Αττική: Άγριο ξύλο στον δρόμο, επειδή δεν περνούσε το λεωφορείο [video]

Ένα παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ένα λεωφορείο που δεν χωρούσε να περάσει, ένας αναίσθητος οδηγός και ένας οργισμένος επιβάτης, ήταν αρκετά ώστε να γίνει μεγάλος καβγάς σε κεντρικό δρόμο του Βύρωνα.

  • -
  • -

Σε άγριο καυγά με σπρωξίματα, μπουνιές και βρισιές κατέληξε η σύγκρουση μεταξύ επιβάτη λεωφορείου και οδηγού αυτοκινήτου, που είχε παρκάρει παράνομα στη λεωφόρο Κύπρου στον Βύρωνα.

Όλα συνέβησαν την Παρασκευή, 3/11, όταν το λεωφορείο προσπάθησε να στρίψει στη λεωφόρο, αλλά το εμπόδιζε το αυτοκίνητο. Ο οδηγός του λεωφορείου κόρναρε επανειλημμένα, αλλά ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν έκανε καμία κίνηση να το απομακρύνει.

Ένας επιβάτης του λεωφορείου, ο οποίος είχε καθυστερήσει για τη δουλειά του, κατέβηκε από το λεωφορείο και έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμαΞηλώθηκε κύκλωμα νοθείας καυσίμων – Πώς είχε στηθεί το κόλπο; [video]

Ο οδηγός του αυτοκινήτου βγήκε έξω και άρχισε να φωνάζει στον επιβάτη. Ακολούθησε ένας καβγάς με σπρωξίματα και μπουνιές, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν βρισιές.

Ο καβγάς διήρκεσε για λίγα λεπτά, μέχρι να επέμβουν περαστικοί και να τους χωρίσουν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατήγγειλε τον επιβάτη στην Αστυνομία, ενώ ο επιβάτης φέρεται να έχει τραυματιστεί ελαφρά στον καβγά.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Αφού η Αστυνομία αργεί, οι πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους

Σε τέτοιες περιπτώσεις η ενδεδειγμένη ενέργεια είναι η κλήση της Αστυνομίας, ώστε να φροντίσει για τη μετακίνηση του οχήματος που εμποδίζει και γενικότερα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Εν τούτοις, μία τέτοια κίνηση έχει νόημα μόνο αν ο πολίτης ξέρει ότι η επέμβαση της Αστυνομίας θα γίνει σε λιγότερο από 5 λεπτά και ότι οι επιπτώσεις για τον παραβάτη θα είναι σοβαρές. Επειδή πολλές φορές έχει καταγραφεί καθυστερημένη αντίδραση των οργάνων της τάξης (δικαιλογημένη ή όχι, αυτό είναι ένα διαφορετικό θέμα), καθώς και ήπια αντιμετώπιση του παραβάτη, βλέπουμε συχνά πολίτες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους.

Αν θέλουμε αυτό να σταματήσει, θα πρέπει η Αστυνομία να κάνει πολύ πιο έντονη την παρουσία της, αλλά και να επιβάλει πραγματικά βαριές τιμωρίες. Με αυτόν τον τρόπο ο παραβάτης δεν θα επαναλάβει την παράβαση, ενώ κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και για τους υπόλοιπους οδηγούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...