Tesla Model Y χάλασε μετά από οδήγηση στη βροχή - Αλήθεια ή ψέματα;

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model Y στη Σκωτία ισχυρίζεται ότι η εταιρεία ζήτησε 20.000 ευρώ για να επισκευάσει το αυτοκίνητό του, το οποίο χάλασε επειδή το οδήγησε στη βροχή.

  • -
  • -

Παράπονα για την Tesla και συγκεκριμένα για το Model Y που έχει στην κατοχή του έκανε ένας ιδιοκτήτης από τη Σκωτία, μετά από μεγάλη ζημιά που υπέστη η μπαταρία του αυτοκινήτου όταν οδήγησε σε βροχή.

Η ιστορία έχει ως εξής, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μία μέρα πήγε για δείπνο μαζί με τον σύντροφό του, σε ένα εστιατόριο του Εδιμβούργου, με τον καιρό να είναι έντονα βροχερός σε βαθμό που είχε εκδοθεί κίτρινος συναγερμός.

Κατά τη μετάβαση στο εστιατόριο το αυτοκίνητο δούλεψε κανονικά, όμως όταν έφυγε από το εστιατόριο δεν έπαιρνε μπροστά. Κάλεσε οδική βοήθεια η οποία το φόρτωσε σε γερανό και το πήγε σε συνεργείο της Tesla.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/551e70712b8849b9d027ca38632e1e11.jpeg

Τι είπε η Tesla όταν είδε το συγκεκριμένο Model Y

Όταν επικοινώνησε με την εταιρεία, αυτό που του είπαν είναι ότι η μπαταρία είναι γεμάτη με νερό (πλημμυρισμένη) και πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρη. Το κόστος που του ανακοίνωσαν γι’ αυτή τη διαδικασία είναι 17.374 λίρες (20.019 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία). Ο ίδιος αναφέρει ότι ρώτησε αν καλύπτεται από την εγγύηση και πήρε αρνητική απάντηση, με τον εκπρόσωπο της Tesla να ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για ζήτημα που προέκυψε από τον καιρό και όχι από δυσλειτουργία του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Tesla Model Y: Ποιες εκδόσεις πωλούνται στην Ελλάδα - Τιμές

Αν τα πράγματα έγιναν όπως ισχυρίζεται ο κάτοχος του αυτοκινήτου, σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο φάουλ της Tesla, όμως υπάρχουν κάποια σημεία στην ιστορία που φαίνονται κάπως ιδιαίτερα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/588cc59491dac7ed8db23456fac34b26.jpg

Τα ιδιαίτερα σημεία της ιστορίας με το Tesla Model Y στη Σκωτία

Τι μπορεί να έχει γίνει; Θα μπορούσε να έχει περάσει από κάποιο σημείο με πάρα πολύ νερό, όπως αυτό που φαίνεται στο video. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όσο καλά σφραγισμένη κι αν είναι η μπαταρία, δεν αποκλείεται να μπει νερό και να την χαλάσει. Ας μην ξεχνάμε ότι ο εκπρόσωπος της Tesla ανέφερε ότι η μπαταρία είναι πλημμυρισμένη και όχι ότι απλά μπήκε λίγο νερό από κάποιο σημείο. Επιπλέον, όταν ένα αυτοκίνητο περάσει από τέτοια μέρη, ανεξάρτητα αν είναι ηλεκτρικό ή όχι, είναι πολύ πιθανό να υποστεί βλάβη.

Αυτό που μπορούμε να θεωρούμε βέβαιο, είναι ότι την ίδια μέρα και ώρα, στην ίδια περιοχή κυκλοφορούσαν πολλά ακόμα Tesla αλλά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα άλλων εταιρειών, όμως κανένας δεν ανέφερε κάτι παρόμοιο.

Δύσκολα θα μάθουμε τι συνέβη πραγματικά, όμως η Tesla πλέον δεν είναι μία καινούρια εταιρεία με μικρό αριθμό αυτοκινήτων στους δρόμους. Λειτουργεί σε όλον τον κόσμο κι έχει φτάσει να πουλάει σχεδόν 2 εκατομμύρια μονάδες ανά έτος. Αυτό σημαίνει ότι τα παράξενα προβλήματα που ίσως έβγαζαν τα μοντέλα της στο παρελθόν σίγουρα έχουν μειωθεί και το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχίσουν να μειώνονται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...