Suzuki: Γνώρισε την πιο πλήρη γκάμα υβριδικών και SUV

Με υβριδική τεχνολογία και εξελιγμένη τετρακίνηση σε όλα τα μοντέλα της, η Suzuki προσφέρει τις ιδανικές επιλογές σε όποιον ψάχνει ένα ικανό και οικονομικό υβριδικό SUV.

  • -
  • -

Η Suzuki διαθέτει στην ελληνική αγορά μία πλήρη γκάμα υβριδικών μοντέλων, με προτάσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις. Είτε ψάχνετε για ένα αυτοκίνητο πόλης με μηδαμινή κατανάλωση χάρη στην προηγμένη υβριδική τεχνολογία, είτε για ένα compact υβριδικό SUV, είτε για κάποιο πληθωρικό οικογενειακό, η ιαπωνική εταιρεία έχει την λύση. Χάρη στα Mild Hybrid και Strong Hybrid μοντέλα, οι Ιάπωνες χτυπούν κάθε «hot» segment της χώρας μας, με κορυφαίες Suzuki επιλογές που ενσωματώνουν πρωτοποριακή τεχνολογία, επιδόσεις, ασφάλεια, άνεση και χαμηλό κόστος χρήσης.

Από το μικρότερο μοντέλο της μάρκας, το Suzuki IGNIS, μέχρι το πολυτελές SUV Suzuki ACROSS, οι ίδιες αξίες και αρχές σύμφωνα με τις οποίες δημιουργήθηκαν είναι που τα κάνουν και να ξεχωρίζουν, το καθένα στην κατηγορία του. Αντίστοιχα, μοντέλα όπως το κορυφαίο και καταξιωμένο supermini, Suzuki SWIFT ή τα άκρως επιτυχημένα υβριδικά SUV VITARA και S-CROSS, μέσω της Suzuki Hybrid τεχνολογίας, αλλά και άλλων προηγμένων συστημάτων όπως είναι η τετρακίνηση ALLGRIP, προσφέρουν απαράμιλλη ενεργητική ασφάλεια στις καθημερινές μετακινήσεις, αυτοπεποίθηση στις εξορμήσεις στην εξοχή, σημαντικά μειωμένη κατανάλωση χωρίς την παραμικρή επιρροή στις επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου, και φυσικά χαμηλά τέλη κυκλοφορίας λόγω των χαμηλών εκπομπών CO2.

1

Η Suzuki ήταν η πρώτη μάρκα που πρόσφερε μια πλήρως υβριδική γκάμα μοντέλων, με τεχνολογίες Mild Hybrid και Strong Hybrid που χαρίζουν ασύγκριτη οικονομία και επιδόσεις, χωρίς συμβιβασμούς στην οδηγική απόλαυση.

Το σύστημα Mild Hybrid 48V πετυχαίνει με απλό αλλά ευφυή τρόπο μεγάλη οικονομία καυσίμου χωρίς σύνθετα μηχανικά μέρη, διατηρώντας έτσι πολύ χαμηλά το κόστος απόκτησης. Σε αυτό, μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG) υποστηρίζει τον εξελιγμένο βενζινοκινητήρα, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τις επιδόσεις του. Η μπαταρία του συστήματος, έξυπνα τοποθετημένη κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, δεν επηρεάζει καθόλου την εργονομία και την άνεση στην καμπίνα.

2

Ακόμα περισσότερη οικονομία προσφέρουν τα εξελιγμένα συστήματα Strong Hybrid. To όραμα πίσω από τη δημιουργία τους, είναι τα μοντέλα της Suzuki να έχουν ένα αποδοτικό κινητήριο σύνολο που προσφέρει κάποια από τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, χωρίς να εξαρτώνται από εξωτερικές πηγές φόρτισης. Προσφέρουν αμιγώς ηλεκτρική, αθόρυβη κίνηση, και φόρτιση της μπαταρίας τόσο από την επιβράδυνση, όσο και από τον θερμικό κινητήρα για ακόμη πιο αποδοτική οδήγηση με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, από 5,3 lt/100 km.

Υβριδικά αυτοκίνητα Suzuki με ALLGRIP έξυπνες τεχνολογίες

Αφού λοιπόν οι υβριδικές τεχνολογίες της Suzuki καλύπτουν και με το παραπάνω τον τομέα της οικονομίας, σειρά έχει η έξυπνη μηχανική τετρακίνηση ALLGRIP η οποία φροντίζει για τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά των μοντέλων της ιαπωνικής μάρκας.

3

Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP AUTO είναι αυτό που κάνει τα μικρότερα, αλλά εξαιρετικά ικανά μοντέλα της μάρκας, IGNIS και SWIFT να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, ως τα μοναδικά στην κατηγορία τους με τεχνολογία τετρακίνησης. Το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP AUTO βελτιστοποιεί την πρόσφυση του αυτοκινήτου σε όλους τους τύπους οδοστρώματος, παρέχοντας στον οδηγό ασυναγώνιστη ασφάλεια. Με τη χρήση ενός συνεκτικού συμπλέκτη, το σύστημα ALLGRIP AUTO μεταφέρει ροπή αυτόματα στους πίσω τροχούς όταν ανιχνεύσει απώλεια πρόσφυσης στους εμπρός, προκειμένου να εξασφαλίσει την απροβλημάτιστη κίνηση σε κάθε είδους επιφάνεια.

