Volvo XC60: Αυτή είναι η φθηνότερη έκδοση που καίει 1 lt/100km

Το συγκεκριμένο XC60 αποτελεί την φθηνότερη εκδοχή του μεσαίου SUV της σουηδικής μάρκας με την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση.

  • -
  • -

Ο εξηλεκτρισμός έχει γίνει δεύτερη φύση της Volvo εδώ και αρκετό καιρό πλέον. Με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που όλο και πληθαίνουν εντός της γκάμας της να ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πωλήσεις αργά ή γρήγορα, οι plug-in hybrid προτάσεις αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ στο χθες και το αύριο. Το XC60 είναι το μεσαίο μέλος της SUV σειράς της σουηδικής μάρκας και, χάρη στα οικονομικά κινητήρια σύνολα πετρελαίου αλλά και plug-in hybrid, προσφέρει έναν οικονομικό χαρακτήρα, ιδανικό για οικογενειάρχες που προτιμούν την ποιότητα.

Αν και οι εκδόσεις Β4 και Β5 με τους κινητήρες πετρελαίου των 2 λίτρων αποδεικνύονται αρκετά οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης με τις τιμές να ξεκινούν από τα 6,4 lt/100km (έχοντας μάλιστα και χαμηλότερο κόστος απόκτησης), σίγουρα δεν μπορούν να συναγωνιστούν τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά σύνολα βενζίνης. Κι αυτό, γιατί εκεί, χάρη στην χρήση του ηλεκτροκινητήρα η κατανάλωση -ασχέτως έκδοσης- βρίσκεται στο 1 lt/100km. Παράλληλα οι εκπομπές ρύπων δεν ξεπερνούν τα 23 g/km, κάτι που σημαίνει πως όλα τα XC60 PHEV απαλλάσσονται και από το χαράτσι των Τελών Κυκλοφορίας.

xc60

Ποιο XC60 plug-in hybrid είναι όμως το φθηνότερο;

Οι εκδόσεις και στα PHEV σύνολα είναι δύο. Recharge T6 και Recharge T8. Αμφότερα, συνδυάζουν τον 2λιτροο υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, την χρήση αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και ύπαρξη συστήματος τετρακίνησης. Το αποτέλεσμα στην περίπτωση του Τ6 είναι 350 ίπποι, ενώ στο Τ8 η απόδοση αγγίζει τους 455 ίππους. Ακόμη πιο σημαντική όμως είναι η ηλεκτρική αυτονομία η οποία αγγίζει τα 78 km, μιας και αυτή είναι που καθιστά δυνατή την κατανάλωση του μόλις 1 lt/100km.

Όπως είναι λογικό, η έκδοση Τ6 βρίσκεται πιο χαμηλά τιμολογιακά συγκριτικά με την μεγαλύτερη Τ8, οπότε στην γκάμα εκδόσεων αυτής είναι που θα βρούμε και την φθηνότερη έκδοση του XC60 με την παραπάνω τιμή κατανάλωσης. Κοιτώντας τον κατάλογο μάλιστα βλέπουμε πως δεν είναι μία, αλλά δύο οι φθηνότερες εκδόσεις που μοιράζονται την ίδια τιμή. Πρόκειται για τις Plus Bright και Plus Dark, οι οποίες κοστολογούνται 63.634 έκαστος. Ουσιαστικά πρόκειται για το πακέτο Plus με διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Στην λίστα του εξοπλισμού βρίσκουμε στοιχεία όπως: Υπηρεσίες Google για 4 χρόνια, Πανοραμική οροφή και Εσωτερικό φωτισμό.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για όλες τις εκδόσεις του XC60 Recharge, ενώ εδώ θα βρείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για τα diesel.

Τέλος, κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε την δοκιμή του κορυφαίου Volvo XC60 Recharge T8 AWD.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...