Λαμία-Εγνατία Οδός σε 1 ώρα και 45' - Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος δρόμος [video]

Με τις εργασίες να προχωρούν στον Ε65, βλέπουμε την αναπτυξιακή ώθηση που θα προσφέρει σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς, καθώς θα είναι προσβάσιμοι γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια.

  • -
  • -

Το Βόρειο τμήμα του Ε65 (Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Εγνατίας, συμβολή 15 χλμ. δυτικά των Γρεβενών), του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και προϋπολογισμό 442,1 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής του εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν συνολικά 36 μήνες, κάτι που σημαίνει πως θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του καλοκαιριού του επόμενου έτους.

Με την ολοκλήρωσή του, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά των περιοχών της Θεσσαλίας καθώς και της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, πολλοί τουριστικοί προορισμοί θα γίνουν πιο εύκολα προσβάσιμοι, καθώς θα επιτρέπει γρήγορες μετακινήσεις με ασφάλεια.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μείωση κατά περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά του χρόνου που θα χρειάζεται για να πας από τη Λαμία έως την Εγνατία Οδό, με τον εκτιμώμενο νέο χρόνο να πέφτει στη 1 ώρα και 45 λεπτά. Εντυπωσιακές θα είναι οι μειώσεις όμως και στους χρόνους που θα χρειάζεται κανείς από την Αθήνα για να φτάσει σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Ένας ενδεικτικός πίνακας της Κεντρικής Οδού θέλει για παράδειγμα τον χρόνο μετακίνησης από την πρωτεύουσα στα Γρεβενά και το Μέτσοβο να πέφτει στις 4 ώρες, για Καστοριά στις 4:35, για Κοζάνη στις 4:30, για Καρπενήσι στις 3 ώρες, για Τρίκαλα σε κάτω από 3 ώρες και για Καρδίτσα σε μόλις 2:35.

E65-xioni

Οι εργασίες όμως δεν είναι το μόνο γεγονός που συμβαίνει στον Ε65, καθώς την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023, από τις 12:00 έως και τις 15:00, η Κεντρική Οδός, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και ενόψει της χειμερινής περιόδου, πραγματοποίησε Άσκηση Ετοιμότητας και Αποχιονισμού, με την ονομασία ‘’ΣΟΦΑΔΕΣ 2023’’.

Δείτε ακόμη: Λαμία–Πάτρα σε 1,5 ώρα – Μπαίνουν οι μπουλντόζες στον νέο δρόμο

Τέλος, στο video του trikalavoice που ακολουθεί μπορούμε να δούμε την πορεία των έργων στον Ε65 σήμερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...