Toyota: Έβγαλε SUV για νέους αλλά κοστίζει… 160.000 ευρώ!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της μάρκας, το νέο Toyota Century SUV είναι ιδανικό αυτοκίνητο για το νεανικό αγοραστικό κοινό, όμως η τιμή του είναι λίγο πιο «τσιμπημένη» από ότι θα περιμέναμε.

  • -
  • -

Όταν μιλάμε για το ιδανικό αυτοκίνητο για νέους ανθρώπους, τότε αυτόματα σκεφτόμαστε ένα μοντέλο με τεχνολογίες, μοντέρνα αισθητική και βέβαια, προσιτή τιμή. Η Toyota λέει ότι έφτιαξε ένα SUV το οποίο είναι ιδανικό για τους «νέους και ανήσυχους», όμως είναι βέβαιο ότι παρέλειψε το τελευταίο κριτήριο, καθώς κοστίζει 170.000 δολάρια ή αλλιώς, 161.000 €. Πρόκειται για το Century SUV, ένα πολυτελές, κορυφαίο μοντέλο με αισθητική που φέρνει λίγο σε… Rolls-Royce και αδιαμφισβήτητο κύρος, όμως η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα απευθυνθεί σε νεανικό κοινό. Εκτός αν ο Akio Toyoda εννοούσε γόνους πάμπλουτων οικογενειών…

Φτιάχνεται στα μέτρα του αγοραστή

Το νέο Toyota Century SUV είναι ένα μοντέλο που αντιπροσωπεύει το πιο πολυτελές και άρτιο πρόσωπο της ιαπωνικής εταιρείας. Μπορεί η Lexus να έχει αναλάβει το premium παρακλάδι του ομίλου, όμως το όνομα Century εκπροσωπεί το απόγειο της δόξας για τον κολοσσό από την Ιαπωνία. Με φανατικά πιστό κοινό, κυρίως στην εγχώρια αγορά αλλά και τις ΗΠΑ, ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και η SUV εκδοχή του. Φυσικά, όπως κάθε Century, ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να το προσαρμόσει ακριβώς στα μέτρα του. Και δεν εννοούμε μόνο σε χρώμα, εξοπλισμό και επενδύσεις, αλλά… όπως το θέλει!

Υπάρχει ένα ειδικό τμήμα που ασχολείται μόνο με τις ειδικές παραγγελίες των Century, το οποίο μπορεί να μετατρέψει το SUV ακόμη και σε… cabrio, αν το ζητήσει ο πελάτης. Φυσικά, οι ειδικές απαιτήσεις αποτυπώνονται και στην τιμή, η οποία μπορεί να ξεφύγει αρκετά από τις 170.000 δολάρια που στοιχίζει η «βασική έκδοση». Σύμφωνα με την Toyota, ανταγωνισμός για το Century SUV θεωρούνται μόνο πολύ ειδικά αυτοκίνητα, όπως είναι η Bentley Bentayga και η Rolls-Royce Cullinan. Για αυτό και οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι για την κατηγορία του, το δικό τους μοντέλο είναι προσιτό, λαμβάνοντας υπόψη την τιμολόγηση του ανταγωνισμού.

Δείτε ακόμη: Η Toyota ετοιμάζει φθηνό, ηλεκτρικό, mini SUV

Ο κινητήρας του Toyota Century SUV

Πάντως, παρά το γεγονός ότι τοποθετείται στην κορυφαία κατηγορία των SUV, ο κινητήρας του Toyota Century SUV είναι αρκετά… συγκρατημένος σε προδιαγραφές. Εφοδιάζεται με ένα Plug-In Hybrid σύνολο το οποίο χρησιμοποιεί έναν V6 βενζινοκινητήρα των 3.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρες, με 412 ίππους. Η μπαταρία εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στα 69 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, ρίχνοντας σημαντικά το κόστος χρήσης εφόσον το αυτοκίνητο συνδέεται συχνά με την πρίζα. Η μετάδοση γίνεται μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT, ενώ η κίνηση καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...