F1 2023: Το απίθανο ρεκόρ που έσπασε η McLaren στο GP του Κατάρ [Video]

Η πορτοκαλί ομάδα της F1 εκτός από ακόμη ένα διπλό podium, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κατάρ κατάφερε να σπάσει και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.

  • -
  • -

Το φετινό Grand Prix του Κατάρ ήταν γεμάτο αξιομνημόνευτες στιγμές, τίτλους, σπασμένα ρεκόρ και συγκινήσεις. Αν και το μεγαλύτερο νέο του Σαββατοκύριακου ήταν σαφώς η στέψη του Max Verstappen στο Sprint του Σαββάτου ως 3-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, η McLaren φρόντισε να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με κάθε μέσο. Η πορτοκαλί ομάδα εκτός από μία εντυπωσιακή εμφάνιση, τόσο στο Sprint όσο και στον αγώνα, κατάφερε να σημειώσει και νέο ρεκόρ χρόνου σε pit stop.

Σε έναν αγώνα όπου συνολικά πραγματοποιήθηκαν 54 pit stop, η ομάδα της McLaren δεν κατάφερε απλά να κάνει το ταχύτερο του αγώνα, αλλά το ταχύτερο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Μπορεί να μην κατάφερε να πιάσει τον Max Verstappen στην πίστα, αλλά στον αγώνα του pit lane ήταν οι αδιαμφησβήτητοι νικητές. Πιο συγκεκριμένα στον 27ο γύρο γράφτηκε ιστορία, καθώς οι μηχανικοί της McLaren κατάφεραν να αλλάξουν και τα 4 ελαστικά στο μονοθέσιο του Lando Norris σε μόλις 1,8 sec! Αυτό σημαίνει πώς το μονοθέσιο έμεινε ακινητοποιημένο για μόλις 1,8 δευτερόλεπτα, σπάζοντας έτσι το ήδη εξωπραγματικό ρεκόρ των 1,82 sec που είχε σημειώσει η Red Bull με τον Max Verstappen στο Grand Prix της Βραζιλίας το 2019.

f1

Στους τελευταίους αγώνες, η βρετανική μάρκα έχει δείξει πως έχει επανέλθει στο προσκήνιο πολύ δυναμικά. Ο Oscar Piastri αφού νίκησε το Sprint του Σαββάτου, κατάφερε να τερματίσει 2ος στον αγώνα της Κυριακής. Αντίστοιχα, ο Lando Norris αν και δεν είχε την ευκαιρία να επιτεθεί λόγω team orders, τερμάτισε 3ος και στις δύο περιπτώσεις, χαρίζοντας έτσι μαζί με τον Αυστραλό τα podium 500 και 501 της ομάδας.

Δείτε στο video που ακολουθεί το εντυπωσιακό επίτευγμα της McLaren και προσοχή μην ανοιγοκλείσετε τα μάτια γιατί πιθανότατα θα το χάσετε!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...