Έρχεται κόφτης ταχύτητας σε όλα τα αυτοκίνητα;

17 αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων η GM, η Ford κα η Toyota, έχουν πάρει ήδη εντολή από το NHTSA να εγκαταστήσουν σύστημα περιοριστή ταχύτητας σε όλα τα νέα αυτοκίνητα τους στις ΗΠΑ!

  • -
  • -

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) στις ΗΠΑ, έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό ένα σχέδιο, που προβλέπει την υποχρεωτική τοποθέτηση στα νέα αυτοκίνητα, συστήματος περιορισμού της ταχύτητας!

Στα πόσα km/h θα υπάρχει κόφτης;

Σήμερα, υπάρχουν παρόμοια συστήματα στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Στην παρούσα φάση βέβαια, τα εν λόγω συστήματα προειδοποιούν -και μόνο- τον οδηγό εάν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας στο δρόμο όπου κινείται, χωρίς να επεμβαίνουν περαιτέρω.

Επίσης, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν ανακοινώσει επίσημα ότι έχουν τοποθετήσει «κόφτη» στα μοντέλα τους, ορίζοντας την ανώτατη ταχύτητα με την οποία επιτρέπουν να κινηθούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Volvo, η οποία «επιτρέπει» στους οδηγούς των μοντέλων της να «πιάνουν»… μέχρι 180 km/h. Προς ώρας, τόσο το NTSB όσο και ο NHTSA, δεν έχουν αποκαλύψει το μέγιστο όριο ταχύτητας που σκοπεύουν να επιβάλλουν σε όσα αυτοκίνητα κινούνται επί αμερικανικού εδάφους.

17 αυτοκινητοβιομηχανίες έλαβαν ήδη εντολή

Οι αρχές στις ΗΠΑ, έχουν στείλει ήδη ενημέρωση επί του θέματος σε 17 αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά, μεταξύ των οποίων, η GM, η Ford αλλά και η Toyota, ζητώντας τους να είναι έτοιμες ώστε όταν λάβουν την επίσημη εντολή, να έχουν ήδη εγκαταστημένα στα μοντέλα τους σύστημα που θα περιορίζει την ανώτατη ταχύτητα κίνησης των αυτοκινήτων τους!  

Δείτε ακόμα: Ανώτατο όριο τα 30 km/h στις πόλεις - Που θεσπίστηκε αυτός ο νόμος

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, έχει διαπιστώσει ότι λόγω υψηλής ταχύτητας χάνονται κάθε χρόνο στη χώρα και τραυματίζονται βαριά χιλιάδες πολίτες, με τον αντίκτυπο τόσο στην οικονομία όσο και στο σύστημα Υγείας να είναι βαρύτατο. Για την ακρίβεια, μόνο το 2021 οι ΗΠΑ, κατέγραψαν 12.330 θανάτους εξαιτίας υπερβολικής ταχύτητας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...