Νέα Mercedes-Benz E-Class: Επιβλητικά αριστοτεχνική

Έρχεται από το μέλλον για να καλύψει απροβλημάτιστα και με ασφάλεια τις ανάγκες του σήμερα, χωρίς να αγνοεί τις περιβαλλοντικές μας ανησυχίες.

  • -
  • -

Αυτό που αναζητούμε οι περισσότεροι είναι ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα μπορεί να ικανοποιήσει σφαιρικά τις απαιτήσεις μας. Βέβαια, στην πράξη αυτό δεν αποδεικνύεται ιδιαίτερα εύκολο. Όμως, η νέα Mercedes E-Class το καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία, και μάλιστα με ένα περιτύλιγμα που ξεχειλίζει από κομψότητα και στιλ. Από τη στιγμή που τα μάτια σου περιεργαστούν την εκλεπτυσμένη σιλουέτα της, ανακαλύπτεις δυναμικές γραμμές, έντονες ακμές και μοντέρνες λεπτομέρειες που της επιτρέπουν να παραμένει αξέχαστη. Θα έλεγε κανείς, όπως μια πρωταγωνίστρια σε κλασική Χολιγουντιανή ταινία… Που για κάποιον ανεξήγητο τρόπο παραμένει πάντα αναγνωρίσιμη και σύγχρονη.

Στο επίκεντρο όλων βρίσκεται η επιβλητική φωτιζόμενη μάσκα, αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα δύο τμημάτων, που στο εσωτερικό τους κρύβουν το μοτίβο του αστεριού της μάρκας. Διατηρώντας παράλληλα ευδιάκριτη τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz, αλλά ενισχυμένη με δόσεις κομψότητας, φρεσκάδας και φουτουριστικής προσέγγισης. 

Είσοδος στη καμπίνα του μέλλοντος

Προσαρμοζόμενο και επιβλητικό είναι το εσωτερικό της καμπίνας, στο οποίο δεσπόζει η MBUX Superscreen τελευταίας γενιάς, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής κονσόλας. Διαθέτει δύο στιλ οθόνης και τρεις λειτουργίες που επιτρέπουν στον οδηγό να προσαρμόζει τα γραφικά των οθονών κατά την προτίμηση του. Η αισθητική της μας μεταφέρει μία εικόνα από το μέλλον της αυτοκίνησης, ενώ οι δυνατότητες που προσφέρει είναι ικανές να καλύψουν όλες τις ανάγκες του οδηγού, αλλά και των επιβατών.

Το νέας γενιάς διαισθητικό σύστημα πολυμέσων έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης, ώστε να εξυπηρετεί λειτουργίες άνεσης, ψυχαγωγίας αλλά και την επαγγελματική μας καθημερινότητα. Σήμερα, προσφέρει μέχρι και τη δυνατότητα λήψης με κάμερα selfie και video, ενώ με το ψηφιακό κλειδί επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί το το iPhone ή το Apple Watch του για την εκκίνηση και το κλείδωμα της E-Class. Την ίδια ώρα, το σύστημα Dolby Atmos και τα εξαιρετικά καθίσματα προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία που δεν συναντάμε συχνά σε ένα όχημα.

Μάλιστα, μέσω του MANUFAKTUR ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει εκείνες τις λεπτομέρειες που θα δημιουργήσουν μια απόλυτα προσωποποιημένη εμφάνιση, χωρίς συμβιβασμούς, με αποκλειστικές βαφές αμαξώματος, μια ειδική εσωτερική επένδυση οροφής από μικροΐνες MICROCUT σε μαύρο χρώμα, καθώς και έναν υψηλής ποιότητας διάκοσμο σε μαύρη λάκα πιάνου με εντυπωσιακές γραμμές. Η απόλυτη εξατομίκευση σε κάθε επίπεδο και για όλα τα γούστα, χωρίς κανέναν περιορισμό… 

