McLaren Artura: Έγινε στάχτη σε 2 λεπτά το supercar των 220.000 € [video]

Το supercar της McLaren, δεν πρόλαβε να διανύσει ούτε 2 km όταν άξαφνα τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

  • -
  • -

Στάχτη και μπούλμπερη έγινε μια ολοκαίνουργια McLaren Artura προ ημερών στο Leeds της Αγγλίας κατά τη διάρκεια ενός test drive, από υποψήφιο αγοραστή του βρετανικού supercar.

Ο οδηγός κάθε άλλο παρά απόλαυσε τη βόλτα του με την McLaren Artura αφού αυτή διήρκησε μόλις 2’! Ένα μόλις μίλι από την αντιπροσωπεία ή 1,5 km μακριά, το υβριδικό supercar της McLaren τυλίχτηκε άξαφνα στις φλόγες, με πυκνούς μαύρους καπνούς, να βγαίνουν από την περιοχή του κινητήρα.

Ευτυχώς, οι δυο επιβαίνοντες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δεν έπαθαν το παραμικρό καθώς πολλοί περαστικοί, έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθεια τους. Το αυτοκίνητο πάντως των 220.000 € καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο κλήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που, επί 30’, προσπαθούσαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Ο NHTSA είχε προειδοποιήσει…

Στα τέλη του προηγούμενου έτους η McLaren είχε αναγκαστεί να προχωρήσει σε ανάκληση 164 Artura, όταν ο NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) στις ΗΠΑ είχε  εντοπίσει ένα κατασκευαστικό λάθος στις βίδες του κυκλώματος καυσίμου, που μπορούσαν να ξεσφίξουν και να οδηγήσουν σε διαρροή βενζίνης στον κινητήρα.

Στις ΗΠΑ όλα τα ελαττωματικά μοντέλα είχαν αποσυρθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, στην Αγγλία όμως συνέχισαν να διατίθενται κανονικά παρά τα ανησυχητικά μηνύματα που ερχόντουσαν από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Προφανώς τώρα, και οι Βρετανοί θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν τις προσταγές του NHTSA, προσαρμόζοντας τους βέβαια στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δείτε ακόμα: Το απίθανο ρεκόρ που έσπασε η McLaren στο GP του Κατάρ [Video]

Για την ιστορία, το plug-n hybrid supercar της McLaren, εφοδιάζεται με ένα V6 3,0 lt twin turbo κινητήρα με 585 PS καθώς και με έναν ηλεκτροκινητήρα 95 PS με 225 Nm ροπής, που συνδυαστικά προσφέρουν στην Artura ισχύ 680 ίππων και 0-100 km/h σε μόλις 3,0’’.

Δείτε εδώ το video

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...