Τέλος στα έγγραφα του αυτοκινήτου - Μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα

Άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια, Τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ. Σήμερα κουβαλάμε ένα σωρό «χαρτιά» στο αυτοκίνητό μας. Υπάρχει τρόπος όλα αυτά να τα ξεφορτωθούμε.

  • -
  • -

Στα περισσότερα αυτοκίνητα το ντουλαπάκι είναι σαν υπόγειο αρχείο δημόσιας υπηρεσίας. Γεμάτο με χαρτιά και έγγραφα τα οποία μπερδεύονται μεταξύ τους, ξεθωριάζουν, μας δυσκολεύουν την καθημερινότητα, ενώ κατά καιρούς χάνονται κιόλας.

Σήμερα, το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μπορεί να αδειάσει από όλα αυτά, με αποτέλεσμα το μόνο που θα βρίσκουμε εκεί μέσα να είναι το manual και το βιβλίο του service. Ίσως ούτε το manual, αφού σε πολλά καινούρια αυτοκίνητα είναι ψηφιακό, ενσωματωμένο στην οθόνη. Όχι, δεν θα κυκλοφορούμε παράνομα, απλά τα πάντα μπορούν να μπουν σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/17d58f4c29b0bddd80fe6eea6ee7a793.jpg

Όλα τα έγγραφα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι

Το ψηφιακό πορτοφόλι που έχει τη δυνατότητα να περιλαμβάνει τα πάντα είναι το Gov.gr Wallet. Μέχρι σήμερα οι περισσότεροι εξοικειωθήκαμε αρχικά, επειδή έχουμε περάσαμε την ταυτότητα και το δίπλωμά μας. Όμως σταδιακά αυτό το application του κράτους έχει εξελιχθεί και μπορεί να έχει τα πάντα για το όχημά μας.

Δείτε ακόμα: Τι ισχύει με το ελληνικό δίπλωμα στο εξωτερικό - Σε ποιες χώρες μπορώ να οδηγήσω;

Έτσι, πλέον στο Wallet μπορούμε να περάσουμε την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μας, τα Τέλη κυκλοφορίας, το αποτέλεσμα του τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) καθώς και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου, τα στοιχεία ασφάλισης του αυτοκινήτου, ενώ εκεί είναι καταγεγραμμένο και αν το αυτοκίνητο κινείται κανονικά, είναι σε καθεστώς ακινησίας ή είναι κλεμμένο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d8a4976c156844bfa45022f9721cda3e.jpg

Τι άλλο περιλαμβάνει το Gov.gr Wallet;

Μαζί με την ταυτότητα και το δίπλωμα, αυτή τη στιγμή στο Gov.gr Wallet μπορούμε να έχουμε περασμένη την κάρτα Δακτυλίου (για κίνηση στο κέντρο της Αθήνας), την κάρτα αναπηρίας, καθώς και την ψηφιακή κάρτα ΔΥΠΑ (ο παλιός ΟΑΕΔ).

Οι παραπάνω προσθήκες έχουν ήδη υλοποιηθεί, όμως για να πάρετε τη μέγιστη λειτουργικότητα από το Gov.gr Wallet μπορείτε να χρησιμοποήσετε και τις άλλες του δυνατότητες, δηλαδή να καταχωρίσετε στοιχεία όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα (π.χ. φοιτητικό πάσο). Μελλοντικά θα μπορούν να προστεθούν ακόμα περισσότερα δεδομένα όπως η επαγγελματική μας ιδιότητα, η κάρτα αιμοδότη και η κάρτα πολυτέκνου (πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας), μεταξύ άλλων.

Τέλος, θα αρκεί μία συγκατάθεση μέσω του Gov.gr Wallet, ώστε μία υπηρεσία του Δημοσίου να μπορεί να τραβήξει δεδομένα από τα αρχεία που διατηρεί μία άλλη. Για παράδειγμα αν πρέπει να κάνουμε επανέκδοση διπλώματος μετά από απώλεια, δεν θα χρειάζεται κάποιο ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητάς μας, αλλά το υπουργείο μεταφορών θα τραβάει αυτόματα αυτό το δεδομένο από την Αστυνομία, αφού δώσουμε τη σχετική έγκριση.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...