Τι είναι ο κωδικός «MOBILE 6»; Πώς βρήκαν 505 κλεμμένα αυτοκίνητα; [video]

Για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων στήθηκε μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «MOBILE 6».

  • -
  • -

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε, μέσω της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε αστυνομική επιχείρηση πανευρωπαϊκής κλίμακας με την κωδική ονομασία «MOBILE 6», για την καταπολέμηση της διακίνησης κλεμμένων οχημάτων και τμημάτων αυτών που διακινούνται ως ανταλλακτικά.

klopes

Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προτεραιότητας «Empact» και υλοποιήθηκε από 9 έως 20 Οκτωβρίου 2023 υπό τον συντονισμό του FRONTEX με την υποστήριξη της Europol και της Interpol. Σε αυτή συμμετείχαν συνολικά 400 αστυνομικοί από 31 χώρες - της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία.

Βρήκαν 505 κλεμμένα αυτοκίνητα και 2.000 κλεμμένα εξαρτήματα

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν ο εντοπισμός 505 κλεμμένων οχημάτων, 2.000 κλεμμένων εξαρτημάτων, 16 βαρκών θαλάσσης, 32 εξωλέμβιων μηχανών και 248 πλαστών εγγράφων, ενώ ταυτοποιήθηκαν και 209 διακινητές μεταναστών.

Δείτε ακόμη: Κλοπή αυτοκινήτου: Τι ισχύει με την ασφάλεια – Πώς θα πάρω αποζημίωση

klopes

Από ελληνικής πλευράς, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι οχημάτων και ατόμων σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου καθώς και στα συνοριακά σημεία διέλευσης της χώρας, για τη διακρίβωση υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών, κλαπέντων οχημάτων, μέσων και ανταλλακτικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...