Αστυπάλαια: Πόσα ηλεκτρικά έχουν πουληθεί; Τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια;

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υποδομές δικτύου φόρτισης και υπηρεσίες διαμοιρασμού. Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Αστυπάλαια και τι θα γίνει από εδώ και πέρα;

  • -
  • -

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας Νικόλαο Κομηνέα και τον Project Manager της Kosmocar, Άγγελο Στεφανόπουλο υπεύθυνο για το πρόγραμμα «Αστυπάλαια: Έξυπνο και βιώσιμο νησί».

Το θέμα της συνάντησης ήταν η προώθηση του προγράμματος «e-Astypalea» και ειδικότερα των επιδοτήσεων για την αντικατάσταση με ηλεκτρικά, όλων των οχημάτων κάθε μορφής (ποδήλατα, scoοters, αυτοκίνητα, βαν, ταξί) και την εγκατάσταση φορτιστών ιδιωτικής χρήσης στο νησί.

xristina-alexopoulou-vouli

Όλα τα ν'εα αυτοκίνητα στην Αστυπάλαια είναι ηλεκτρικά

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας τόνισε, πως από την ημέρα που ξεκίνησε το πρόγραμμα τα καινούργια αυτοκίνητα, που αγοράζονται στο νησί, είναι όλα ηλεκτρικά. Εξήρε δε, την προσέγγιση των δημοτών που έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα το οποίο πλέον αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς τους.

Δείτε ακόμα: Ζήσαμε 24 ώρες στην Αστυπάλαια: Τι συμβαίνει πραγματικά στο πράσινο νησί

Ο κ. Στεφανόπουλος σημείωσε πως αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 57 ηλεκτρικά οχήματα στην Αστυπάλαια και έχουν παραγγελθεί άλλα 67 που θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα σε πελάτες. Συνολικά οι ενεργές υποβληθείσες αιτήσεις στο πρόγραμμα είναι 65 για 101 οχήματα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/bfc23e7a73d6a00933ae7e7cd7801339.jpg

Τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις στην Αστυπάλαια τα επόμενα χρόνια;

Η Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα επιδοτήσεων στην Αστυπάλαια θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια και ζήτησε από τον Δήμαρχο προτάσεις για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών και επιτάχυνσης της διαδικασίας επιδότησης.

Δήλωσε δε, σχετικά: «Στην Αστυπάλαια ξεκίνησε να υλοποιείται το 2021 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα, υποδομές δικτύου φόρτισης, εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών διαμοιρασμού οχημάτων και χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για τη φόρτιση όλων των ηλεκτρικών οχημάτων του νησιού. Μέσω αυτού η Αστυπάλαια γίνεται νησί πρότυπο ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονομίας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/656b9a529af752aa1ac9710afcf52e0d.JPG

Η δράση «e-Αstypalea» σηματοδοτεί τη μετάβαση των νησιών στην ηλεκτροκίνηση. Το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον Δήμο Αστυπάλαιας, θα απλοποιήσουμε το πρόγραμμα επιδοτήσεων για να διευκολύνουμε τους Αστυπαλιώτες στον εξηλεκτρισμό των οχημάτων τους. Αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η μετατροπή της Αστυπάλαιας σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...