Τεχνολογικό διαμάντι με έμφαση στην αποδοτικότητα

Η προσοχή που δίνει η Mercedes-Benz στις επιθυμίες μας εκφράζεται επιπλέον μέσα από τη φιλοσοφία, αλλά και την πληθώρα επιλογών αναφορικά με το σύστημα κίνησης. Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και θελκτική γενικότερα, είναι η ηλεκτροκίνηση. Όμως, προβληματιζόμαστε από την αυτονομία, σε συνδυασμό με το υπό ανάπτυξη δίκτυο σταθμών φόρτισης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Ελλάδας. Έτσι, η Mercedes εξοπλίζει την νέα E-Class με το σύστημα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικές τεχνολογίες, προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική μετακίνηση για τις καθημερινές ανάγκες και τη χιλιομετρική ανεξαρτησία που χαρακτηρίζει τους θερμικούς κινητήρες για μία εξόρμηση. Ο plug-in hybrid 1.999 κ.εκ. με ισχύ 204 ίππων χαρίζει αυτονομία κίνησης έως 115 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά στη νέα E-Class, με φόρτιση που διαρκεί μόλις 55 λεπτά. Η άριστη συνδυαστική λειτουργία των δύο μοτέρ έχει σαν αποτέλεσμα την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, επιτρέποντας στην πολυτελή λιμουζίνα να χρειάζεται κατά μέσο όρο 0,5-0,8 lt/100 km

Απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον

Και όλα αυτά διατηρώντας στο έπακρο το κορυφαίο επίπεδο ασφαλείας που παραδοσιακά προσφέρουν όλα ανεξαιρέτως τα μοντέλα της Mercedes-Benz. Η γερμανική εταιρεία είναι πρωτοπόρος όσον αφορά την προστασία των επιβατών και η νέα E-Class είναι εφοδιάζεται με τη νεότερη γενιά των συστημάτων αποφυγής ατυχήματος και τραυματισμού τόσο για όσους φιλοξενούνται στο εσωτερικό της, όσο και για όσους βρίσκονται γύρω της. Δεν είναι τυχαίο, πως για να μην αποτελεί κίνδυνο σε πεζούς και ποδηλάτες, κατά τη σχεδόν αθόρυβη ηλεκτρική κίνηση, όση ώρα οδηγούμε με λιγότερα από 30 χλμ./ώρα παράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο εκτός του οχήματος, έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτή. Αλλά και όταν είναι σταθμευμένη, το σύστημα GUARD 360° προσφέρει περιμετρική επιτήρηση του χώρου γύρω από το αυτοκίνητο, ενώ κάθε κίνηση στον εσωτερικό χώρο ενεργοποιεί οπτικές και ηχητικές προειδοποιήσεις. Και μάλιστα, την ώρα που το Mercedes me μας ενημερώνει άμεσα μέσω της εφαρμογής.

Φυσικά, υπερπλήρης είναι και η λίστα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Μεταξύ τους, συγκαταλέγεται το Pre-Safe, το σύστημα που αναγνωρίζει μια επερχόμενη πλευρική σύγκρουση και μέσω μιας εσωτερικής μαλακής επένδυσης στην πλάτη καθίσματος, μετατοπίζεται ελαφρώς προς το κέντρο του οχήματος, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα τραυματισμού. Σε περίπτωση επικείμενης οπίσθιας σύγκρουσης, το PRE-SAFE PLUS ειδοποιεί αμέσως τα προπορευόμενα οχήματα αναβοσβήνοντας τα αλάρμ και ενεργοποιεί τους επαναφερόμενους προεντατήρες ζωνών ασφαλείας, μειώνοντας τις συνέπειες του ατυχήματος.

Η ζωή μας μέσα στην καμπίνα των επιβατών της E-Class είναι ακόμα πιο ξεκούραστη, με το ενεργό σύστημα DISTRONIC. Η εξαιρετικά πρακτική λειτουργία ρυθμίζει αυτόματα σε αργή κυκλοφορία και μποτιλιάρισμα την ταχύτητα οδήγησης, σύμφωνα με τα προπορευόμενα οχήματα. Επιπλέον, η ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης εμπλουτίζεται με την υποβοήθηση της στάθμευσης, το ενεργό σύστημα ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης, την υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής και την ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης και διασταύρωσης. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στη δημιουργία ενός απόλυτα προστατευόμενου περιβάλλοντος για τους επιβάτες της εντυπωσιακής λιμουζίνας.

Η νέα Mercedes E-Class είναι το αυτοκίνητο που προσφέρει ό,τι θέλει και ό,τι χρειάζεται ο οδηγός σήμερα, σε μια σχεδιαστικά εκλεπτυσμένη και σαγηνευτική συσκευασία. Χωρίς καμιά απολύτως υπερβολή. Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα για τη νεότερη γενιά του πολυτελούς σεντάν, ενώ εδώ θα βρεις τον πλησιέστερο σε σένα αντιπρόσωπο της Mercedes-Benz, έτσι ώστε να την απολαύσεις από κοντά, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...