Αποκλειστικό video: Το φανάρι της Αθήνας που όλοι περνάνε με κόκκινο

Πήγαμε σε ένα από τα φανάρια της Αθήνας, όπου η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη συμβαίνει με πολύ μεγάλη συχνότητα, σημαντικά υψηλότερη από τον μέσο όρο.

  • -
  • -

Η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι μία από τις πιο επικίνδυνες και κατά συνέπεια τις πιο «βαριές» παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Αυτός είναι ο λόγος που η τιμωρία είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο φτάνει τα 700 ευρώ και συνοδεύεται από αφαίρεση του διπλώματος για 60 μέρες.

Στην Αθήνα, με την κυκλοφοριακή συμφόρηση να γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη, βλέπουμε πολλές φορές να παραβιάζεται το κόκκινο φανάρι από οδηγούς αυτοκινήτων, αλλά και δικύκλων, με τα στατιστικά της Αστυνομίας και της Τροχαίας να επιβεβαιώνουν το φαινόμενο του οποίου γινόμαστε μάρτυρες.

kokkino-fanari-hilton-taxi-leoforeio

Πού είναι το φανάρι που περνάνε «όλοι» με κόκκινο;

Φυσικά, σε κάποια σημεία η παραβατικότητα είναι μεγαλύτερη σε σχέση με κάποια άλλα. Ένα από αυτά τα σημεία είναι το φανάρι επί της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου, στο σημείο όπου διασταυρώνεται με την οδό Μιχαλακοπούλου, με κατεύθυνση προς τη Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Δείτε ακόμα: Αθήνα: Οδηγοί έφαγαν πρόστιμα 128.400 € - Δείτε τι έκαναν

Η Λεωφόρος Βασιλέως Αλεξάνδρου είναι ο δρόμος που περνάει από δύο μεγάλα ξενοδοχεία, το Hilton και το Divani Caravel, καθώς και από το νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός. Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος οχημάτων που καλείται να διαχειριστεί είναι μεγάλος, καθώς αποτελεί βασικό διάδρομο εισόδου και εξόδου σε περιοχές όπως το Παγκράτι, η Καισαριανή, αλλά και τα Ιλίσια, ενώ βρίσκεται και στο πίσω μέρος της Εθνικής Πινακοθήκης.

Προκειμένου να διαπιστώσουμε την έκταση της παραβατικότητας στην εν λόγω διασταύρωση βρεθήκαμε στο συγκεκριμένο φανάρι, ώστε να καταγράψουμε την πραγματική εικόνα.

kokkino-fanari-taxi-hilton

Τι κατέγραψε η κάμερα του GOCAR;

Δυστυχώς αυτή ήταν απογοητευτική. Κάθε φορά που το πράσινο φανάρι άλλαζε σε πορτοκαλί και μετά σε κόκκινο, αυτοκίνητα και δίκυκλα συνέχιζαν να περνάνε κανονικά, απλά για να βρεθούν πιο γρήγορα λίγα μέτρα παρακάτω, εκεί όπου είναι το φανάρι της διασταύρωσης με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, το στοιχείο που προκαλεί μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ότι η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη δεν γινόταν μόνο από οδηγούς Ι.Χ., αλλά και από επαγγελματίες με ταξί και van. Όλα τα video τραβήχτηκαν μέσα σε διάστημα 15 λεπτών. Είναι εύκολο, λοιπόν, να φανταστούμε πόσες φορές παραβιάζεται αυτό το κόκκινο φανάρι κάθε μέρα, αλλά και πόσες είναι συνολικά οι παραβάσεις σε όλη την Αθήνα.

Δείτε στο video τι κατέγραψε ο φακός του GOCAR.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...