Αθήνα-Καλαμπάκα 45 λεπτά πιο γρήγορα. Πότε θα αλλάξει η Κεντρική Ελλάδα;

Σε σημαντικά λιγότερο χρόνο θα ολοκληρώνεται το ταξίδι από την Αθήνα μέχρι την Καλαμπάκα πολύ σύντομα, καθώς προχωράνε με ταχύτατους ρυθμούς τα έργα για τον αυτοκινητόδρομο Ε65.

  • -
  • -

Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα ένα μεγάλο δίκτυο αυτοκινητόδρομων, το οποίο επιτρέπει την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση αυτοκινήτων, δικύκλων και εμπορευμάτων σε πολλές πόλεις της χώρας. Εκτός από το δίκτυο που υπάρχει ήδη, τα έργα συνεχίζονται σε πολλά μέτωπα, έτσι ώστε οι αυτοκινητόδρομοι σε όλη την Ελλάδα να αυξηθούν ακόμα περισσότερο και να καλύψουν πιο πολλές περιοχές.

e65-kentriki-odos

Πώς θα μειωθεί ο χρόνος για το ταξίδι Αθήνα - Καλαμπάκα;

Ίσως τα μεγαλύτερα εν εξελίξει έργα αυτή τη στιγμή αφορούν τον Ε65 ή αλλιώς τον αυτοκινητόδρομο με την ονομασία Κεντρική Οδός. Η Κεντρική Οδός όταν ολοκληρωθεί θα ξεκινάει από τις Θερμοπύλες και θα φτάνει μέχρι την Εγνατία, σύνδεση η οποία θα κατασκευαστεί ανάμεσα στο Μέτσοβο και τα Γρεβενά. Κομμάτι του αυτοκινητόδρομου «Κεντρική Οδός» είναι ήδη και το πέταλο του Μαλλιακού.

Δείτε ακόμα: Ένας «μπλε διάδρομος» θα ενώσει την Καλαμάτα με την Ιταλία

Πότε θα δούμε τη μείωση του χρόνου για την απόσταση Αθήνα-Καλαμπάκα;

Κάποια κομμάτια όπως το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα είναι έτοιμα εδώ και καιρό, ενώ σε κάποια άλλα σημεία οι εργασίες προχωράνε και σταδιακά παραδίδονται τα επιμέρους τμήματα προς χρήση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν πολλά νέα τμήματα στην κυκλοφορία. Η παράδοσή τους θα κάνει το ταξίδι πολύ πιο ασφαλές, ενώ θα μειωθεί και ο απαιτούμενος χρόνος. Χαρακτηριστικά, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η απόσταση Αθήνα-Καλαμπάκα θα χρειάζεται 45 λεπτά λιγότερα από ό,τι σήμερα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/16239e97f9cb7a8639b39573673d112e.jpg

Όσον αφορά τον χρονικό ορίζοντα που θα συμβεί αυτή η μεγάλη βελτίωση, ο Υπουργός ήταν σαφής. Οι οδηγοί θα μπορούν να βιώσουν αυτή την αλλαγή το αργότερο μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024, δηλαδή μέχρι το τέλος του Μαρτίου της επόμενης χρονιάς.

Το κομμάτι που θα παραδοθεί σύντομα θα φτάνει μέχρι το χωριό Αγιόφυλλος, λίγο μετά την Καλαμπάκα. Από εκεί και πέρα γίνονται εργασίες για το κομμάτι μέχρι τη σύνδεση με την Εγνατία, όμως ακόμα είναι μακριά η ολοκλήρωσή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...