Κλοπές καταλυτών: Μαμά και γιοι σε τεράστιο κύκλωμα - Το κέρδος έφτανε τα 600 εκατ. [video]

Η μητέρα με τους δύο γιούς δήλωσαν ένοχοι για τη μεταφορά κλεμμένων καταλυτών. Η αστυνομία ξεσκέπασε το κύκλωμα, το οποίο «σάρωνε» καταλύτες αυτοκινήτων.

  • -
  • -

Οι κλοπές καταλυτών από σταθμευμένα οχήματα δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Οι καταλύτες, λόγω των πολύτιμων μετάλλων που περιέχουν (παλλάδιο, ρόδιο και πλατίνα), αποτελούν στόχο των δραστών σε κάθε μέρος του κόσμου.

Στις ΗΠΑ, η αστυνομία ξεσκέπασε ένα τεράστιο κύκλωμα κλοπών καταλυτών, η αξία του οποίου ξεπερνά το απίστευτο ποσό των 600 εκ. δολαρίων. Όπως αναφέρουν οι New York Times, η εγκληματική οργάνωση που αποτελούνταν από κλέφτες, μεταφορείς και εταιρεία επεξεργασίας μετάλλων, έστελνε τους καταλύτες από την Καλιφόρνια στο Νιού Τζέρσει.

katalytes

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 21 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία μητέρα 58 ετών με τους γιους της, ηλικίας 32 και 28 ετών. Αυτοί οι τρεις μετέφεραν κλεμμένους καταλύτες έναντι ποσού άνω των 38 εκατ. δολαρίων

1.000 δολάρια ο ένας καταλύτης στη «μαύρη αγορά»

Αμφότεροι, ομολόγησαν την ενοχή τους για τη μεταφορά κλεμμένων καταλυτών από την Καλιφόρνια στο Νιου Τζέρσεϊ, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Η μητέρα ομολόγησε επίσης την ενοχή της σε 39 κατηγορίες που σχετίζονται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

katalytes

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση αποκάλυψε ότι το κόστος των κλεμμένων καταλυτών από το κύκλωμα ξεπερνάει τα 600 εκατ. δολάρια!

Δείτε ακόμη: Πώς κλέβουν καταλύτες από το parking του Ελ. Βενιζέλος

Κάθε καταλύτης στις ΗΠΑ κοστίζει περίπου στη «μαύρη αγορά» πάνω από 1.000 δολάρια, με τα μέταλλα να πωλούνται έως και 50 $ ανά γραμμάριο. Μόνο στην Καλιφόρνια, το 2022 καταγράφηκαν 1.600 κλοπές καταλυτών μηνιαίως, με τη συγκεκριμένη πολιτεία να αντιπροσωπεύει το 37% όλων των κλοπών καταλυτών σε εθνικό επίπεδο.

Πηγή: nytimes.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...