Renault: Διδακτορικό υβριδικής τεχνολογίας!

Συνδυάζοντας περίτεχνα δύο διαφορετικούς κόσμους, η Renault έχει την απάντηση σχετικά με την πιο ρεαλιστική, αλλά και αποδοτική τεχνολογία σήμερα, παραδίδοντας… μαθήματα Hybrid.

  • -
  • -

Με χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία αποδοτικών κινητήρων και αστείρευτη πρόσβαση σε κορυφαίες τεχνολογίες λόγω άμεσης εμπλοκής της στη Formula 1, η Renault διαθέτει μια πολύ μεγάλη γκάμα υβριδικών μοντέλων που κάνουν χρήση διαφορετικών συστημάτων, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε κατηγορίας, με κοινό παρονομαστή τις υψηλές επιδόσεις και την περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου.

Αυτήν τη στιγμή άλλωστε, η υβριδική τεχνολογία αποδεικνύεται η πλέον ενδεδειγμένη για όσους ζητούν κορυφαία απόδοση και απαράμιλλη οικονομία, στοιχεία που μοιάζουν αντίθετα, όμως τελικά συναντιούνται σε πολλά κοινά σημεία. Το ισχυρότερο πλεονέκτημα των υβριδικών είναι ότι κάνουν χρήση των πιο σύγχρονων λύσεων εκμεταλλευόμενα τις αρετές της ηλεκτροκίνησης, εξαλείφοντας όμως τα μειονεκτήματα της τελευταίας, αφού ο οδηγός δεν εξαρτάται από τις -ελλιπείς για την ώρα- υποδομές φόρτισης.

Hybrid 360 μοιρών: Η Renault προσφέρει κάθε υβριδική τεχνολογία!

Η Renault συγκεντρώνει πολλά ισχυρά χαρτιά στα χέρια της, αφού έχει επενδύσει σε όλες τις μορφές υβριδισμού. Στον ρόλο της «εισαγωγικής» πρότασης, η Mild Hybrid τεχνολογία επιστρατεύει έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα σε μορφή υποβοήθησης για τον βενζινοκινητήρα, εξυπηρετώντας δύο σκοπούς: για αρχή, γεμίζει το φάσμα ωφέλιμης λειτουργίας και προσθέτει «ενέσεις» ισχύος στις χαμηλές στροφές λειτουργίας, δίνοντας στον οδηγό άριστη απόκριση και γρήγορες ρεπρίζ, αλλά και αυξημένη οικονομία καυσίμου, αφού συνεπικουρεί όποτε χρειάζεται με ηλεκτρική ενέργεια, αφαιρώντας φορτίο από το μοτέρ βενζίνης.

Στη συνέχεια, έχουμε τα Full Hybrid, τομέας που η Renault έχει αδιαμφισβήτητο expertise, αφού η τεχνολογία των E-Tech συστημάτων προέρχεται από τη Formula 1. Δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής απόδοσης αναλαμβάνουν την κίνηση του αυτοκινήτου στις χαμηλές και μεσαίες ταχύτητες, εξοικονομώντας καύσιμο. Ειδικά εντός πόλης, τα full υβριδικά Renault μπορούν να καλύπτουν έως και το 80% των μποτιλιαρισμένων διαδρομών με ηλεκτρική ενέργεια, περιορίζοντας την κατανάλωση στο ελάχιστο! Μαζί φυσικά, προσφέρονται και δυναμικές επιδόσεις, καθώς το σύστημα αποδίδει από 145 έως 200 ίππους, ανάλογα το μοντέλο.

Τέλος, η Plug-In Hybrid τεχνολογία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην E-Tech, όμως συνοδεύεται από μεγάλη μπαταρία υψηλής τάσης και ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα. Εδώ, η φόρτιση δεν γίνεται μόνο κατά την επιβράδυνση και το φρενάρισμα, αλλά υπάρχει και δυνατότητα φόρτισης από την πρίζα (οικιακή παροχή ή Wallbox), μεγιστοποιώντας την αποδοτικότητα. Με ένα γέμισμα της μπαταρίας καλύπτονται έως 65 km, κάτι που σημαίνει ότι πολύς κόσμος μπορεί να καλύπτει το 100% των καθημερινών του διαδρομών χωρίς να κάψει σταγόνα βενζίνης! Όταν θέλει να πάει ένα ταξίδι όμως, δεν βιώνει τους περιορισμούς της ηλεκτροκίνησης (αυτονομία, δίκτυο φορτιστών). Απλώς γεμίζει το ντεπόζιτο με βενζίνη και οδηγεί απεριόριστα!

