O ομορφότερος δρόμος της Ελλάδας - Βρίσκεται στα 2.000 m [video]

Όποιος οδηγήσει εκεί, συχνά θα βρίσκεται μέσα στα σύννεφα, καθώς δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος σε μεγαλύτερο υψόμετρο στη χώρα μας!

  • -
  • -

Οι ομορφιές της Ελλάδας είναι ανεξάντλητες. Ακόμη και οι πιο ταξιδεμένοι, πάντα θα βρίσκουν έναν τόπο που θα τους μαγέψει και όμοιό του, δεν θα έχουν συναντήσει πουθενά. Οι λάτρεις της περιπέτειας και της οδήγησης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας δρόμος που συναρπάζει με τη φυσική ομορφιά του, αλλά και το ατμοσφαιρικό τοπίο καθώς η άσφαλτος συχνά χάνεται ανάμεσα στα σύννεφα. Πρόκειται για τον ψηλότερο ασφαλτοστρωμένο δρόμο της Ελλάδας και ονομάζεται το «πέρασμα του Μπάρου». Βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της χώρας, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων και είναι ένα από τα λίγα ορεινά περάσματα από τη Θεσσαλία, στην Ήπειρο.

«Το πέρασμα του Μπάρου» - Ο δρόμος που κόβει την ανάσα

Ένα κομμάτι ασφάλτου στις βουνοκορφές της Πίνδου, έχει αποτελέσει αφορμή για πολλούς οδηγούς αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας να επισκεφθούν την περιοχή, ακόμη και χωρίς κανέναν άλλο λόγο. Το «πέρασμα του Μπάρου» εξυπηρετεί τους ντόπιους καθώς ενώνει χωριά της Θεσσαλίας με αντίστοιχα της Ηπείρου, αποτελώντας έναν γραφικό συνδετικό κρίκο των δύο περιφερειών. Πολλοί επισκέπτες παρομοιάζουν το τοπίο με τις Άλπεις της Ευρώπης, μόνο που στην ελληνική περίπτωση, συνοδεύεται από μοναδική ησυχία που επιτρέπει να απολαύσεις ακόμη περισσότερο το μέρος, όπως φαίνεται και από το εκπληκτικό video που ανέβασε η ομάδα του UpStories στο YouTube.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, ασφαλτοστρώθηκε το 2014 και μέχρι τότε, εξυπηρετούσε κυρίως βοσκούς και αγρότες. Φυσικά, οι εκδρομείς θα πρέπει να έχουν πάντα υπόψη τους ότι οι αντίξοες καιρικές συνθήκες μπορούν ανά πάσα στιγμή να πλήξουν τον συγκεκριμένο δρόμο, από τις πιο «απλές» περιπτώσεις των βροχοπτώσεων και της ομίχλης, μέχρι μια ξαφνική χιονόπτωση.

Δείτε ακόμη: Απίστευτος αυτοκινητόδρομος περνά από τον 5ο όροφο ενός κτηρίου!

Το υψόμετρο είναι τέτοιο, που μπορεί στην έναρξη της εκδρομής ο καιρός να δείχνει εξαιρετικός και στο «πέρασμα του Μπάρου» να αλλάζει εντελώς! Για αυτό και δεν προτείνεται η επίσκεψή του από τα τέλη Νοέμβρη μέχρι και τις αρχές Απριλίου. Κατά τους υπόλοιπους μήνες, οι πιθανότητες δύσκολων καιρικών συνθηκών περιορίζονται, αλλά δεν αποκλείονται.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: epirusexplorer.com

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...