Tesla Cyberquad: Πωλείται και στην Ευρώπη η ηλεκτρική «γουρούνα» - Δείτε τιμή

Μετά την Αμερική και την Κίνα, η Tesla ξεκίνησε σήμερα και στην Ευρώπη της διάθεση του ATV οχήματος που έχει κατασκευάσει, με τη σχεδίαση να προέρχεται από το pick-up της εταιρείας, το Cybertruck.

  • -
  • -

Πίσω στο 2019, όταν ο Elon Musk παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό το Tesla Cybertrack, είχε παρουσιάσει μαζί και ένα ATV όχημα (αυτά που αποκαλούμε «γουρούνες»). Η σχεδίαση του ATV ακολουθούσε τη νοοτροπία του ηλεκτρικού pick-up, με πολλές γωνίες και ακμές.

Τα επόμενα χρόνια αυτό κυκλοφόρησε στην Αμερική, ενώ βρήκε τον δρόμο του και για την αγορά της Κίνας. Πλέον, έφτασε η ώρα της Ευρώπης, με την Tesla να κάνει διαθέσιμο το ηλεκτρικό όχημα στη Γηραιά Ήπειρο.

tesla-cyberquad-gourouna-atv

Ισχύς και αυτονομία του Tesla Cyberquad

Το ATV της Tesla είναι ένα όχημα το οποίο προορίζεται κατά βάση για παιδιά από 8 έως 12 ετών, όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρεία στο site της. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο από το μέγιστο βάρος που μπορεί να έχει ο αναβάτης, το οποίο έχει τεθεί στα 68 κιλά.

Δείτε ακόμα: Αποκλειστικό: Η πρώτη σχολή οδηγών στην Ελλάδα με Tesla!

Το Tesla Cyberquad παίρνει από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 350 W που κινεί τους πίσω τροχούς. Η μπαταρία είναι λιθίου, λειτουργεί στα 24 Volts και μπορεί να αποθηκεύσει 188 Wh. Η μέγιστη ταχύτητα με την οποία μπορεί να κινηθεί το ηλεκτρικό ATV είναι τα 13 km/h (υπάρχει επιλογή για κόφτη στα 6 km/h), ενώ στην όπισθεν η μέγιστη ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 6 km/h.

tesla-cyberquad-atv-gourouna-paidi

Βάρος, κατασκευή, χαρακτηριστικά, τιμή και χρόνος παράδοσης του ηλεκτρικού ATV

Το βάρος του ίδιο του οχήματος φτάνει τα 55 kg. Το σασί του είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, έχει κάθισμα με μαξιλάρι και πίσω ανάρτηση. Ακόμα, για το φρενάρισμα έχει δίσκους στους πίσω τροχούς, ενώ περιλαμβάνει και φωτεινές λωρίδες από φωτιστικά σώματα LED, τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Η τιμή στην οποία η Tesla πουλάει το Cyberquad είναι τα 1.990 ευρώ. Όσο για την παράδοση, στο site αναφέρεται ότι απαιτούνται 2 έως 4 εβδομάδες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...