Renault Clio: Το υβριδικό supermini

Πιο δυναμικό από ποτέ μετά την ανανέωσή του, το Renault Clio αποτελεί κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των supermini. Στη φαρέτρα του γαλλικού μοντέλου υπάρχει και η έκδοση E-Tech Full Hybrid των 145 ίππων, η οποία παντρεύει την αποδοτικότητα με την άνεση στην καθημερινή οδήγηση. Αποκλειστικά αυτόματο, με εντυπωσιακές επιδόσεις και κατανάλωση καυσίμου 4 lt / 100 km σε πραγματικές συνθήκες, είναι αδύνατο να μη βρεθεί στη λίστα αγοράς όποιου ψάχνει ένα υβριδικό καθημερινό αυτοκίνητο πόλης με ενθουσιώδη οδική συμπεριφορά και ασφάλεια. Ειδικά όταν εφοδιάζεται με 20 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και διαθέτει ένα πλήρες ψηφιακό προφίλ με προσαρμόσιμο digital πίνακα οργάνων 10 ιντσών και μεγάλη οθόνη αφής 9,3 ιντσών.

Renault Captur: Τα πάντα όλα!

Το εκλεπτυσμένο B-SUV της Renault εντυπωσιάζει με την πληρότητά του σε υβριδικά συστήματα κίνησης, καθώς είναι διαθέσιμο… με όλα! Πρόκειται για το μοναδικό μοντέλο στην γκάμα που διατίθεται τόσο ως Mild Hybrid, όσο και Full Hybrid E-Tech αλλά και σαν Plug-In Hybrid, δίνοντας μια επιλογή κυριολεκτικά σε κάθε πιθανό αγοραστή. Στη Mild Hybrid επιλογή, η απλότητα και οι επιδόσεις ξεχωρίζουν χάρη στο turbo σύνολο των 140 ίππων με τη χαμηλή κατανάλωση. Η Full Hybrid παραλλαγή απευθύνεται σε εκείνους που ζητούν το μέγιστο στην οικονομία καυσίμου χωρίς υποχρέωση φόρτισης της μπαταρίας και τέλος, το Plug-In Hybrid είναι για εκείνους που διαθέτουν θέση στάθμευσης με παροχή ρεύματος και ζητούν το μέγιστο δυνατό όφελος από την ηλεκτρική τεχνολογία, χωρίς να περιορίζονται όταν θελήσουν να ταξιδέψουν.

Renault Arkana: Ένα υβριδικό, coupe SUV

Οι εντυπωσιακές αναλογίες και η coupe γραμμή της οροφής, είναι το πρώτο στοιχείο που ξεχωρίζει στο νέο Renault Arkana. Με μεγάλους χώρους που καλύπτουν όλες τις ανάγκες (χώρος αποσκευών έως 513 lt) και κλασική οδική συμπεριφορά Renault που εμπνέει ασφάλεια στο ταξίδι, «τικάρει» τα κουτάκια για οικογενειακή χρήση. Όμως, το Renault Arkana έχει να επιδείξει και πλούσιο υβριδικό ρεπερτόριο, καθώς διατίθεται ως Mild Hybrid ή Full Hybrid, ανάλογα την προτίμηση του εκάστοτε αγοραστή. Η απόδοση βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο (140 και 145 ίπποι αντίστοιχα) οπότε οι επιδόσεις είναι εξασφαλισμένες. Επίσης, αμφότερα διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Άρα, ο πελάτης έχει να επιλέξει ανάμεσα στην απλούστερη λύση του Mild Hybrid έχοντας όφελος και στην τιμή αγοράς ή το κορυφαίο σε κατανάλωση E-Tech που αραιώνει στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τις επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων!

Renault Austral: Γεννήθηκε υβριδικό

Το νέο Austral είναι η ολοκαίνουργια προσθήκη της Renault για την κατηγορία των C-SUV. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαία τεχνολογία και άπλετους χώρους, πρόκειται για ένα άρτιο μοντέλο που το επιλέγεις με το συναίσθημα, αλλά και με τη λογική. Διατίθεται αποκλειστικά με υβριδικούς κινητήρες, δύο Mild Hybrid με 130 και 160 ίππους και την κορυφαία Full Hybrid E-Tech με 200 ίππους. Η τελευταία, χαρίζει αξιοθαύμαστες επιδόσεις και άμεση απόκριση στον οδηγό, εξασφαλίζοντας παράλληλα και χαμηλή κατανάλωση στα πέριξ των 5 lt / 100 km σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Ο νέος turbo κινητήρας των 1.2 λίτρων συνδυάζεται τέλεια με την υβριδική τεχνολογία και αποδεικνύεται ιδανικός σύμμαχος, χάρη στην άμεση παροχή ροπής και την ήσυχη λειτουργία που δεν διαταράσσει την ηρεμία που χαρακτηρίζει το σύνολο, συνθέτοντας ίσως το ιδανικό οικογενειακό SUV! Ειδικά υπολογίζοντας ότι το Renault Austral εφοδιάζεται με 32 συστήματα ασφαλείας οδηγού και επιβατών, τα περισσότερα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της μάρκας…

Ανακαλύψτε την υβριδική γκάμα της Renault και αποκτήστε άμεσα το δικό σας, βιώνοντας την κορυφαία τεχνολογία!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...