Πού κατασκευάζεται το νέο Toyota C-HR

Η παραγωγή του νέου Toyota C-HR ξεκίνησε, περιλαμβάνοντας μάλιστα για πρώτη φορά μία plug-in εκδοχή

  • -
  • -

Η παραγωγή της νεότερης γενιάς του Toyota C-HR έχει ξεκινήσει, με το ιαπωνικό crossover να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Sakarya της Τουρκίας. Η Toyota έχει κάνει μία επένδυση που αγγίζει τα 308 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα παραχθούν τα πρώτα μοντέλα plug-in hybrid της ιαπωνικής εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η προηγούμενη γενιά του C-HR ξεπέρασε τις 800.000 πωλήσεις, με το μερίδιο του στην ευρωπαϊκή αγορά να αγγίζει σήμερα το 7%. Η νεότερη γενιά θα είναι διαθέσιμη σήμερα με τέσσερις διαφορετικές εξηλεκτρισμένες κινητήριες μονάδες, και συγκεκριμένα σε τρεις υβριδικές και μία επιπλέον plug-in hybrid δίλιτρη έκδοση.

Δείτε ακόμη: Τιμές και εκδόσεις του νέου Toyota C-HR στην Ελλάδα

Η συνολική επένδυση της Toyota στις εγκαταστάσεις στη Sakarya της Τουρκίας αγγίζει πλέον τα 2,5 δις ευρώ. Από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου θα βγαίνουν οι Corolla sedan και το νέο C-HR, αλλά και οι μπαταρίες των plug-in hybrid μοντέλων. Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Toyota που θα έχει αυτή τη δυνατότητα, κατασκευάζοντας συνολικά 75.000 μονάδες ετησίως.

Ο πρόεδρος της Toyota Motor Europe. Yoshihiro Nakata, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την έναρξη της παραγωγής του νέου C-HR, αλλά και από τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στην Τουρκία. Η δυνατότητα να παράγουμε τις plug-in hybrid μονάδες και να κατασκευάζουμε τις μπαταρίες στην Ευρώπη, μας βοηθάει στο να πετύχουμε μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα σε όλη μας τη γκάμα μέχρι το 2035.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...