Ο δρόμος-καρμανιόλα της Β.Ελλάδας – Δεκάδες τα πολύνεκρα τροχαία

Ο συγκεκριμένος δρόμος έπρεπε να είχε φτιαχτεί από το 2021. Εκεί, συντελείται ένα έγκλημα όπως είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

  • -
  • -

Στο προσκήνιο επανήλθε η ενίσχυση ασφάλειας του οδικού άξονα εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, προκειμένου να γίνουν το συντομότερο δυνατόν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού άξονα, όπου σημειώνονται πολυάριθμα και πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα.

Με αφορμή σχετική αναφορά του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι ήδη έχει μιλήσει με το ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα και πρόσθεσε: «εμείς θα στείλουμε σήμερα αίτημα στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ώστε η συνάντηση να γίνει εντός του Νοεμβρίου σε κάθε περίπτωση». Στη συνάντηση αυτή, όπως είπε, θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος της περιοχής και οι επικεφαλής των παρατάξεων που παρέστησαν πριν από λίγο καιρό στην κινητοποίηση που είχε γίνει στην περιοχή.

karmaniola

«Στην Παιονία συντελείται ένα έγκλημα, συγκεκριμένα στην οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και ειδικότερα στο τμήμα Χαλάστρας – Πολυκάστρου, που είναι ένα τμήμα – καρμανιόλα. Αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας. Παράλληλα διευκρίνισε ότι την ευθύνη και τη σχετική αρμοδιότητα δεν την έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι «όλα τα οδικά τμήματα θα έπρεπε να βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Η σύμβαση έχει υπογραφεί από το 2021

Για το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είπε ότι ανήκε στην Εγνατία Οδό που προχώρησε σε μια διαδικασία να το αναλάβει ιδιώτης, ενώ η σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο. «Παρ’ όλα αυτά, είναι επιεικώς απαράδεκτο να υπάρχει σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Αύγουστο του 2021, να είμαστε στα δύο και πλέον χρόνια μετά, και ακόμη να μην έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναβάθμισης αυτού του οδικού τμήματος. Εμείς ταυτιζόμαστε απόλυτα με τα αιτήματα των πολιτών της Παιονίας και προσθέτουμε τη δική μας φωνή στη δική τους. Και γι’ αυτό, στην κινητοποίηση αυτή, πρότεινα αμέσως μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ανάλογα και με τα αποτελέσματα και τις επιλογές των συμπολιτών μας τόσο για την Περιφέρεια όσο και για το Δήμο της Παιονίας, να προκαλέσουμε μια συνάντηση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχη, δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι παρέστησαν στην κινητοποίηση αυτή» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Δείτε ακόμηΟ νέος δρόμος που θα κάνει το Λαμία–Πάτρα 1,5 ώρα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...