Nm. Η επιτάχυνση 0-96 km/h γίνεται σε 2,6 δευτερόλεπτά και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 209 km/h, ενώ η αυτονομία φτάνει τα 515 km. Η δυνατότητα ρυμούλκησης των σχεδόν 5 τόνων αφορά μόνο τις δύο τετρακίνητες εκδοχές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...