Νέο υβριδικό Toyota Yaris Cross με 132 ίππους

Η Toyota εμπλουτίζει το δημοφιλές B-SUV με τη νέα έκδοση Hybrid 130, η οποία προσφέρεται με τα πακέτα GR Sport και Premiere Edition.

  • -
  • -

To δημοφιλές Toyota Yaris Cross αποκτά μια νέα υβριδική έκδοση, νέα πακέτα εξοπλισμού και αναβαθμισμένα συστήματα, με την ιαπωνική εταιρεία να προσφέρει στους υποψηφίους αγοραστές ένα από τα πληρέστερα B-SUV της αγοράς. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμπλουτίζει το μοντέλο με την έκδοση Hybrid 130, η οποία αποδίδει 132 ίππους και 185 Nm ροπής, χάρη στην ενσωμάτωση ενός ισχυρότερου ηλεκτροκινητήρα. Το μοτέρ των 1.500 κ.εκ. παραμένει ως έχει, όπως και το αυτόματο κιβώτιο, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης AWD-i - θα προσφέρεται και ως δικίνητο.

yaris cross

Οι επιδόσεις είναι σαφώς καλύτερες από την μικρότερη υβριδική έκδοση των 116 ίππων του Yaris Cross, που συνεχίζει κανονικά την εμπορική της πορεία, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 10,7 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο επιταχύνει πιο γραμμικά και έχει καλύτερη απόκριση. Όσο για τις εκπομπές ρύπων, κυμαίνονται μεταξύ 103 και 122 γρ/χλμ.

Νέες ψηφιακές οθόνες και καλύτερη ηχομόνωση

Ενισχύσεις έχουν γίνει και στην ηχομόνωση, προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα θορύβου στην καμπίνα, ενώ βελτιωμένη είναι και η ψηφιακή εμπειρία του χρήστη. Η Toyota τοποθέτησε νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και οθόνη αφής 10,5 ιντσών. Οι οθόνες ενσωματώνουν περισσότερες λειτουργίες, είναι πιο εύκολες και γρήγορες στη χρήση, με τον πίνακα οργάνων των να περιλαμβάνει 4 προγράμματα παραμετροποίησης (Smart, Casual, Sporty και Tough).

yaris cross

Το σύστημα πλοήγησης παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και ενημερώνεται συνεχώς, με τη φωνητική λειτουργία που ενεργοποιείται λέγοντας «Hey Toyota», να αναγνωρίζει άμεσα τις εντολές του οδηγού. Για παράδειγμα, αν πείτε «Hey Toyota, I'm cold», τότε αυξάνει αυτόματα τη θερμοκρασία του κλιματισμού.

yaris cross

Φυσικά, οι εφαρμογές ανανεώνονται over-the-air και υπάρχει ασύρματη ενσωμάτωση smartphone για Apple CarPlay και Android Auto. Επιπλέον, το νέο Toyota Yaris Cross μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει με τη χρήση smartphone, λειτουργία που είναι διαθέσιμη στην έκδοση Premiere Edition, η οποία διακρίνεται για τα off road χαρακτηριστικά. Αναβαθμισμένη είναι και η ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης T-Mate.

Νέα εμφάνιση και ζάντες 18"

Το Yaris Cross Premiere Edition προσφέρεται σε ένα αποκλειστικό εξωτερικό φινίρισμα «Urban Khaki» σε διχρωμία και με νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σε σκούρο γκρι χρώμα. Στο εσωτερικό, οι ραφές της ταπετσαρίας και οι γραμμές στον πίνακα οργάνων και στις πόρτες, συνδυάζονται με την πράσινη απόχρωση του αμαξώματος. Διατίθενται επίσης επιλογές διχρωμίας Platinum Pearl White και Silver Metallic.

yaris cross

Δείτε ακόμη: Το νέο Toyota Yaris Hybrid 130 ίππους ήρθε Ελλάδα – Τιμή

H Toyota θα ανοίξει τις online παραγγελίες του νέου Yaris Cross αυτόν τον μήνα, αρχικά σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης. Το αν σε αυτές περιλαμβάνεται και η Ελλάδα δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη. Πατήστε εδώ για να δείτε τις τιμές του Yaris Cross

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...