Το νέο μικρό sportscar της Toyota - Πότε θα παρουσιαστεί

Το πρωτότυπο Toyota FT-Se είναι ένα εντυπωσιακό σπορ μοντέλο το οποίο πιθανότατα θα είναι ηλεκτρικό και θα προσφέρει απίστευτες επιδόσεις!

  • -
  • -

Η Toyota έχει αφιερώσει πολλά χρήματα και ώρες εξέλιξης στην παρουσίαση νέων σπορ αυτοκινήτων και όπως φαίνεται, δεν σκοπεύει να σταματήσει. Το πρωτότυπο FT-Se δείχνει ότι ακόμη ένα sportscar βρίσκεται στα πλάνα της ιαπωνικής μάρκας, η οποία έχει πλέον αποτινάξει τον τίτλο του «βαρετού» κατασκευαστή προσφέροντας εντυπωσιακή σχεδίαση, σωστή οδική συμπεριφορά και γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της! Μέχρι στιγμής λίγες λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές για το επερχόμενο σπορ αυτοκίνητο από την Ιαπωνία, όμως χάρη στο όνομά του, μπορούμε να μαντέψουμε μερικά πράγματα.

e όπως… ηλεκτρικό!

Όπως είπαμε, το νέο πρωτότυπο της Toyota ονομάζεται FT-Se. Τα γράμματα FT σημαίνουν “Future Toyota”, όπως έχουμε μάθει από το FT-1 που παρουσιάστηκε το 2014 και στη συνέχεια, εξελίχθηκε στο νέο Toyota Supra. Το “S” στο όνομα του πρωτότυπου προφανώς σηματοδοτεί το Sport, ενώ το μικρό “e”, κατά πάσα πιθανότητα υποδεικνύει ότι θα είναι ηλεκτρικό. Η φουτουριστική σχεδίαση του συγκεκριμένου Toyota δεν θυμίζει σε τίποτα τα ήδη υπάρχοντα σπορ μοντέλα στην γκάμα της μάρκας, όπως είναι το GR86, ακόμη και το Supra. Με έντονες ακμές, εντυπωσιακές καμπύλες και καθόλου διακριτικό σκούρο πορτοκαλί χρώμα, τονίζει έντονα την προσωπικότητά του.

Δείτε ακόμη: Toyota - Έβγαλε SUV για νέους αλλά κοστίζει... 160.000 ευρώ

Από τις λίγες φωτογραφίες που έχουν βγει στη δημοσιότητα βλέπουμε και μερικά πράγματα στο εσωτερικό του, όπως το yoke-style τιμόνι που μοιάζει με πηδάλιο αεροσκάφους, το ψηφιακό καντράν που βρίσκεται πάνω από το σύστημα διεύθυνσης από το οπτικό πεδίο του οδηγού, τη μια σχετικά μικρή, κάθετα τοποθετημένη οθόνη στην κονσόλα, αλλά και μια μικρότερη, επίσης κάθετη οθόνη αριστερά. Επιπλέον, φέρει αρκετά σηματάκια του τμήματος GR της Toyota, δηλαδή του Gazoo Racing που αναλαμβάνει κάθε σπορ δημιουργία στην γκάμα του Ιάπωνα κατασκευαστή, όπως και τις εκδόσεις GR Sport που έχουν συμβατικούς κινητήρες αλλά πιο επιθετική εμφάνιση.

Πότε θα παρουσιαστεί το Toyota FT-Se;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το νέο Toyota FT-Se θα το δούμε επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Ιαπωνίας που θα λάβει χώρα στο Τόκυο, στα τέλη Οκτωβρίου. Πιθανότατα η μάρκα θα ανακοινώσει και περισσότερα στοιχεία για το μυστήριο αυτό πρωτότυπο, που δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι μας δείχνει. Επίσης, για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορία αν σχετίζεται με την αναβίωση του Toyota Celica ή του Toyota MR-2, που συχνά-πυκνά ακούγεται ότι θα μπουν στην παραγωγή. Για το πρώτο μάλιστα, o ίδιος ο Akio Toyoda ζήτησε να επιστρέψει, οπότε έχουμε έναν καλό λόγο να πιστέψουμε ότι θα το δούμε ξανά στους δρόμους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...