Hyundai Kona: Έκφραση καινοτομίας

Η νεότερη γενιά του Kona επαναπροσδιορίζει τον όρο compact crossover, βελτιώνοντας σήμερα τον τρόπο ζωής των επιβατών, αλλά παράλληλα επιδεικνύοντας τη φιλοσοφία που θα διέπει τα μοντέλα της Hyundai στο μέλλον.

  • -
  • -

Η Hyundai προσφέρει σήμερα σύγχρονα, ποιοτικά και κορυφαία σε επίπεδο τεχνολογιών μοντέλα. Η κορεάτικη εταιρεία έχει σαφές στρατηγικό πλάνο, επενδύοντας στις σημαντικότερες τάσεις της εποχής, αλλά διατηρώντας το συναίσθημα που παραδοσιακά διακατέχουν τις δημιουργίες της. Το Kona αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας, αφού από την πρώτη του γενιά ξεχώρισε για τη σχεδιαστική διαφορετικότητα που το διέκρινε, στοιχείο που του επέτρεψε να καθιερωθεί στην κατηγορία των compact crossover. Η δεύτερη γενιά έκανε την είσοδο της στην αγορά κάνοντας τη διαφορά σε κάθε επίπεδο, με αποτέλεσμα το νέο Kona να ξεχωρίζει σήμερα σε όλους τους τομείς. 

Πρωτοποριακή και αντισυμβατική σχεδίαση

Η διαφορετικότητα του είναι εμφανής, με την αντισυμβατική σχεδίαση του αμαξώματος να το καθιστά πρωτοποριακό. Θαρρείς πως αποτελεί δημιουργία ενός ευφάνταστου σκηνοθέτη για να πρωταγωνιστήσει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το σχήμα του μοιάζει απόλυτα αρμονικό, αφού μπορεί να κυριαρχούν οι καμπύλες, αλλά οι ακμές σε συγκεκριμένα σημεία έρχονται για να τονίσουν τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Η σιλουέτα του είναι κομψή, αλλά και εξαιρετικά αεροδυναμική. Βλέπετε, οι βασικές σχεδιαστικές αρχές που το διακρίνουν έχουν προκύψει με στόχο τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, με το συντελεστή να είναι μόλις 0,27 Cd. Στοιχείο που συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην αποδοτικότητα της αμιγώς ηλεκτρικής εκδοχής.

Η ταυτότητα της νεότερης γενιάς του Kona αναδεικνύεται από την επιβλητική και χαρακτηριστική εμπρός μάσκα. Η οριζόντια φωτεινή λωρίδα Seamless Horizon Lamp του χαρίζει μία φουτουριστική εικόνα τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος. Οι φουσκωμένοι θόλοι και τα προστατευτικά πάνω από τους τροχούς αναδεικνύουν τον απαραίτητο crossover χαρακτήρα, ενώ η απόσταση των 175 mm φροντίζει να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα πραγματικό SUV. Η πρωτοποριακή σχεδίαση του Kona μπορεί να διαφοροποιηθεί με μία σειρά από επιπλέον στιλιστικές επιλογές, ενώ όσοι αναζητούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά μπορούν να επιλέξουν την έκδοση Line, η οποία και ξεχωρίζει για τις σπορτίφ πινελιές που καθιστούν ακόμα πιο ξεχωριστό το νέο Kona. 

Μία κατηγορία πάνω!

Η δεύτερη γενιά του Kona καταφέρνει με τις διαστάσεις του αμαξώματος να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία. Βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, με το μεταξόνιο να έχει μεγαλώσει κατά 60 mm. Οι διαστάσεις του αμαξώματος διατηρούν τον compact χαρακτήρα της κατασκευής, αλλά με μήκος 4.350 mm θέτει νέα στάνταρ στην κατηγορία των B-SUV, αφού πλέον είναι πιο κοντά στο C-Segment. Καταφέρνει και διατηρεί την ευελιξία που αναζητά ο οδηγός στον αστικό κύκλο, αλλά με ακόμα μεγαλύτερα χωροταξικά οφέλη! Οι επιβάτες στο εσωτερικό του απολαμβάνουν κορυφαίο επίπεδο άνεσης, που συνήθως συναντάμε σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό, πως όσοι φιλοξενηθούν στα πίσω καθίσματα έχουν 77 mm περισσότερο χώρο για τα γόνατα, 11 mm επιπλέον αέρα για το κεφάλι τους, ενώ τα 1,4 m για τους ώμους αποτελούν κορυφαία τιμή για την κατηγορία. Κάτι που ισχύει και για τον χώρο αποσκευών, ο οποίος με χωρητικότητα 466  lt είναι κατά 30% αυξημένος σε σχέση με το παρελθόν και τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας. Ένα πραγματικό compact crossover, αλλά με χωροταξικές αρετές ενός οικογενειακού SUV! 

