Skoda Kamiq: Οι 5 αλλαγές του ανανεωμένου compact SUV

Έχοντας διανύσει μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV, το Skoda Kamiq ανανεώνεται και αυτές είναι οι 5 σημαντικότερες διαφορές.

  • -
  • -

Από το 2019 που παρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα, το Skoda Kamiq έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 351.000 αυτοκίνητα και να βρεθεί ανάμεσα στα πιο δημοφιλή SUV της κατηγορίας του, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Πριν λίγους μήνες η τσέχικη μάρκα, που αποτελεί μέλος του Volkswagen Group, παρουσίασε το ανανεωμένο Kamiq, το οποίο έχει σαν στόχο να ενισχύσει τη θέση του μοντέλου στα B-SUV αλλά και να το βελτιώσει σε πολλούς τομείς. Καθώς το περιμένουμε λοιπόν, ας δούμε 5 βασικές αλλαγές που έγιναν στο πολύ επιτυχημένο Kamiq, οι οποίες αφορούν τόσο την εμφάνιση, όσο και τον εξοπλισμό.

Νέα, πιο δυναμική εμφάνιση

Σε επίπεδο εικόνας, η Skoda δεν προχώρησε σε ρηξικέλευθες αλλαγές, απλώς εξέλιξε το ήδη υπάρχον σχέδιο. Το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων άλλαξε, πίσω προστέθηκαν τα ανακλαστικά και το φως ομίχλης σε ψηλότερη θέση, ενώ τοποθετήθηκε και ένα μαύρο προστατευτικό πλαστικό στον προφυλακτήρα σε στυλ διαχύτη, προσδίδοντας πιο δυναμικό και… SUV look. Πλέον το Skoda Kamiq έχει πιο επιβλητική εμφάνιση, ενώ χάρη στα νέα χρώματα και τα σχέδια για τους τροχούς, δείχνει και σημαντικά φρεσκαρισμένο.

Φώτα TOP LED Matrix

Η Skoda τονίζει ότι για πρώτη φορά στο Kamiq είναι διαθέσιμα τα νέας γενιάς φωτιστικά σώματα LED Matrix, τα οποία ονομάζονται TOP LED Matrix. Ήταν και ένα από τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν ακόμη αποκαλυφθεί το μοντέλο, λέγοντας ότι η ανανεωμένη γενιά του B-SUV της θα έχει ένα από τα πιο προηγμένα και αποδοτικά συστήματα φωτισμού σε ολόκληρη την κατηγορία του. Ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό του Kamiq και ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να πληρώσει για να τα αποκτήσει, όμως ακόμη και οι βασικοί προβολείς έχουν τεχνολογία Full LED.

Εσωτερικό με περισσότερο ψηφιακό στοιχείο

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, το Skoda Kamiq κερδίζει αρκετούς πόντους και στο εσωτερικό του. Με την ανανέωσή του, έχουμε νέα σε εικόνα μονάδα χειρισμού του κλιματισμού με πιο σύγχρονα χειριστήρια, μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων που αγγίζει τις 9,2 ίντσες στο προαιρετικό πακέτο “Navi Pack” ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μπορεί να φτάσει έως και τις 10,25 ίντσες, προαιρετικά. Η Skoda άλλαξε και τις επιλογές για τις εσωτερικές επενδύσεις, ενώ προστέθηκαν και νέα διακοσμητικά στην απόχρωση του χαλκού που δίνουν πιο ποιοτική πνοή στην καμπίνα του.

Δείτε ακόμη: Skoda Kamiq - Το πρακτικό SUV ανανεώθηκε

Το πορτμπαγκάζ ανοίγει… με τη σκέψη!

Θέλοντας να μεγιστοποιήσει το επίπεδο άνεσης του μοντέλου της, η Skoda προσθέτει την ηλεκτρική πόρτα του χώρου αποσκευών στο Kamiq, για τους πελάτες που ζητούν την καλύτερη εμπειρία χρήσης. Το ηλεκτρικό σύστημα της πέμπτης πόρτας θα διαθέτει και αισθητήρα κίνησης, οπότε αν κάποιος πλησιάσει με φορτωμένα τα χέρια και τεντώσει το πόδι του κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, τότε η πόρτα του χώρου αποσκευών θα ανοίξει αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να αφήσει τα πράγματα κάτω και μετά να πατήσει το κουμπί. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να έχει το ασύρματο κλειδί του αυτοκινήτου στην τσέπη του.

Νέα σπορ έκδοση Monte Carlo

Τελευταίο και… πιο σημαντικό, είναι ότι το Skoda Kamiq στην ανανεωμένη εκδοχή του θα έχει και μια επιπλέον έκδοση εξοπλισμού: την Monte Carlo. Σε αυτή συναντάμε ένα πιο επιθετικό πακέτο εμφάνισης με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μεγάλες ζάντες αλουμινίου, μαζί με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού. Οι εκδόσεις Monte Carlo της Skoda είναι γνωστές και από άλλα μοντέλα της μάρκας, όπως το supermini της γκάμας, το Fabia, και διακρίνονται για τον ισορροπημένα σπορ χαρακτήρα τους που αντανακλά δυναμισμό, αλλά δεν επηρεάζει με κανέναν τρόπο τη φιλικότητα του αυτοκινήτου προς την καθημερινή χρήση.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...