Jeep 4xe: Η επανεφεύρεση της τετρακίνησης!

Οι αδιαμφισβήτητες off-road ικανότητες που πάντα είχαν τα μοντέλα της Jeep, συνδυάζονται πλέον με κορυφαίες επιδόσεις και ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου χάρη στην Plug-In Hybrid τεχνολογία.

  • -
  • -

Έχοντας έντονο το… ένστικτο της επιβίωσης σε περιόδους αλλαγής, η Jeep απέδειξε ότι ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας των μοντέλων της μπορεί να συνδυαστεί πολύ επιτυχημένα με το φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ. Κατά την υλοποίηση του σχεδίου, δεν χρειάστηκε να γίνει καμία παραχώρηση. Για την ακρίβεια, μέσω της τεχνολογίας 4xe, η γνωστή για την περιπετειώδη φύση της μάρκα τελειοποίησε τα μοντέλα της, καθώς διατηρούν τις απαράμιλλες off-road ικανότητες που πάντα είχαν, σε συνδυασμό με κορυφαία αποδοτικότητα. Με δυναμικές επιδόσεις, ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου, πολύ περιορισμένους ή και μηδενικούς ρύπους, αλλά και μοναδική ευχρηστία στην καθημερινότητα, τα SUV που φέρουν το σηματάκι 4xe καλύπτουν κάθε ανάγκη.

Τετρακίνηση στα δύσκολα, ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα

Ο διττός χαρακτήρας επιτυγχάνεται κάνοντας χρήση δύο κινητήρων, ενός βενζινοκινητήρα για τους εμπρός τροχούς και ενός ηλεκτροκινητήρα για τους πίσω. Τα παραδοσιακά «μειονεκτήματα» της τετρακίνησης, όπως οι αυξημένες τριβές (άρα μεγαλύτερη κατανάλωση, υποδεέστερες επιδόσεις) και τα επιπλέον μηχανικά μέρη εξαφανίζονται πλήρως, αφού κάθε μοτέρ αναλαμβάνει την κίνηση του άξονα στον οποίο τοποθετείται. Παράλληλα, μια εξελιγμένη ηλεκτρονική μονάδα φροντίζει για τον αρμονικό συνδυασμό τους, εξασφαλίζοντας την επιπλέον πρόσφυση που εγγυάται η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Με πολλά προγράμματα οδήγησης για εκτός δρόμου χρήση, όπως και επιλογή 4WD Low που μεγιστοποιεί την απόδοση των κινητήρων για τα δύσκολα περάσματα, η Jeep βρήκε τη συνταγή ώστε να προσφέρει τετρακίνηση, χωρίς τα μειονεκτήματά της! Όταν η μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς δεν είναι απαραίτητη, το υβριδικό σύστημα εστιάζει στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

Η μπαταρία των 11,4 kWh φορτίζει σε λιγότερο από δύο ώρες σε παροχή ισχύος 7,4 kW και αποθηκεύει ενέργεια για έως και 50 km. Με καθημερινή φόρτιση, οι περισσότεροι οδηγοί θα καλύπτουν το σύνολο των διαδρομών ρουτίνας χωρίς να κάψουν καθόλου βενζίνη! Φυσικά, μέσα από τρία προγράμματα, δίνεται η επιλογή απόλυτου ελέγχου των πηγών ενέργειας. Στο Electric Mode δίνεται απόλυτη προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση, με το όχημα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά ρεύμα.

Με ενεργοποιημένο το Hybrid Mode ο οδηγός αφήνει τον έλεγχο στο αυτοκίνητο, το οποίο επιλέγει ποιον κινητήρα να χρησιμοποιήσει ώστε να επιτύχει τη βέλτιστη οικονομία, ενώ στο eSave Mode η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται για μετέπειτα χρήση και το όχημα κινείται με τον βενζινοκινητήρα. Εάν ο οδηγός το ζητήσει μάλιστα, μέσω του κινητήρα βενζίνης μπορεί και να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα. Το μεγάλο πλεονέκτημα της Plug-In Hybrid τεχνολογίας είναι ότι στην καθημερινότητα, γίνεται χρήση του οχήματος μόνο με ρεύμα, όμως όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία για ένα ταξίδι, δεν υπάρχει κανένα άγχος αυτονομίας χάρη στον βενζινοκινητήρα.

