Νέος Tesla Supercharger στη Θεσσαλονίκη! Πότε θα μπει;

Η Tesla επεκτείνει το δίκτυο των Superchargers στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας επίσημα ότι θα κατασκευάσει ακόμα ένα σημείο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έτσι τα ταξίδια για τους κατόχους γίνονται ακόμα πιο εύκολα.

  • -
  • -

Μαζί με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει, η Tesla είναι πολύ γνωστή και για τους Superchargers. Πρόκειται για ένα δίκτυο πολύ γρήγορων ταχυφορτιστών, οι οποίοι στη χώρα μας είναι διαθέσιμοι μόνο για όσους έχουν κάποιο μοντέλο της αμερικανικής μάρκας.

Αυτή τη στιγμή το δίκτυο των Tesla Superchargers στη χώρα μας περιλαμβάνει τέσσερα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στην Αθήνα (150 KW), στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου και στα δύο ρεύματα (250 kW), στο ΣΕΑ Αταλάντης και στα δύο ρεύματα (250 kW) και στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet στη Λάρισα (250 kW).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/be717751889dcc7fc3f4eb99d7de5f8a.jpg

Μετά τα Ιωάννινα, αποκτά και η Θεσσαλονίκη Tesla Supercharger

Τον Μάιο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός ακόμα σταθμού φόρτισης Tesla Supercharger, στα Ιωάννινα, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Δείτε ακόμα: Η BP αγοράζει φορτιστές από την Tesla – Θα κοστίσουν δεκάδες εκατομμύρια!

Τώρα η αμερικανική μάρκα που κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση ενός ακόμα Tesla Supercharger στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Το σημαντικό είναι ότι η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε μέσα από διαγωνισμό που «έτρεχε» εδώ και καιρό σε ειδικό site που έχει η εταιρεία. Εκεί μπορεί ο καθένας να ψηφίσει πού θέλει να μπει σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό δείχνει έντονη στροφή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής προς την ηλεκτροκίνηση.

tesla-ellada-supercharger-xartis-29-10-2023

Πού θα μπει στη Θεσσαλονίκη ο νέος Tesla Supercharger;

Αυτή τη στιγμή ο χάρτης που δείχνει τον επερχόμενο Tesla Supercharger έχει ένα αστεράκι στη διασταύρωση των οδών Φιλίππου και Πλάτωνος. Πρόκειται για ένα σημείο στο κέντρο της πόλης, κοντά σε σημαντικά σημεία όπως η πλατεία Αριστοτέλους, η Ρωμαϊκή αγορά, η Ροτόντα, η Καμάρα, ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου και ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας.

Ωστόσο, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν μόνο πολυκατοικίες και καθόλου ελεύθερος χώρος, θεωρούμε ότι αυτό το σημείο είναι ενδεικτικό. Άλλωστε η Tesla δεν συνηθίζει να βάζει σταθμούς Superchargers στα κέντρα των πόλεων, καθώς ο στόχος αυτών των σταθμών τόσο γρήγορης φόρτισης έχουν βασικό στόχο να κάνουν πιο εύκολα τα ταξίδια.

Αν πρέπει κάποιος ταξιδιώτης να φτάσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να φορτίσει, θα έχει χάσει πάρα πολύ χρόνο άδικα.

tesla-thessaloniki-supercharger-filippou-platonos

Εκτίμηση του γράφοντος είναι ότι ο Tesla Supercharger Θεσσαλονίκης θα μπει σε κάποιο σημείο κοντά στην εθνική οδό. Μερικά παραδείγματα θα μπορούσαν να είναι τα Διαβατά, η Ευκαρπία ή ο Λαγκαδάς, όμως ακόμα είναι άγνωστη η τελική τοποθεσία.

Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος Tesla Supercharger Θεσσαλονίκης;

Αυτό που έχει γίνει (μερικώς) γνωστό είναι ο χρόνος ολοκλήρωσης του Tesla Supercharger Θεσσαλονίκης. Στον σχετικό χάρτη της Tesla αναγράφεται ως χρόνος παράδοσης το 2025, όμως χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά σε πιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ούτε καν σε ποιο τρίμηνο του 2025 θα παραδοθεί προς χρήση.

Ποια πόλη θα ακολουθήσει μετά την Θεσσαλονίκη; Εξαρτάται από την ψήφο σου!

Η επόμενη υποψήφια ελληνική πόλη για την κατασκευή νέου Tesla Supercharger είναι η Τρίπολη, όμως η επιλογή της ή όχι εξαρτάται από τον αριθμό των ψήφων που θα λάβει στην ψηφοφορία που έχει ανοιχτή η Tesla αυτή τη στιγμή. Μια πιθανή κατασκευή Tesla Supercharger στην Τρίπολη σημαίνει ότι όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων της αμερικανικής μάρκας θα μπορούν να ταξιδέψουν πολύ εύκολα στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να σταματήσουν σε φορτιστή άλλου δικτύου.

tesla-supercharger-voting-29-10-2023

Το μόνο κομμάτι που θα μένει ακάλυπτο μετά είναι η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη, αν και η τελευταία καλύπτεται μερικώς από τον Tesla Supercharger στην Αδριανούπολη, η οποία όμως ανήκει στην Τουρκία και είναι βόρεια της Ορεστιάδας, κοντά στο τριεθνές. Ένας σταθμός στην Αλεξανδρούπολη θα ολοκλήρωνε την κάλυψη όλης της ηπειρωτικής χώρας, ενώ θα διευκόλυνε και τα ταξίδια μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Πάτα εδώ για να ψηφίσεις την Τρίπολη και να την ανεβάσεις στην κατάταξη, ώστε να δούμε κι εκεί Tesla Supercharger.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...