Kia EV9: Οι τιμές του 7θέσιου ηλεκτρικού SUV στην Ελλάδα

Η έναρξη της εμπορικής πορείας για το Kia EV9 στη χώρα μας πλησιάζει, με τις πρώτες τιμές του μεγάλου SUV των έξι ή επτά θέσεων να ανακοινώνονται.

  • -
  • -

Έχοντας μια γκάμα πληρέστατων και πολύ ολοκληρωμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Kia συνεχίζει να επεκτείνεται με κορυφαία μοντέλα, όπως το νέο EV9. Πρόκειται για ένα μεγάλο SUV με επταθέσια ή εξαθέσια εσωτερική διαμόρφωση, τεράστιους χώρους και κορυφαίες τεχνολογίες, που απευθύνεται σε μεγάλες οικογένειες που ζητούν ένα άνετο και ολοκληρωμένο, ποιοτικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται να γίνει σύντομα, ενώ οι πρώτες τιμές του για την αγορά της Ελλάδας ανακοινώθηκαν, τόσο για την πισωκίνητη εκδοχή, όσο και για την τετρακίνητη με τη μεγάλη μπαταρία. Εμείς, το οδηγούμε σήμερα στη Γαλλία και θα ακολουθήσει αναλυτικό κείμενο με τις εντυπώσεις μας την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου.

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Kia EV9;

Συγκεκριμένα, το Kia EV9 με έναν ηλεκτροκινητήρα και κίνηση στον πίσω άξονα στοιχίζει 76.000 € (χωρίς την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), ενώ το ισχυρότερο και τετρακίνητο μοντέλο στην κορυφαία έκδοση GT Line, έχει τιμή στις 85.000 €. Να πούμε ότι εκτός της τετρακίνησης, οι δύο κινητήρες της ακριβότερης έκδοσης προσφέρουν και σαφώς περισσότερη ισχύ, με 385 ίππους και 600 Nm ροπή. Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, άρα οι επιδόσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο για τα δεδομένα των μεγάλων οικογενειακών SUV. Ωστόσο, ακόμη πιο γρήγορη είναι και η φόρτιση, καθώς όπως αναφέρει η Kia, μέσα σε 15 λεπτά ανακτά ενέργεια για 239 km!

Δείτε ακόμη: Όλες οι πληροφορίες για το νέο Kia EV9

Με τεράστιους χώρους για έως και 7 επιβάτες

Το Kia EV9 έχει διαστάσεις που ξεπερνούν τα 5 μέτρα (5,01 m), πλάτος στα 1,98 m και ύψος 1,75 m. To μεταξόνιο είναι αντίστοιχα εντυπωσιακό, στα 3,1 m, άρα οι επιβάτες στο εσωτερικό απολαμβάνουν απαράμιλλη ευρυχωρία, είτε μιλάμε για τις εξαθέσιες, είτε για τις επταθέσιες εκδόσεις. Οι πρώτες, μάλιστα, έχουν και περιστρεφόμενα καθίσματα στη δεύτερη σειρά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα καθιστικό τεσσάρων θέσεων με τους επιβάτες να βρίσκονται αντικριστά. Τώρα, αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών, όπως η άριστη εκμετάλλευση των χώρων και το επίπεδο δάπεδο, πρόκειται για ένα από τα πιο ευρύχωρα οικογενειακά της αγοράς.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...