Ανεβαίνοντας κατηγορία, το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT εκφράζει τις αυθεντικές αξίες της Suzuki για «Διασκέδαση στην οδήγηση», «Αξιοπιστία» και «Μέγιστη απόδοση», επιτρέποντας στον οδηγό να επιλέξει μέσα από τέσσερις λειτουργίες: AUTO, SPORT, SNOW και LOCK. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης λειτουργεί μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα, όπου ο οδηγός επιλέγει τη λειτουργία που επιθυμεί, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου ή τις προτιμήσεις του. Έτσι, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό χαρτί στο οπλοστάσιο των ολοκληρωμένων και κορυφαίων SUV της Suzuki: VITARA και S-CROSS.

4

Το θρυλικό όνομα VITARA συνεχίζει να κυριαρχεί

Το VITARA αποτελεί ένα θρυλικό όνομα στην κατηγορία των SUV. Είναι το ιδανικό υβριδικό αυτοκίνητο για την πόλη και την ύπαιθρο. Ελάχιστα μοντέλα έχουν γράψει τόσο επιτυχημένη ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή. Ο πρωτοπόρος των καθαρόαιμων αλλά προσιτών υβριδικών SUV, με την εκπληκτική οδηγική αρτιότητα, την αδιαμφισβήτητη αξιοπιστία, και την αισθητική που έχει κερδίσει το κοινό, θέτει τον πήχη πολύ ψηλά στην κατηγορία του.

5

To εντυπωσιακό, αλλά διακριτικό του design διατηρεί τον αυθεντικό SUV χαρακτήρα του, και σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, κάνει γνωστή την υπεροχή του πριν καν πατήσει στο χώμα. Ειδικά όταν συνδυάζεται με τη μηχανική τετρακίνηση ALLGRIP, αποδεικνύεται ασταμάτητο.

Η τεχνολογία Strong Hybrid προσθέτει ένα ακόμη άσσο στο μανίκι του. Το αυτοκίνητο λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν ξεκινά από στάση, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν, και σε συνθήκες οδήγησης με σταθερή ταχύτητα. Ο συνδυασμός της υβριδικής και αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας με στόχο τη βέλτιστη τιμή κατανάλωσης έχει ως αποτέλεσμα την εξαιρετική μέση τιμή των 5,8 lt/100 km. Σε αντίθεση με άλλα μοντέλα του ίδιου segment, το VITARA είναι πλήρως υβριδικό αλλά ταυτόχρονα φέρει και τις αρετές της αυθεντικής, μηχανικής τετρακίνησης, αντί να στηρίζεται αποκλειστικά σε κάποιο ηλεκτρικό μοτέρ για την κίνηση των πίσω τροχών. Παράλληλα, τα paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι δίνουν έναν επιπλέον τόνο διασκέδασης, σε συνδυασμό πάντα με την υβριδική τεχνολογία.

6

Suzuki S-CROSS: Το απόλυτο τετρακίνητο SUV για off-road αποδράσεις

To νέο S-CROSS επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των οικογενειακών SUV. Με πρωτοποριακή σχεδίαση, προηγμένα συστήματα ασφαλείας, υβριδική τεχνολογία, κορυφαία οικονομία καυσίμου και 4 προγράμματα τετρακίνησης (το μοναδικό με αυτή τη δυνατότητα στην κατηγορία του), δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει.

7

Μάλιστα, η τετρακίνηση ALLGRIP SELECT λειτουργεί σε κάθε συνθήκη, ανεξάρτητα από το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, γεγονός που σημαίνει ότι η τετρακίνηση είναι πάντα διαθέσιμη. Όπως και το VITARA, έτσι και το S-CROSS έχει δύο υβριδικά «πρόσωπα», σε Mild Hybrid και σε Strong Hybrid μορφή. Το αποτέλεσμα είναι κορυφαίες επιδόσεις με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Όσον αφορά τις ανέσεις που έχει να προσφέρει, στοιχεία όπως η ευρυχωρία του και ο πλούσιος εξοπλισμός επιβεβαιώνουν τον κυρίαρχη θέση του μοντέλου ανάμεσα στα οικογενειακά και υβριδικά SUV της αγοράς. Με άπλετο χώρο για 5 επιβάτες, χώρο αποσκευών 430 lt και εντυπωσιακή πανοραμική οροφή, είναι το απόλυτο μέσο για μεγάλα ταξίδια.

8

Παράλληλα, σε αυτό φυσικά συμβάλλουν και οι προηγμένες τεχνολογίες που περιλαμβάνονται στην πλούσια λίστα εξοπλισμού. Έχει όλα όσα θέλεις από το επόμενό σου αυτοκίνητο, αφού από την αρχική έκδοση διατίθεται με ζάντες αλουμινίου 17", φώτα LED, νέο infotainment με οθόνη έως 9" με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης smartphone και φυσικά με τα υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας του Suzuki Safety Support.

Αναρωτιέστε λοιπόν ποιο να επιλέξετε; Το σίγουρο είναι ότι αν ψάχνετε υβριδικό SUV με αυθεντική τετρακίνηση, η σωστή απάντηση είναι κάποιο Suzuki. Από εκεί και πέρα, αν βάζετε σε πρώτη προτεραιότητα τις οικογενειακές ανάγκες και το εκλεπτυσμένο στιλ, το S-CROSS είναι το ιδανικό. Αν προτιμάτε τους βέλτιστους χώρους σε compact διαστάσεις, για άνεση στις αστικές μετακινήσεις, αλλά με ανεξάντλητα όρια στις off-road εξορμήσεις, το VITARA με το πολυτάλαντο ρεπερτόριό του, σας περιμένει.

Βρείτε εδώ το δικό σας Suzuki και αποκτήστε το από το επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων της στην Ελλάδα.

9

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...