Στην Ελλάδα ένα από τα καλύτερα pick-up της χρονιάς

Δημοσιογράφοι από 17 χώρες βρέθηκαν στη χώρα μας, συμμετέχοντας στη διαδικασία δοκιμών για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στον χώρο του αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε διαδρομές τόσο εντός όσο και εκτός ασφάλτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι τελικές δοκιμές των μελών της κριτικής επιτροπής της διεθνούς διοργάνωσης «International Pick Up Award (IPUA)» για την ανάδειξη του καλύτερου pick up μοντέλου για το 2024-2025.

Από τις 16 έως και τις 18 Οκτωβρίου, δημοσιογράφοι από 17 διαφορετικές χώρες και μέλη της επιτροπής του θεσμού «International Pick Up Award» είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν στη χώρα μας την έκδοση Wildtrak X του νέου Ford Ranger.

wildtrack x

Τα μέλη του επιτροπής, οδήγησαν και αξιολόγησαν κάτω από ιδανικές συνθήκες τις κορυφαίες δυνατότητες του νέου Ford Ranger σε ειδικά επιλεγμένες διαδρομές εντός και εκτός της ασφάλτου της Αττικής και συγκεκριμένα στην παραλιακή περιοχή.

205 ίπποι και κιβώτιο 10 σχέσεων για το Ranger Wildtrak X

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το νέο Ford Ranger άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου που συμμετείχαν σε αυτή. Τόσο με την απαράμιλλη και επιβλητική του σχεδίαση, όσο και με τα κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και τις δυνατότητές του εντός και εκτός δρόμου. Μάλιστα, ειδικά για τις ανάγκες της εκδήλωσης που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του οργανισμού Van of the Year - οι οποίοι απετέλεσαν και την ομάδα των δοκιμαστών - είχαν την ευκαιρία να βρεθούν πίσω από το τιμόνι της προηγμένης και πλούσια εξοπλισμένης έκδοσης Wildtrak X, η οποία διατίθεται αποκλειστικά με το αμάξωμα Double Cab, στα πλαίσια της πρώτης ευρωπαϊκής οδηγικής πρεμιέρας για το συγκεκριμένο μοντέλο.

wildtrack x

Ο προηγμένος bi-turbo κινητήρας ντίζελ 2.0L EcoBlue του μοντέλου, ικανοποίησε απόλυτα τα μέλη της επιτροπής, χάρη στην οικονομία καυσίμου και τις ανταγωνιστικές του επιδόσεις. Με μέγιστη ισχύ που φτάνει τους 205 ίππους στις 3.750 σ.α.λ. και ροπή 500 Nm στις 1.750 σ.α.λ., το «διαμάντι» της Ford που φιλοξενείται κάτω από το επιβλητικό καπό της συγκεκριμένης έκδοσης συνδυάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με το κορυφαίο στην κατηγορία αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, εξασφαλίζοντας ευκολία στην καθημερινότητα και την εργασία, αλλά και σπορ απόδοση όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν. Επίσης, το προηγμένο, νέο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης που δεν απαιτεί παρέμβαση από τον οδηγό, απέδειξε στα μέλη της επιτροπής και τις τρεις ημέρες της εκδήλωσης ότι είναι πράγματι σχεδιασμένο προκειμένου να παρέχει απλόχερα όχι μόνο ασφάλεια αλλά και σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε όλες τις επιφάνειες και όλα τα οδηγικά σενάρια.

wildtrack x

Κατά την οδήγηση του νέου Ranger Wildtrak X στις ειδικά επιλεγμένες εκτός δρόμου διαδρομές της Αττικής στην περιοχή της Λαυρεωτικής, ιδιαίτερα θετικά ήταν επίσης τα σχόλια όλων και για το πρόγραμμα οδήγησης Rock Crawl - που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμο μόνο στην έκδοση Raptor. Το σύστημα αυτό ρυθμίζει την απόκριση του γκαζιού, τον έλεγχο του συστήματος πρόσφυσης αλλά και το πρόγραμμα αλλαγής ταχυτήτων με στόχο τον βέλτιστο έλεγχο του οχήματος κατά την «πλοήγησή» του με χαμηλές ταχύτητες σε βραχώδη και κακοτράχαλα εδάφη.

wildtrack x

Την ίδια στιγμή, το πακέτο των off-road τεχνολογιών που ανοίγουν νέους ορίζοντες και διευρύνουν τις ήδη υψηλές δυνατότητες του νέου Ranger Wildtrak X περιλαμβάνουν το Trail Turn Assist, το οποίο χρησιμοποιεί ένα σύστημα torque vectoring που χρησιμοποιεί τα φρένα για μείωση της ακτίνας στροφής μέχρι και 25% σε περιορισμένους χώρους, καθώς και το Trail Control, που λειτουργεί όπως το cruise control. Με αυτό, ο οδηγός του νέου pick up της Ford, σε δύσκολα εδάφη μπορεί απλά να επιλέγει ταχύτητα κίνησης κάτω από 32 km/h με το όχημα να διαχειρίζεται αυτόματα την επιτάχυνση και την πέδηση για να τη διατηρήσει σταθερή – έτσι ο ίδιος μπορεί να επικεντρώνεται στους ελιγμούς διεύθυνσης του οχήματος.

Στις 22 Νοεμβρίου ο μεγάλος νικητής

Τα μέλη της επιτροπής του θεσμού International Pick Up Award που βρέθηκαν στην Ελλάδα ανέδειξαν και άλλες παραμέτρους που κάνουν το νέο Ranger Wildtrak X - αλλά και τις εκδόσεις Wildtrak και Raptor που επίσης έδωσαν το παρών - να ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό του είδους, όπως ο πλήρης εξοπλισμός που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα «συστατικά» για κορυφαία συνδεσιμότητα, ασφάλεια και άνεση.

wildtrack x

Δείτε ακόμη: Νέο Ford Ranger Plug-in Hybrid: Πότε έρχεται Ελλάδα το αγροτικό που μπαίνει στην πρίζα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής των δοκιμών του International Pick Up Award 2023 που έγινε στη χώρα μας, θα κατακτήσει τη διάκριση IPUA 2024-2025. Η ανακοίνωση και απονομή στον νικητή θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση Solutrans, στη Λυών της Γαλλίας στις 22 Νοεμβρίου 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...