Video: Φορτηγό με σπασμένα φρένα προκάλεσε χάος - Διέλυσε μια αντιπροσωπεία

11 τραυματίες και 33 σχεδόν κατεστραμμένα αυτοκίνητα είναι ο απολογισμός της… τρελής πορείας ενός φορτηγού, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη εν κινήσει.

  • -
  • -

Τα βαρέα οχήματα μπορούν να προκαλέσουν τρομακτικές ζημιές σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. Δυστυχώς, αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά, όταν ένα μεγάλο φορτηγό βρέθηκε σε… τρελή πορεία, προκαλώντας τον τρόμο σε οδηγούς και περαστικούς από το σημείο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Utah των ΗΠΑ και όπως αναφέρεται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οφείλεται σε βλάβη των φρένων. Η αδυναμία του φορτηγού να διακόψει τη φόρα του, έστειλε 11 άτομα στο νοσοκομείο -ο ένας με αεροδιακομιδή- και 33 αυτοκίνητα στο φανοποιείο -κάποια από αυτά, στα σκουπίδια-. Επίσης, κατέστρεψε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων (της Ford), στην οποία και το φορτηγό τελικά σταμάτησε, πιάνοντας φωτιά.

Ο οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να αποφύγει τον κόσμο

Όταν διαπίστωσε τη μηχανική βλάβη στο σύστημα πέδησης, ο οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να αποφύγει τα σταματημένα αυτοκίνητα που είχε μπροστά του, τα οποία περίμεναν στο φανάρι. Προφανώς δεν θα κατάφερνε να γλιτώσει τις πολλαπλές συγκρούσεις, όμως προσπάθησε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις συνέπειες. Από τους τραυματίες, ο ένας από αυτούς βρέθηκε σε δύσκολη κατάσταση, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι υπόλοιποι 10 έφεραν ελαφρά και λιγότερο σημαντικά τραύματα που δεν απειλούν την υγεία τους.

Δείτε ακόμη: Θανατηφόρο τροχαίο με Tesla - Αθώο το Autopilot!

«Έκλεισα τα μάτια μου και είπα την προσευχή μου. Πίστευα ότι δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά μου, την οικογένειά μου… κανέναν. Ήταν χαοτικό το συναίσθημα, τόσο μεγάλος ήταν ο τρόμος μου» είπε ένας από τους ανθρώπους που χτύπησε το φορτηγό κατά την ανεξέλεγκτη πορεία του. Τελικά, όταν το φορτηγό σταμάτησε μέσα στην αντιπροσωπεία της Ford, έπιασε και φωτιά. Τα συνεργεία αμέσως έφτασαν στο σημείο σβήνοντας τις φλόγες, χωρίς ευτυχώς να τραυματίζεται κάποιος άλλος. Ο υπεύθυνος της αντιπροσωπείας Ford είπε ότι ήταν τυχεροί επειδή εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κανείς στο εξωτερικό parking της εταιρείας, ψάχνοντας για αυτοκίνητο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...