Κορυφαίο επίπεδο τεχνολογιών

Η καμπίνα των επιβατών έχει σχεδιαστεί από την αρχή, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία σε όσους βρεθούν στο εσωτερικό του. Η σχεδίαση της μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το πρωτοποριακό αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5 και διακρίνεται για τη μινιμαλιστική και απόλυτα ψηφιακή αισθητική της. Ξεχωρίζουν οι ενσωματωμένες οθόνες -με κάθε μία να έχει διάσταση 12,3’’- που μοιάζουν ως μία ενιαία γυάλινη επιφάνεια. Το σύστημα πολυμέσων ανήκει στη νεότερη γενιά που έχει εξελίξει η Hyundai και ουσιαστικά ανεβάζει τη συνδεσιμότητα σε νέο επίπεδο. Ονομάζεται Connected Car Navigation Cockpit και ενσωματώνει την τελευταία έκδοση Bluelink, προσφέροντας μέχρι και τη δυνατότητα απομακρυσμένων ενημερώσεων. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να μετατρέψει το smartphone του σε Digital Key, επιτρέποντας του να κλειδώσει ή να ενεργοποιήσει το αυτοκίνητο με το κινητό του.

Βέβαια, η Hyundai είναι μία από τις εταιρείες που εστιάζει την προσοχή της στην ασφάλεια των επιβατών. Δεν είναι τυχαίο πως εξοπλίζει όλα τα μοντέλα της με μία πλήρη ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας του οδηγού, και μάλιστα από τη βασική έκδοση. Το Kona κάνει ένα βήμα παραπάνω, αφού είναι εξοπλισμένο με τη νεότερη γενιά των τεχνολογιών Hyundai Smart Sense. Για πρώτη φορά εφοδιάζεται με το Highway Driving Assist, τη νέα έκδοση του Forward Collision Avoidance Assist, και μάλιστα σε συνδυασμό με τα  Lane Following Assist, Navigation και Smart Cruise Control, συνθέτουν μία υπερπλήρη σουίτα που δεν συναντάς σε μοντέλα αυτής της κατηγορίας. Προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ένα μοναδικό συναίσθημα ασφάλειας στην καθημερινή συμβίωση μαζί του. Και μάλιστα, από τη βασική έκδοση… 

Η πιο πλήρης γκάμα κινητήριων συνόλων και μετάδοσης!

Ένας ακόμα κρυμμένος άσσος στο μανίκι της νεότερης γενιάς του Hyundai Kona είναι η πολυσυλλεκτική γκάμα στην οποία διατίθεται. Προσφέρεται με μία σειρά κινητήριων συνόλων, συστημάτων μετάδοσης και τεχνολογιών που καλύπτουν κάθε επιθυμία του αγοραστικού  κοινού. Ο γνωστός και αναγνωρισμένος T-GDi των 1.000 cc και απόδοσης 120 ίππων, προσφέρεται χωρίς σύστημα ήπιας υβριδικής απόδοσης και μπορεί να συνδυαστεί αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Ο ίδιος κινητήρας είναι διαθέσιμος και ενισχυμένος με την παρουσία ενός 48συστήματος, το οποίο αυξάνει το επίπεδο της αποδοτικότητας του. Η έκδοση των 1.600 cc με τους 198 ίππους τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και χαρίζει στο Kona εξαιρετικές επιδόσεις, όπως και ενισχυμένα δυναμικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η σπορ εκδοχή του καλλίγραμμου crossover συνδυάζεται με σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς!

Η Hyundai είναι μία από τις εταιρείες που έχουν δείξει νωρίς το δρόμο προς την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης. Η υβριδική, αλλά και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Kona αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Η full hybrid εκδοχή ξεχωρίζει για την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που αγγίζει μόλις τα 4,5 lt/100 km, την ώρα που οι μειωμένες εκπομπές ρύπων της επιτρέπουν να απολαμβάνει ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο, ενώ απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Αυτό φυσικά ισχύει και στην περίπτωση του αμιγώς ηλεκτρικού Kona, το οποίο διακρίνεται για τη μεγάλη αυτονομία αλλά και την εξαιρετική διαχείριση ενέργειας. Προσφέρει σημαντική χιλιομετρική ελευθερία, την ώρα που οι ταχύτητες φόρτισης το καθιστούν πρακτικό στην καθημερινότητα και το ταξίδι. Προσφέρεται με δύο συνδυασμούς κινητήρα και μπαταρίας, με τη μικρότερη σε χωρητικότητα (48,4 kWh) να δίνει ενέργεια σε έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 156 ίππων, χαρίζοντας στο Kona αυτονομία 377 km. H έκδοση με την μπαταρία των 65,4 kWh εκτοξεύει τη χιλιομετρική ελευθερία, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 514 km ανάλογα με τη διάσταση των ελαστικών. 

Η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία

Το νέο Hyundai Kona αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία. Οι compact διαστάσεις διατηρούν αναλλοίωτη την ευελιξία που το διακρίνει, ενώ το μεγαλύτερο μεταξόνιο αυξάνει κατακόρυφα το επίπεδο άνεσης και την ευρυχωρία. Η πολυσυλλεκτική γκάμα στην οποία διατίθεται και η πληθώρα τεχνολογιών που κρύβονται κάτω από το καλλίγραμμο αμάξωμα, δημιουργούν ένα συνδυασμό που αναμφίβολα το καθιστούν ως την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία.

Μη χάσεις την ευκαιρία και βρες τον πλησιέστερο σε σένα αντιπρόσωπο της Hyundai για να δεις από κοντά το νέο Kona, ενώ αν θέλεις να μάθεις περισσότερα μπορείς να επισκεφθείς την επίσημη σελίδα της Hyundai. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...