Jeep Renegade 4xe: Στυλ και ουσία

Το Jeep Renegade κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις χάρη στο εντυπωσιακό παρουσιαστικό του. Τετραγωνισμένο, με στρογγυλούς προβολείς, χαρακτηριστικές λεπτομέρειες όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα σε μοτίβο «X» και γνήσιες SUV αναλογίες με μεγάλη απόσταση από το έδαφος και κοντούς προβόλους, δεν δυσκολεύεται να ξεχωρίσει. Το ακόμη καλύτερο όμως, είναι ότι συνδυάζει το στυλ με την πραγματική ουσία ενός τέτοιου μοντέλου. Στις εκδόσεις 4xe τα χαρακτηριστικά του τονίζονται στον υπερθετικό βαθμό, φέρνοντας μοναδικά πλεονεκτήματα για τον οδηγό. Η ένωση δύο κινητήρων, ενός turbo βενζινοκινητήρα 1,33 lt με 130 ή 180 ίππους και ενός ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων, έχουν σαν αποτέλεσμα 190 ή 240 ίππους που χαρίζουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Με 0-100 km/h σε 7,1" και τελική ταχύτητα 199 km/h για την ισχυρότερη έκδοση, είναι βέβαιο ότι ο οδηγός θα νιώθει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να προσπεράσει γρήγορα και με ασφάλεια σε μια επαρχιακή διαδρομή, αλλά και θα απολαμβάνει τη διαδικασία πίσω από το τιμόνι.

Από την άλλη, η μπαταρία των 11,4 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 50 km χωρίς να πάρει μπροστά ο βενζινοκινητήρας. Αυτό σημαίνει μηδενική κατανάλωση καυσίμου και ρύπους! Η απόλαυση του Jeep Renegade λοιπόν δεν περιορίζεται στις εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά γίνεται αντιληπτή και στην καθημερινότητα χάρη στο ελάχιστο κόστος χρήσης και την αθόρυβη μετακίνηση που εξασφαλίζει η ηλεκτρική λειτουργία. Το αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων βοηθάει τον οδηγό σε όλες τις συνθήκες, ενώ η ευρύχωρη, πρακτική καμπίνα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη ημέρα. Άλλωστε, ενσωματώνονται όλες οι νέες τεχνολογίες, με εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων 7" και μεγάλη οθόνη αφής 8,4" για το σύστημα πολυμέσων, με HD ανάλυση και το σύγχρονο infotainment Uconnect.

Jeep Compass 4xe: Οικογενειακή υπόθεση

Το Jeep Compass αποτελεί μια κορυφαία επιλογήστην κατηγορία των οικογενειακών C-SUV, με όπλα του τη μοναδική εμφάνιση, τους μεγάλους χώρους, τις κορυφαίες τεχνολογίες και τις εκτός δρόμου ικανότητες που «δένουν» ιδανικά με την περιπετειώδη εμφάνιση. Ο πλούσιος εξοπλισμός από τη βασική έκδοση το φέρνει ανάμεσα στις πλέον ανταγωνιστικές προτάσεις, ενώ το σύστημα 4xe του δίνει τον τίτλο του μοναδικού στο είδος του. Ο τετρακύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 1,33 lt αποδίδει 180 ίππους και συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων. Από το «πάντρεμα» προκύπτουν 240 ίπποι που χαρίζουν εξαιρετικές επιδόσεις στο οικογενειακό σύνολο (0-100 km/h σε 7,3 sec, τελική ταχύτητα 200 km/h) αλλά και κατανάλωση… scooter εντός πόλης, χάρη στα 50 αμιγώς ηλεκτρικά χιλιόμετρα που μπορεί να καλύψει με την μπαταρία των 11,4 kWh.

Στο εσωτερικό, η άνεση και η τεχνολογία είναι τα κυρίαρχα στοιχεία. Τα άνετα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συγκρατούν αποτελεσματικά το σώμα των επιβατών και να προσφέρουν άψογη εργονομία, ακόμη και σε μακρινά πολύωρα ταξίδια. Η καμπίνα προσφέρει την απαραίτητη ευρυχωρία για τη φιλοξενία ακόμη και πέντε ενηλίκων, ενώ οι πρακτικές θήκες αποθήκευσης μικροαντικειμένων δίνουν την «φιλική προς την καθημερινότητα» πιστοποίηση λύνοντας τα χέρια του οδηγού και των επιβατών. Ωστόσο, το σημείο που μαγνητίζει το βλέμμα με την πρώτη ματιά, είναι η μεγάλη, κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 10,1 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό, μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει το σύστημα πολυμέσων Uconnect τελευταίας γενιάς. Όλα τα παραπάνω, συνδυάζονται με ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα: ότι το Jeep Compass 4xe -όπως και το Renegade 4xe- δεν επιβαρύνεται με φόρο χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου σε καμία έκδοση.

Ανακαλύψτε σήμερα το στυλάτο Jeep Renegade και το οικογενειακό Jeep Compass στις 4xe εκδοχές τους και απολαύστε τον μοναδικό συνδυασμό επιδόσεων, οικονομίας και εκτός δρόμου δυνατοτήτων που προσφέρουν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...