Hyundai i20 Facelift vs Skoda Fabia: Ποιο διαλέγεις;

Δύο εκλεκτά supermini με μεγάλους χώρους, ισορροπημένη οδική συμπεριφορά και μοντέρνα αισθητική. Ποιο όμως θα κέρδιζε την προτίμησή σου;

  • -
  • -

Είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθεί υποψήφιος αγοραστής στην κατηγορία των supermini που να μην έχει ανάμεσα στις επιλογές του το Hyundai i20 ή το Skoda Fabia. Τα δύο μοντέλα έχουν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία, όμως οι προδιαγραφές τους τέμνονται σε αρκετά σημεία. Αποδοτικοί turbo κινητήρες, φθηνότερες ατμοσφαιρικές εκδόσεις, διάφορα επίπεδα εξοπλισμού, όπως και σπορ παραλλαγές με όνομα N-Line για την κορεάτικη πρόταση ή Monte Carlo για την τσεχική. Φυσικά, εκτός από ομοιότητες, συναντάμε και ακόμη περισσότερες διαφορές. Για αυτό και καλούμε τους αναγνώστες να ψηφίσουν αυτό που τους αρέσει περισσότερο!

Κοινή αφετηρία

Ξεκινώντας από τα βασικά, οι τιμές για τις turbo εκδοχές των δύο μοντέλων είναι παρόμοιες. Συγκεκριμένα, το Hyundai i20 1.0 T-GDI με 100 ίππους, στο βασικό επίπεδο εξοπλισμού Exclusive στοιχίζει 19.390 € (με προωθητική ενέργεια 500 € από την αντιπροσωπεία) ενώ το Skoda Fabia 1.0 TSI με 110 ίππους στη βασική έκδοση Ambition στοιχίζει 19.500 €. Γενικότερα, η τιμολογιακή θέση των δύο μοντέλων είναι πολύ κοντά και στις ακριβότερες εκδόσεις. Μόνο ως προς τον βασικό κινητήρα υπάρχει ένα προβάδισμα υπέρ του Skoda Fabia, καθώς ο τιμοκατάλογος ανοίγει από τις 17.400 € με τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο 1.000άρη των 80 ίππων.

Στον αντίποδα, το πιο προσιτό Hyundai i20, με τον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.200άρη των 84 ίππων, στοιχίζει 18.390 € (συμπεριλαμβάνοντας το όφελος των 500 € που «τρέχει» αυτό το διάστημα). Ψάχνοντας… βαθύτερα, οι χώροι των δύο αυτοκινήτων βρίσκονται αρκετά κοντά. Το Skoda Fabia διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα για την ευρυχωρία των πίσω, αλλά και του χώρου αποσκευών, καθώς αυτός ορίζεται στα 380 λίτρα έναντι των 352 που βρίσκουμε στο Hyundai. Αμφότερα ωστόσο, κατέχουν υψηλή βαθμολογία για τα δεδομένα των supermini. Με ένα κλικ εδώ μπορείτε να δείτε μια απευθείας σύγκριση χαρακτηριστικών, τιμής και εξοπλισμού των δύο μοντέλων, για τις βασικές turbo εκδόσεις τους.

Αφού τα διαβάστε, ψηφίστε αυτό που θα διαλέγατε στο poll που ακολουθεί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...