Video - Στο εργοστάσιο που φτιάχνονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Ελλάδας

Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παραλάβουν 250 ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι τον Απρίλιο. Το εργοστάσιο τα κατασκευάζει ήδη. Δες τη γραμμή παραγωγής.

  • -
  • -

Στις αρχές Νοεμβρίου 2023, μία αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Ελλάδας επισκέφθηκε την Κίνα για να δει από κοντά τις διαδικασίες κατασκευής των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων που θα παραδοθούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της μετάβασης στις βιώσιμες μεταφορές.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα παραδοθούν στην Ελλάδα είναι της κινεζικής εταιρείας Yutong. Πρόκειται για μοντέλα τα οποία έχουν μήκος 12 μέτρα και είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες τους επιτρέπουν να έχουν μεγάλη αυτονομία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a5e43e839cc063cf4b19ba7ec01f1ac4.jpg

Οι Έλληνες που πήγαν στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά λεωφορεία

Η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Yutong στην Κίνα. Εκεί, οι Έλληνες αξιωματούχοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των λεωφορείων, καθώς και να ελέγξουν τον εξοπλισμό που θα τα συνοδεύει.

Δείτε ακόμα: Πόσο ακριβά πληρώνουμε το diesel για τα λεωφορεία;

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, η αγορά των ηλεκτρικών λεωφορείων αποτελεί «ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στην Ελλάδα». Τα νέα λεωφορεία θα συμβάλλουν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/6ea1eb288390e469c5a45ebad646a009.jpeg

Η παράδοση των ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου 2024. Τα λεωφορεία θα ενταχτούν στους στόλους των συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αντικαθιστώντας παλαιότερα συμβατικά λεωφορεία.

Το video ανέβηκε στην ομάδα του facebook με την ονομασία «

Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...