Μεγάλοι μπελάδες για τη Volkswagen - Έρχονται τεράστιες αλλαγές

Ο ισχυρός άνδρας της VW, Thomas Schäfer, παραδέχτηκε ότι η VW έπαψε στη νέα ηλεκτρική εποχή να είναι ανταγωνιστική, με αποτέλεσμα να απαιτούνται θυσίες για να επιστρέψει στην κορυφή…

  • -
  • -

Για πολύ καιρό, η Volkswagen, ήταν η κυρίαρχη δύναμη στην παγκόσμια αγορά. Μοντέλα όπως το Golf και το Polo, έπαιζαν χωρίς αντίπαλο στην κλάση τους αλλά πλέον, τα πράγματα έχουν αλλάξει… δραματικά. Η Toyota τρέχει με σπασμένα φρένα, ο όμιλος Stellantis αυξάνει συνεχώς τα μερίδια του και οι Κορεάτες (Hyundai-Kia), έχουν καθιερωθεί πλέον ως μια μεγάλη δύναμη στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού!

Τα ηλεκτρικά της VW δεν «τραβάν» εμπορικά

Στην Κίνα, η VW αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μεγάλες εκπτώσεις στα ηλεκτρικά της μοντέλα προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική, ενώ στην Ευρώπη, έκλεισε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα το εργοστάσιο της στην Ουγγαρία που κατασκευάζει τα ID.3, Born κ.α. ηλεκτρικά μοντέλα εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε περικοπές κόστους αξίας 10 δισ ευρώ και τώρα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, κάνει λόγο ότι ο CEO της VW, Thomas Schäfer, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία που διοικεί έπαψε να είναι ανταγωνιστική!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Thomas Schäfer, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά και γρήγορα. Σε δομές, διαδικασίες και φιλοσοφία ώστε να μειώσουμε δραστικά τα υψηλά μας κόστη, καθώς πλέον δεν είμαστε ανταγωνιστικοί ως μάρκα».

Το σχέδιο μείωσης του κόστους θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει απολύσεις προσωπικού και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Volkswagen ID.7

Στόχος της VW είναι να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζονται για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας SSP που θα υποστηρίζει μια πληθώρα νέων ηλεκτρικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένου του VW Golf 9ης γενιάς.

Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται αυτό το διάστημα αποκλειστικά, πάνω στην υλοποίηση του πρότζεκτ για την δημιουργία ενός φθηνού ηλεκτρικού μοντέλου, που όπως όλα δείχνουν, θα ονομάζεται ID.2 και πρόκειται για το μεγάλο στοίχημα των Γερμανών για την επιβίωση τους στη νέα ηλεκτρική εποχή.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...