Έκανε σινιάλο για ραντάρ, τον συνέλαβαν και τελικά πήρε 50.000 αποζημίωση – Πώς; [Video]

Τα έβαλε με την Τροχαία για ένα ραντάρ και αντί να πληρώσει τους ανάγκασε να τον πληρώσουν εκείνοι με απόφαση δικαστηρίου.

  • -
  • -

Τα ραντάρ ταχύτητας είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο οποίο συνήθως οι οδηγοί καταλήγουν να πληρώνουν για την «άτακτη» τους συμπεριφορά στο δρόμο. Υπάρχουν όμως και αυτές οι σπάνιες περιπτώσεις όπου οι οδηγοί όχι μόνο τα βάζουν με το νόμο, αλλά βγαίνουν και νικητές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό ενός άνδρα από το Delaware, ο οποίος πήγε την Τροχαία στο δικαστήριο για ένα περιστατικό που ουσιαστικά ξεκίνησε με εκείνον να προειδοποιεί τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου πως υπάρχει ραντάρ λίγο πιο κάτω.

Το εν λόγω πρόσωπο είναι ο 54χρονος Jonathan Guessford, ο οποίος αποφάσισε να προειδοποιήσει τους οδηγούς ένα ραντάρ που είχε στήσει η Τροχαία λίγο πιο κάτω. Σύμφωνα με το CBS News, ο Guessford στεκόταν στην άκρη του δρόμου με μια χάρτινη πινακίδα που έγραφε «ραντάρ μπροστά» όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν. Όπως φαίνεται σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube από το Straight Arrow News, οι αξιωματικοί άρπαξαν την ταμπέλα από το χέρι του Guessford λέγοντας πως αυτό που κάνει είναι παράνομο. Οι αξιωματικοί ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Guessford έμπαινε στην κυκλοφορία με βάση μια αναφορά αυτόπτη μάρτυρα, αλλά ο ίδιος είπε πως επρόκειτο για ψέμα. Όμως το περιστατικό δεν τελείωσε εκεί.

Με την πινακίδα σκισμένη, οι αστυνομικοί άφησαν τον Guessford να φύγει, αλλά φεύγοντας, η αναφορά του CBS αναφέρει ότι τους έκανε την γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο. Αυτό ώθησε τους αστυνομικούς να τον κυνηγήσουν, ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι έφτασαν ταχύτητες των 160 km/h σε δρόμο με όριο τα 90 km/h για να προλάβουν τον Guessford. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια φέρεται να απείλησαν ότι θα τον συλλάβουν, θα κατασχέσουν το αυτοκίνητο του και θα καλέσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες για να παραλάβουν τον γιο του. Τελικά, του έγραψαν κλήση για ακατάλληλη χειρονομία.

Δείτε ακόμη: Νέες κάμερες στην Αθήνα - Πού μπαίνουν, τι καταγράφουν

Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2022. Έγγραφα δείχνουν μια μήνυση να κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, με την ετυμηγορία για 50.000 δολάρια υπέρ του Guessford ο οποίος δήλωσε ότι παραβιάστηκαν τα συνταγματικά του δικαιώματα κατά τη συμπλοκή, να βγαίνει την 1η Σεπτεμβρίου. Πρόσθετο βίντεο από την αστυνομία δείχνει μια συνομιλία μεταξύ ενός εκ των αστυνομικών και του ανώτερου του μετά το περιστατικό, στην οποία συζητούν για την εγκυρότητα της κλήσης. Τελικά δείχνουν να παραδέχονται η συγκεκριμένη χειρονομία δεν είναι έγκυρος λόγος για πρόστιμο, κάτι που αποδείχθηκε αργότερα καθώς η κλήση διαγράφηκε.

Σύμφωνα με άλλο δημοσιογραφικό μέσο, το περιστατικό οδήγησε σε εσωτερική έρευνα με ορισμένους από τους αστυνομικούς να τιμωρούνται για τις πράξεις τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...