Νέο Opel Corsa Hybrid - Καίει 15% λιγότερη βενζίνη

Δύο νέα υβριδικά σύνολα μπαίνουν στο Opel Corsa, με κυβισμό 1.2 και χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους κατά 15%.

  • -
  • -

Η Opel παρουσιάζει το νέο Corsa Hybrid, το οποίο αποτελεί την πρώτη φορά που το δημοφιλές μοντέλο της εταιρείας διατίθεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt. Το σύστημα αυτό προσφέρει σημαντικά οφέλη σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, τις επιδόσεις και τις εκπομπές ρύπων.

Στην καρδιά του νέου Corsa Hybrid βρίσκεται ένας νέος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2 λίτρων, ο οποίος διατίθεται σε δύο αποδόσεις, με 100 και 136 ίππους. Ο κινητήρας αυτός συνεργάζεται με ένα νέο ηλεκτροκινητήρα 28 ίππων και ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων.

2-opel-corsa-mild-hybrid-yvridiko

Πώς λειτουργεί ο ηλεκτροκινητήρας του υβριδικού Opel Corsa; Τι όφελος προσφέρει;

Η ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt επιτρέπει στο νέο Corsa Hybrid να κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για απόσταση έως και ένα χιλιόμετρο, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση. Επιπλέον, κατά την επιβράδυνση, ο ηλεκτροκινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια, φορτίζοντας την μπαταρία του υβριδικού συστήματος.

Δείτε ακόμα: Έρχεται το φθηνότερο ηλεκτρικό Opel – Μικρότερο από το Corsa

Συγκριτικά με το αντίστοιχο Corsa 1.2 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, το νέο Corsa Hybrid με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt προσφέρει εξοικονόμηση καυσίμου έως και 1,0 lt/100 km (περίπου 15%) και μείωση των εκπομπών CO2 έως και 106-102 g/km CO2 (συνδυασμένος κύκλος WLTP).

3-opel-corsa-mild-hybrid-yvridiko

Η εισαγωγή της ήπια υβριδικής τεχνολογίας 48 volt αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της Opel προς την ηλεκτροκίνηση. Δείτε τις τιμές όλων των εκδόσεων του νέου Corsa

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...